Így nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem?
Van egy távoli rokonom akit mindig magáztam, Csókolommal köszöntem neki (nem voltunk olyan jóban). Már régebben is mondta, hogy tegezzem de akkor nem tudtam megszokni. Most egy pár hete mondta, hogy "Ne Csókolomozz!" Azóta lehetőleg elkerülöm, vagy egy halk Sziát mondok. Tudom ez gáz, de régimódi vagyok :D nem tudom megszokni. Azóta ha köszönök, mindig olyan furán mosolyog. Hülyének néz? :D Lehet nem a tegeződésre gondolt mikor azt mondta, hogy ne Csókolomozz?
20/L, a pasi meg kb 60, és 30 X éves gyerekei vannak. Kb az unokája lehetnék, kis túlzással...
Nem kellemetlen,de megértelek én sem szeretem az ilyet,amikor nem tudom,hogy köszönjek.Ha magázom megsértem,tegezni meg fura.
Én ilyenkor ugy csinálok mint te halkan susogok egy sziát.
:)
Én 33 vagyok, és a mellettünk lakó 82 éves néni kért meg a múltkor, hogy ne csókolomozzam, hanem tegezzem. Azóta így köszönök neki, Szia Jutka néni. És tegezem. Eleinte fura volt, de annyira aranyos, mikor egy idős ember ilyesmit kér. Ez azt jelenti, hogy kedvel, és a bizalmába vagy fogadva.
Kérdezd meg tőle legközelebb bátran, hogy ha úgy szólítod, hogy Szia Lajos bácsi, az jó-e neki, és utána köszönj neki jó hangosan :) Meglátod, milyen boldog lesz tőle.
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként ő próbál fiatalos lenni (kisebb-nagyobb sikerrel :D) és mindenkivel tegezteti magát. Pl tudom, hogy a szomszédjában laknak szinte minden háznál 30 év alattiak, és mind tegezi. Meg amilyen helyzetet kerülök, ha a felesége, vagy a gyerekei ott vannak. A felesége úgy viselkedik mint egy dáma, és nem bír engem. A gyerekei úgy ahogy kedvesek, de milyen hülyén jön ki ha letegezem az apjukat...Mondjuk a gyerekeivel még nem olyan cikis a helyzet, de ha a felesége ott van (akit magázok) akkor mit mondjak?: "Szia, Csókolom!" vagy csak simán Csókolom? :D
Tudom túl bonyolítom, de fura helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!