Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom szerint hülye...

A családom szerint hülye vagyok és folyton csak hülyeségeket csinálok:S Szerintetek? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16éves gimnazista lány vagyok. Általános óta kitűnő tanuló vagyok és semmi ilyen gond nem volt. Mégis a szüleim sokszor lehülyéznek. MOst például azért vagyok mindig támadva mert szeretnék megtanulni főzni. Megkértem anyukámat h segítsen, nagy nehezen bele is ment de aztán nem tudtam elég gyorsan szaggatni a nokedlit mert fájt már a a kezem és akkor kiabálva a szobámba zavart az anyukám. Aznap nem is mentem vacsorázni, de mondjuk nem is kerestek.... Nálunk még az is baj, ha felakarok készülni az életre! Régen járhattam táncra, de eltiltottak tőle mert szerintük hosszú távon elvonná a figyelmemet a tanulástól:( De persze net előtt annyi időt tölthetek amennyit akarok... a jó dolgot elvették az életemből, azt ami viszont tényleg rossz hatással lehet nincs szabályozva...nem értem :S

Bulizni nem járok, nincs kedvem, nem az a típus vagyok. És valószínűleg el se engednének. Azzal a kevés barátommal pedig csak suliidőbe találkozhatok.

Szóval ha azt nézzük h milyenek a generációm elég jól jártak velem a szüleim, mégse becsülnek meg :( Már nem érzem azt h szeretnek :S :'(

2010. szept. 30. 18:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Figyelj, attól, hogy valaki szülő, még nem jelenti azt, hogy ő egy tökéletes személy. Nehéz ám az élet, és miből gondolod, hogy egy felnőttnek mindig tudnia kell a jó megoldást. Lehet, hogy ők nem voltak ilyen jó tanulók, mint te, és lehet, hogy most is sokkal okosabb vagy náluk. De legyél nem csak okosabb, hanem jóságosabb is. Ne ítélkezz felettük. Világra hoztak, felneveltek, szeretned kell őket, de nem kell sem utánozni, sem teljességgel elfogadni amit mondanak. Tehát próbáld a családi légkört a magad tehetségével kicsit szeretősebbre formálni, ahol te is jónak látod, ott fogadd el a véleményüket, és ezt szavakkal is fejezd ki, lássák a tiszteletet és a szeretetet, ahol meg túl nagy a nézeteltérés, ott próbálj alkudozni, esetleg ellenkezni, jóakarattal ki tudsz vívni valamilyen szabadságot magadnak. És mindig gondolj arra, hogy nem sokára felnőtt leszel, és akkor tiéd a döntés. Magad ura legyél, próbálgasd a szárnyaidat, gyakorold a felelősség fogalmát, azaz tanulj meg magadért felelősnek lenni addig is.
2010. szept. 30. 20:50
 12/12 anonim válasza:
Gimi után egyetem, egy alkalmi munka, amiből tudod finanszírozni a koleszt. Addig meg megtanulsz főzni máshogy,receptkönyv vagy főzőműsor segítségével, ha anyukádnak nincs türelme ehhez. :) Szerintem abban semmi rossz nincs, ha valaki céltudatos, szorgalmas és érdeklődő. Ha valami érdekel, akkor ahhoz nem is kell anyukád segítsége. Meg szerintem ügyes vagy te, megoldod ezt egyedül is.
2018. aug. 1. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!