Merre találhatnék ilyen árvaházakat? (Bővebben lennt. )
Figyelt kérdés
A párommal idén szeretnénk elmenni árvaházakba, ahol a gyermekeknek ajándékokat adhatnánk karácsonykor, mikuláskor. Ti tudtok olyan árvaházakat ahová előzetes egyeztetés után elmehetnénk? Lehetőleg Szeged és környező megyéire gondolok hely szerint. :)
A válaszokat előre is köszönöm.
2010. okt. 3. 12:08
1/15 anonim válasza:
Szerintem egyik árvaház sem utasítja vissza az ajándékokat, maximum az okozhat gondot, hogy ha csak néhány gyerek kapna, mert az ugye igazságtalan.
2/15 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel, mi vittünk már árvaházba kinőtt ruhákat, megunt játékokat stb. és örömmel fogadták.
3/15 A kérdező kommentje:
Persze, nyílván nem csak pár gyermek kapna ajándékot. Szeretnénk pár társasjátékot vinni, amit közösen is tudnak használni és főképp ilyen dolgokat. Valóban nem hiszem, hogy vissza utasítanák, csak sajnos nem vagyok jártas árvaházak terén. Google-n próbáltam keresgélni, de nem túl nagy sikerrel. Ezért gondoltam hátha itt valaki tud konkrét címet, vagy intézmény nevet. :)
2010. okt. 3. 12:20
4/15 anonim válasza:
Hivd fel a szegedi gyamhivatalt, biztosan segitenek.
5/15 anonim válasza:
A mi megyénkbe ne hozz semmit. Itt nem kell használt ruha, meg használt játék. Itt csak új, márkás ruhákat vesznek a gyerekeknek, háromhavonta teljes ruhatár, mindnek van saját kerékpárja, telefonja, soknak laptopja is. A nyáron két helyen nyaraltak külföldön, plussz két hétig a Balatonon. A környező városokban, falvakban élő, dolgozó szülők gyerekeinek ezekre nem telik. Esetleg inkább őket segíthenétek. A mi adónk nagy része a családotthonos gyerekek nike cuccaira, és a sok gyerekes családok segélyezésére megy. A sajátjainknak csak a legszükségesebbeket tudjuk megvenni, pedig dolgozunk, és átlag két gyereket nevelünk. Nézz jobban utána, valóban azokat segíted-e, akik rászorulnak. Tölts el velük néhány napot, és ha nem ütnek agyon, utána vidd az ajándékokat.Bár én inkább egy onkológiai osztályra mennék, és a kis betegeket támogatnám, ha megtehetném. Meghallgattam a múlt karácsony után az állami gondozott, és a családban élő gyerekek beszámolóját, mit kaptak karácsonyra, az állami gondozottak legolcsóbb ajándéka is 20ezer Ft volt, sok családban élő meg örült egy olcsó, használt játéknak is. Mert volt, aki SEMMIT nem kapott.Mindenki az állami gondozottakat, a nagycsaládosokat és a lunpeneket támogatja, ez nálunk a baj.
6/15 A kérdező kommentje:
Kedv es utolsó. Stzánalmas amit írtál és az is ahogy nyilatkoztál. ezektől a gyerekektől sajnálod a nyaralást? Nekik nincsenek szüleik, családjuk. A párom szintén gyermekotthonban nőtt fel. Tudod Te mi megy a látszat mögött? Gondolom nem, ha tudnád mi zajlik ott le és mennyi szeretet kapnak ezek a gyerekek nem írnál ilyeneket. Igen támogatásból eljutnak nyaralni, sőt síelni is, de neluk nem úgy vannak a dolgok mint egy családban. Nem az az ebéd amit szeretnének, ha nem eszik meg nem kapnak mást. A zsebpöénz nincs, ezeket a pénzeket félre etszik nekik, hogy ha kikerülnek talán kezdjenek magukkal valamit az életben mert nincs családjuk akikhez mehetnének. És igen, a páromék is örültek minden ajándéknak, játéknak, akár hasnált volt akár nem! Milyen lelked lehet neked, ha ezt irigyled a gyerekektől? Igen kapnak telefont, laptopot, tv-t, és szükségleti tárgyakat. De miért ne kapnának??? Elhiszem, hogy vannak szegényebbek és olyan családok akik rászorulnának. Én is ismerek ilyet, de tudod miért nem adok nekik? Mert míg a gyerekeknek sem ruhára, sem ajándékra nem telik, addig mindkét szülő naponta elszív két doboz cigarettát. Az anyuka nem dolgozik. Nem láthatsz bele 100%-ig egy család életébe. De az ő gyerekük, ő felelősségük. Az árvák a támogatásból élnek, jutnak el bárhová. Nekik a szüleik nem tudták ezt megadni, tudod épp ezért támogatják őket.
