Mi a véleményetek az Adrián névről?
Nekem nagyon tetszik! Rajta van a 20as listámon (nem nevetni, 50ig is elmeny az a lista :)).
Mondjuk nekem minden -ánra végződő fiúnév bejön: pl még ilyen Dorián, Ilián, Maximilián...
Az Adriennel nekem is jöttek mikor mondtam ismerősöknek, de szerintem nem csak úgy lehet becézni hogy Adri, lehetsz kreativabb.
Szép, ritka név, ha neked tetszik, hajrá, csúfolódás itt nem jogos max ha pl az lesz a vezetékneve hogy Tap...
Én Adriennt nem ismerek viszont az egyik legjobb barátom Adrián őt már ismerem több mint 10 éve :D És nekem pl. fura néha, hogy az Adri az miért női? Szal sztem csak megszokás kérdése... jó név :)
23/F
Az én kisfiam Adrián, én nagyon szeretem. Sokan megdícsérik, és mindeki emlékszik rá. Az Adri becézést viszont nem szeretem. Ez a név így szép, ahogy van.
Az egyik hozzászóló azt írta, hogy van több Adrián nevű ismerőse, és nem az eszükről híresek. Hát az én kisfiamról csak annyit, hogy 5 éves, de folyékonyan olvas, számol, ír, és szinitanodába jár.:)
Kicsit off: :)
Mielőtt még bárki azt feltételezné, h az angol nyelvből származik, az félre van informálva, hisz az csak egy másik nyelvben élő változata.
Az Adrián latin eredetű férfinév, a Hadrianus névből származik. Jelentése: (a Velence tartományban levő) Hadria városából való, azaz: hadriai. És ugyanitt olvashatjuk /Wiki/ h eredetileg a lánynév-párja az Adriána, szóval nem sok köze van az Adriennhez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!