Párom sógornője undorítóan beszél a gyerekével, mit tegyek?
Vannak családi összejövetelek. Névnapok, egyéb ünnepek.
Akárhányszor ott vagyunk, már nem lehet bírni, ahogy beszél a 10 éves lányával, a fiára is rá szokott durván szólni, de a lányára szinte mindig.
Nekem alapból nehéz ez, mert az én anyám is ilyen volt (plusz fizikai bántalmazás).
Ui.: nem érdekel, hogy mennyi segítsége van otthon, tud-e pihenni, mi baja van. Ez nem ok arra, hogy valaki így viselkedjen a gyerekeivel.
Max rákérdezel miért beszél vele úgy.
De ahogy téged se érdekel, h mi a baja úgy őt se hiszem, h a te véleményed érdekli.
Szóval igazából semmit nem tudsz csinálni sajna.
Mi számít durvának?
Pontosan hogy beszél velük? Példákat írj, így kicsit nehéz véleményt írni ha hiányos az infó
Rhadtul semmi közöd hozzá.
És igen, nagyon is lényeges, hogy
1. mennyi segítsége van otthon
Nem mindegy, hogy apuka hazaesik, és kiszolgáltatja magát, ergo a nő csinál mindent (esetleg meló után), apuka meg heverészik a kanapén.
2. a gyerek mennyire flegma
ha öcsémből indulok ki, őt legszívesebben szájon vertem volna néhányszor, olyan undorító beszólásai voltak.
NEM ezt hallotta, a haveroktól szedte és a szüleinkkel még csak csak tisztelettel beszélt, de velem, mint a kapcaronggyal.
Én nem vagyok felnőtt, ergo ne ugassak bele, mit csinál (mikor rám bízták), takarodjak a szobájából, dgjam fel az ebédet magamnak - meg ilyenek.
Szerinted? Ilyen gyerekkel egy idő után nincs türelem, mert ha a haverok is így beszélnek egymással, erről nem szoktatod le.
És ez már nem a "nem hallom meg" szint.
A lepontozokat kérdezném, konkrét miért is lettem lepontozva?
1, Nem tudni miért szól ra a gyerekre.
2, Ha okkal, akkor azt meg lehet előzni azzal, hogy ha látja az ember, hogy a gyerek x dologra készül, eltérésekkel a figyelmét, ergo nem történik meg.
3, Ha már bele kezd az anyuka a mondandojaba és a kerdezonek nem tetszik, az ő figyelmét is el lehet terelni q gyerekről egy megfelelő kérdéssel.
4, Egyértelmű, hogy a kérdező nem akar konfrontalodni, hiszen különben már féltette volna a figyelj Juli, miért beszelsz igy a Marikaval kérdést.
De várom az indoklást, miért is nem hasznos a válaszom. 2. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!