2010. okt. 3. 13:06
7/15 anonim válasza:
Ezt jol mondtad, kerdezo. Aki nem tudja, milyen kiehezettek ezek a gyerekek egy kis torodesre, annak fogalma sincs arrol, hogy az az ajandek, amit adunk nekik az sajnos csak tuzoltasra jo. Sajnos nem tudunk nekik uj igazi anyat es apat adni, igy azt adunk nekik, amit tudunk... ruha, ajandek, valami.
8/15 anonim válasza:
kérdező, te nagyon keveset tudsz a mai helyzetről. Nézz utána,mielőtt olyasmiről beszélsz, amiről nem tudsz semmit. Kapnak zsebpénzt, minimum(!)5 ezer Ft-ot, a legkisebbek, a nagyobbak többet. A fóti gyerekvároshoz hasonló intézetek már rég a múlté, a gyerekeknagy része családotthonban él, ahol közösen döntik el, mit esznek, mit főznek. A te férjed idejében még teljesen más helyzet volt. Nálunk nincs árva gyerek, de én csak egy megyéről tudok nyilatkozni, mindnek vannak szülei. Csak olcsóbb állambácsival neveltetni a gyerekeiket. Bocs, hogy vitába szálltam egy ilyen alulinformált személlyel.
9/15 anonim válasza:
utolsonak: szerinted a csaladotthon az maga a paradicsom?
10/15 A kérdező kommentje:
Én tudok keveset? A párom itt élt, tudom mi hogy működik, ahogy azt is, hogy volt egy lány, mai napig ismerősünk, tartjuk a kapcsolatot, két héten át minden nap 100 FORINTOT!!!!! kapott kajára büntetésből és tudod miért?? Mert elhívta a barátnőjét, aki evett náluk, de nem lehetett volna. Nem olyan jószívűek ott, mint amit mutatnak. A márkás ruhákat kiválogatják ők, ami nem kell nekik azt adják a gyerekeknek, a számítógép ősrégi, ha újat akarsz saját magadnak kell bele venned dolgokat. Mindent az ott lakókkal csináltatnak, és ha kell 5x kezdetik újra, és akkor elmondom olyan dolgokért h a fűnyírás végeztével kilóg pár fűszál. A párom egész életébe ilyen helyen nevelkedett és tudod mennyi pénzt kapott? 1 milliót. Ebből mit lehet kezdeni? Szerinted? Persze jó, ha csak úgy eléd rakják,d e ha ő nem akar az utcán élni be kell fektetnie valamibe, ami elég nehéz ennyi pénzből.Ők mindig as leseljt6ezett ruhákat kapták meg, a laptopok hibásak, nem olyanok mint amiket a boltba látsz. Tudod Te vagy az aki mit sem tud az egészről. A párom ott élt, én voltam ott, láttam mi folyik ott. Senki nem mehet sehova. A páromnak szalmonellája volt, egész addig kellett iskolába járnia míg egy nap az ajtóba össze nem esett. Ekkor mehetett el orvoshoz. Hát tényleg nagyon kedvesek meg aranyosak. ÉS te meg romlott lelkű avgy ah ezektől a gyerekektől irigyled azt a kevés jótm, amit a jószándékúak adnak nekik, emrt csak úgy mondom SZERETETET nem kapnak. Itt hivatalos kapcsolat van a nevelők és köztük. Nem kívánom, hogy éld át azt, amit az ott lakók, de mielőtt okoskodsz, nézd meg az érme másik oldalát is, ne csak azt amit kifelé villogtatnak!
2010. okt. 3. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!