Albérlet vagy saját tulajdon? Miért "ciki" albérletben lakni?
Azt vettem észre, hogy nagyon sokan eléggé albérlet ellenesek...mámint "lesajnálják" azokat, akik albérletben vannak.
De kérdem én, miért is rossz?Ha sajátba fektet bele az ember, azt akár több tíz évig kell fizetni, és a mai világban sajna az is benne van a pakliban, hogy az utolsó pár évben elveszti a házat.A törlesztők nőhetnek, míg egy albérletből ki tudsz költözni, ha a főbérlő olyan, és ha emelni akar az áron.
Én nem vagyok ellene a ház vásárlásnak, ne értsetek félre, csak szerintem annak túl sok értelme nincs, mikor egy fiatal pár minimális önerővel belevág egy olyan hitelbe, amivel lehet pár év múlva nagyot szív.
Azt vettem észre, hogy a nyugati országokban sokkal nagyobb kultúrája van az albérletnek úgy, hogy ott sem könyebb saját lakást venni(amerikában is kb 30 évig törlesztesz egy ház után).
Kíváncsi lennék a véleményetekre ezzel kapcsolatban.
Csak azért merült fel ez a kérdés bennem, mert mi is albiban vagyunk, tök jól elvagyunk, a törlesztőre kb dupláját kéne fizetni, ami azért sem érné meg, mert amúgy is el akarunk majd költözni és mégis sokak hangjában érzem a sajnálatot, mikor kiderül, hogy albérletben vagyunk.
Na, igen sok fiatal azt nem is gondolja, hogy gyerekkel már albérletet is nehezebb találni.
Egy/két személy tényleg könynen mozog, ha váltani kell, könnyen talál kiadó lakást. De családostól ez már nehezebb. Sokan nem adnak ki gyerekes pároknak lakást (pl én se adtam ki soha).
Ismét olyanok írnak zömmel akik valamiképpen tudtak venni lakást.
Sokan nem tudnak venni, mert a bank szóba sem áll velük, nincsen önrészük, kevés a fizetésűk. Nos albérletnél nem kell megfelelni, csak fizetni a havi költségeket. Már pedig sokan vannak albérletben, mert azt ki tudják fizetni, ha már egyszer a bank a 100ezer nettóra nem hajlandó hitelt folyósítani.
Nagyon jó lenne saját lakás, de miből? Ezért csak az albérlet marad, mind lehetőség.
40/F
Ciki vagy nem sajnos vannak emberek akik erre rákényszerülnek. Vannak emberek akiket a saját családjuk kitúr az egyébként közös lakásból. Az én családom is ilyen. Csak néhány dolog a hülyeségeikből a teljesség igénye nélkül:
-Ők éveken keresztül nem csináltak semmit, de te egy utolsó élősködő féreg vagy ha néhány hónapig nem tudsz dolgozni, mert elveszítem a munkád
Bocsi nem "elveszítem" hanem "elveszíted" csak érintőképernyőn egy kicsit nehéz írni ezen az oldalon, de térjünk vissza a témához.
-Csak akkor van részed a házból, ha azt felújítani kell, egyébként figyelmen kívül hagyják az érdekeidet, hogyha mondjuk csendet akarsz mert tanulni szeretnél, vagy ha mondjuk a házon olyan átalakítást akarnak végezni ami téged hátrányosan érint.
Egyébként a slussz poén az egészben, hogy egy szobában alszom nemcsak az ikertestvéremmel, hanem az édesanyámmal is. Alig várom, hogy találjak egy rendes munkát, és elhúzzak innen :-(
Egyébként is az első lakás minden embernél általában albérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!