Akiknek van/lenne vmi külön örökségük pl. , és házasságban élnek, költötök közösen a vagyonból, vagy vésztartaléknak tartogatjátok/nátok?
Figyelt kérdés
Azok is írhatnak,akiknek nincs ilyen,csak elviekben is lehet beszélgetni.2010. szept. 30. 11:49
1/5 anonim válasza:
Ha örökölnék valamit, és házas lennék, akkor megtartanám vésztartaléknak.
Bármikor történhet valami velem vagy a férjemmel...az örökség pedig ott lenne mentőövként.
Manapság sokan elválnak, így ha nálunk is ez lenne, akkor az örökségre (pl. ha az egy lakás lenne) tudnék támaszkodni.
2/5 anonim válasza:
Elviekben lesz örökségünk a két tesómmal. De én nem ragaszkodom hozzá. Már megteremtettünk magunknak mindent a párommal, ami egy jó életszínvonalhoz kell. Igaz, hogy van hitelünk, de szerencsére eddig simán tudjuk fizetni a részleteket.
Ha kapnék is valamit, biztosan közös lenne, de szerintem befektetnénk, félretennénk a gyerekeinknek, vagy vészhelyzetre.
3/5 anonim válasza:
Én úgy mentem férjhez, hogy komoly örökségem volt.8 számjegyű.A férjemnek jól menő cégei voltak/vannak, neki sem volt kevesebb, mint nekem.Közösen építkeztünk, ugyanannyit adtam bele, mint Ő.A maradék le van kötve, a kamataiból szoktam a nyaralásokat, síeléseket, szórakozásokat pótolni.A férjem a hobbijait szintén a saját pénzéből finanszírozza, ezeken kívül minden közös.A kocsikat is közösen vettük, együtt tartjuk fenn, van egy kamasz fiunk, neki sem kicsik az igényei, szóval mi így oldottuk meg.
4/5 anonim válasza:
Nekem ha örökségből származó pénzem lenne, azt biztos, hogy kötvénybe, biztosításba helyezném, hosszabb lejáratúba! Annak több előnye is van: nincs kamatadó, vannak viszont beépített szolgáltatások, illetve mivel baj esetére kedvezményezetteket nevezhetek meg, így erről legalább "végrendelkezem", ami nem képezi a hagyaték tárgyát!!! És ez fontos, hisz azért nem szeretnék senki számára esetleg mondjuk illetékfizetési gondot hagyni (hagyatéki tárgyalás mizéria) ...egy kicsit eltértem a kérdéstől, de csak azért, mert igyekeztem megindokolni a tanácsom létjogosultságát :)
5/5 anonim válasza:
Kifizetném a hitelek egy részét!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!