Apám testvérét tegezzem vagy magázzam?
Figyelt kérdés
Apám 54 éves, a nővére 55, a férje 55+. Ő a legidősebb nagynéném és nagybátyám asszem. 15 évvel ezelőtt találkoztunk utoljára, amikor még csak 3-4-5 éves voltam, fogalmam sincs, hogy néniztem/bácsiztam akkor őket.
Másik két nagynénémet, akik 38 és 41 évesek, őket tegezem.
2022. dec. 12. 18:42
2/14 anonim válasza:
Hát én ezt úgy oldanám meg, hogy “Szisztok… vagy jó napot (nevetve), bocs, nem is emlékszem hogy szoktam köszönni.” És akkor valószínűleg mondja, hogy tegezd nyugodtan.
3/14 anonim válasza:
Ez tényleg az a helyzet, hogy érdemes megkérdezni apukádat.
4/14 anonim válasza:
Én 53 éves vagyok, és furcsa lenne számomra, ha a 18-20 év körüli közeli rokonom magázna. Néhány ismerősöm viszont teljesen rugalmatlan ezen a téren. Ha kezdetben magázod a rokonaidat, mert nem tudod, hogy tegeződhettek-e, akkor szerintem amennyiben lazábbak, akkor egyből fel fogják ajánlani a tegeződést, illetve rád fognak szólni, hogy ne magázd már őket. De vannak olyan, főleg kisebb települések, akiknek a lakói számára a magázódás még mindig természetes családon belül is. Tényleg kérdezd meg a szüleidet!
5/14 anonim válasza:
Vagy először magázod aztán ugy is mondja ha azt akarja tegezd.
6/14 anonim válasza:
Én először tegezném. Rosszat nem teszel vele. Ilyenkor akit ez zavar, rögtön mondja, hogy nyugodtan tegezd. Kérdezhetnéd apádat, de lehet tévesen gondolja, ha azt mondja tegezd nyugodt szívvel, közben meg ő másmilyen, mondjuk elvárná, hogy "megadja rá az engedélyt".
7/14 anonim válasza:
Sajat rokonokat nem mered tegezni? Joisten hol elunk....el se tudnam kepzelni hogy apam testveret magazzam...egyik rokonomat se!
9/14 anonim válasza:
Én tegezném. Ha rég is találkoztatok, vér szerint közeli rokon, ha nem is legközelebbi.
10/14 anonim válasza:
9. Az nem jelenti rögtön, hogy tegezheti, apukám a saját szüleit még magázta, csak 30 év telt el azóta. Mikor a papa meghalt, akkor merte már tegezni a mamát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!