Válás után mennyire tartjátok a kapcsolatot a volt
házastárs családjával?
Figyelt kérdés
Annyi nehezítettség van, hogy a volt anyós nagyszülő, a volt sógornőm pedig a gyermek keresztanyja. Mikor elköltöztem, ők sírtak a legjobban, hogy ugye a kapcsolatot tartjuk majd, nem szakadunk el egymástól. 22 évig voltam a család tagja. Legalábbis azt hittem. Én ugyanúgy köszöntöttem őket, a sógornőm összes gyerekét szülinap, névnap, jeles ünnepek. Volt anyósnál is. Aztán a tavasszal mintha valami történt volna. Én ugyanúgy viszonyultam hozzájuk, ők viszont leépítettek teljesen. És nem értem, miért. Nem tettem semmi rosszat nekik. Vagy ha úgy érzik, akkor miért nem mondják meg, hogy nem kíváncsiak rám? 22 év után egyik napról a másikra tudják egyesek törölni az életükből az embereket? Pedig nagyon sok dolgot éltünk át együtt, mindig ott voltam nekik, mindig vigyázba álltam nekik. Természetes, hogy nem beszélünk hetente, de legalább egy karácsonyi, vagy szülinapi messenger üzenet nem megerőltető. Vagy csak én élek álomvilágban?
10-es, az hogy amíg a gyerekükkel voltál, elviseltek, egy dolog. Sohasem szerettek, ezt tudatosítsd magadban.
2023. jan. 2. 12:07
12/21 anonim válasza:
10-es vagyok. Nem fogok ilyen baromságot magamba tudasítani, mert nem így van. 15 éves voltam amikor bekerültem a családba. Az első perctől kezdve kedveltek és szerettek. A sogőrnőmmel olyan jóba lettünk kb 15 év alatt, mintha testvérek lettünk volna. Az anyósom a második anyám volt, apósom pedig jobb apakép és pót apa volt mint a valódi apám.
Szerintem a gyász annyira megviselte őket, hogy összetörtek.
2023. jan. 2. 12:58
13/21 anonim válasza:
Így múlik el a "nagy szeretet" általában.
2023. jan. 2. 13:06
14/21 anonim válasza:
Szerintem valami sántít. Bár soha nem voltam sem özvegy, és válni sem váltam, de ha ilyen nagy lett volna irányába a szeretet, ahogy előadja, akkor nem hagyják magára a gyász kellős közepén. Ráadásul pont azok, akikkel maximálisan együttéreznek. Nekik a fiuk, testvérük volt, nekik meg a fiuk házastársa.
2023. jan. 2. 13:21
15/21 anonim válasza:
Szerintem sem volt ott annyira nagy szeretet az irányàba, csak könnyebb ezt gondolnia. Túl fájdalmas lenne a valóság, inkább megmagyarázza, hogy most se kelljen szembesülnie vele. Kb. mint amikor a csalót mentegetik minden kitalált hülyeséggel, csak ne kelljen meglátniuk azt, hogy valójában milyen a jelleme.
2023. jan. 2. 13:30
16/21 anonim válasza:
Megpróbáltunk mindannyian korrekt viszonyt kialakítani (ex, exszülők, exnagyszülők, új párok), de sok idő múltával nagyonis fellazult, a felnőtt unokák vették át a kapcsolattartást, így nekünk mára már csak néhány telefon maradt. Ésszel nagyon sajnálom, de az érzelmekkel mi sem tudtunk megbirkózni, és ők sem.
2023. jan. 2. 13:49
17/21 anonim válasza:
Kb. azt tudom elképzelni, tipikusan az művelt, megjátszós értelmiségi, konfliktus kerülő család lehet(ett) akik még véletlenül sem mutatják ki mások felé a valós véleményüket...
2023. jan. 2. 13:50
18/21 A kérdező kommentje:
Igazából valószínűleg csak látszat volt a nagy szeretet. A volt anyós saját érdekei miatt bárkin keresztül gyalogol, a kislánya hasonló kaliber, mellé kapott még egy tehetős férjet, én nem vagyok már abba a csapatba való.
2023. jan. 2. 14:05
19/21 anonim válasza:
Én csak azt nem értem, hogy ok, te nem vagy közülök való. De az unokájuk is ott van. Én sem kedvelem a menyem, mellette a fiam is egy idióta lett és nem igazán keresem őket, de ha az unokámnak segítség kell, vagy nekik se annak köze van az unokámhoz, akkor azonnal ugrok. Félreteszem az ellenérzéseimet és a gyerek érdekeit figyelem csak.
Az ilyen nagyszülőket, úgy általában bármelyik rokont főleg egy apa milyen szar ember lehet egy beteg gyereknek sem segít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!