Egy együtt élő nőt és férfit hívhatunk családnak? Gyerek nincs. Párom szerint csak akkor leszünk család, ha lesz gyerek is.
Akkor mondjuk a parod elobb vegyen felesegul, hogy hivatalosan is csaladtagjai lehessetek egymasnak, ha mar kukacoskodik. Utana johet a gyerek is.
Mostanaban a nevetseges 3 honapos kapcsolatokban erkezik a gyerek, telehanyjak a fb-ot a “mostmar egy csalad vagyunk” szoveggel..es akinek meg nincs gyereke mert nem akar vagy nem lehet, arra meg hoborognek, hogy hat az nem is igazi csalad. Ez a szanalmas.
Szerintem mindenki maga döntse el, minek érzi az ő kis életközösségét. Ha családnak, akkod család, ha van gyerek, ha nem.
De a párodat is meg kell érteni, ő meg úgy érzi, ez így nem család, és ehhez az érzéshez neki is joga van.
Az a helyzet, hogy én hiába akartam, nem tudtam kettőnkre családként gondolni gyerek nélkül, pedig 3 cicánk is van. Úgy értem, kimondhatom, de attól még nem érzem, hogy komolyan is gondolom.
Talán azért is, mert vágytam, vágytunk a gyerekre. Ha elfogadtuk volna teljesen, hogy nem lesz (mert sokáig nem sikerült), akkor valószínűleg tudtam volna családként gondolni magunkra. De így volt egy hiányérzet, hogy még nem teljes a családunk. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!