Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Család, továbbtanulás, hogy...

Család, továbbtanulás, hogy döntsek?

Figyelt kérdés
Anya orvos, régóta egyedül nevel, de mindent megkaptam tőle. Végzős vagyok egy gimnáziumban, anya és a család (nagyszülők,rokonok) azt szeretnék, hogy gyógyszerész, vagy állatorvos legyek. Kitűnő tanuló vagyok, most ősszel érettségizem kémiából, nagyon szeretem az állatokat, és szívesen is foglalkoznék velük, de ... élek-halok a fodrászatért, a divatért, a designért. Úgy érzem, legszívesebben fodrász lennék, de a család ellenzi ezt az ötletet. Nincs doktori cím, nincs diploma, nincs akkora fizetés. Anyukámnak sem szeretnék csalódást okozni. Mit tegyek?
2010. okt. 2. 15:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%

Sose bírtam megérteni a gyerek kisajátítását. Nagykorú vagy azt csináld amit jónak látsz. Ha fodrász szeretnél lenni hát rajta. Anyáddal meg ne foglalkozz.

Tudod belőle is csak a pénz beszél. azt hiszi h pénzzel ellehet a stresszt nyomni. Így kényszerből is dolgoznál abban amit eredetileg nem szeretnél.

És ez elég nagy lelki dolgokat tud okozni.

Nem tudom h miért nem bírnak egyesek az anyjukra ráparancsolni h fejezze be amit csinál mert szánalom.

Van akire rá ordít 23évesen az anyja azt elkezd sírni.

18/F

2010. okt. 2. 15:52
 2/18 eszo ***** válasza:
89%

háát, nehéz kérdés..mert azért egy állatorvosi diplomáért kéne vagy 6 évet tanulni, egy fodrász-vizsga meg kb 3 hónap..

szerintem kezd el az állatorvosit, mellette simán csinálhatsz egy fodrászképzést a szorgalmi időszakban..és majd meglátod hogyan alakul..mondjuk én is inkább azt csinálnám, amihez igazán kedvem van, nem csak a szülők elvárásai miatt tanulnék..

Kívánom, hogy dönts jól!

minden jót!

2010. okt. 2. 15:53
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Legyél állatorvos, kutyakozmetikát, kutyafodrászatot még mindig nyithatsz mellette.
2010. okt. 2. 15:55
 4/18 A kérdező kommentje:
Kutyakozmetika azért nem ugyanaz. :)
2010. okt. 2. 15:58
 5/18 anonim ***** válasza:
78%

Lehet divattal foglalkoznod magasabb szinten is, mint hogy te nyírogatod mások haját.

47 éves vagyok. Engem pedig műszaki szakembernek szántak.

Elvégeztem, de nem éltem jól belőle, mint mások. Azért, mert utáltam, ezért nem is voltam jó szakember. Jó szakmával a kezemben nyomorogtunk.

40 évesen aztán végre átkavarodtam a vágyott szférába. Nem volt egyszerű két gyerek mellett, akiket én is egyedül nevelek.

Képzeld, 50-hez közel most járom az egyetemi kiegészítőt.

Gebedek meg, mert pénzt keresni, meg a Semmelweis Egyetem, meg a korom.

Akkor is azt dolgozom végre, amire elhivatott vagyok!

Bölcs döntéshozatalt kívánok! :)

2010. okt. 2. 16:00
 6/18 anonim ***** válasza:
Hát lehet velem van a baj, de nekem soha eszembe sem jutott hogy a szüleimnek legyen elképzelése arról hogy mi legyek vagy hogyha mégis lenne akkor figyelembe vegyem. Ez az én életem...
2010. okt. 2. 16:10
 7/18 anonim ***** válasza:

Mindenképpen az a helyes, ha te magad hozol döntést, és ezt nem megfelelni vágyásból teszed.

Ez nem jelenti azt, hogy a szülők véleményét ne lehetne meghallgatni.

A saját életedet azonban te fogod élni, és ha boldog akarsz lenni, akkor úgy alakítod, hogy követed a belső útmutatókat.

Belső kontroll kell.

Azért legyél édesanyáddal megértő, mert bizonyára magából indul ki, és azt gondolja, ami neki bevált, az a jó út neked is. Te viszont nem vagy ő.

Bizonyára azt akarja, hogy boldog legyél. Ehhez viszont az is hozzátartozik, ha abból élsz, amit szívesen végzel.

Aztán vannak mesterfodrászok, akik szinte művészei a szakmának. Vannak divat- marketing szakemberek, akik hatással vannak az emberek ízlésére.

Hozz önálló döntést, de hallgass meg másokat is.

2010. okt. 2. 16:25
 8/18 anonim ***** válasza:

En ilyen helyzetben voltam, mint te.

Jelenleg egyetemista vagyok, de ha vegzek tanulok szakmat es cukrasz leszek.

Attol, h egyetemre mesz nem kell feltetlenul a kesobbiekben azzal foglakoznod.

Nekem fontos volt, hogy megfelejek a csaladnak, ezert valasztottam ezt.

2010. okt. 2. 16:27
 9/18 anonim ***** válasza:
Kozmetikusnak nem kell évekig tanulni. Miért ne lehetnél mindkettő?
2010. okt. 2. 17:17
 10/18 anonim ***** válasza:
Illetve fodrásznak.
2010. okt. 2. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!