Mit jelent számotokra a család? (pozitív és negatív tapasztalatok)
10-es, ha neked ilyen a családod, akkor mi az a mosolyjel a végén?
Egyébként a legtöbb család nem ilyen, hanem olyan, ahova jó hazamenni.
Attól függ, hol húzzuk meg a vonalat, és mi "a család". Ha anyámat-apámat-testvéremet nézem, akkor azt mondom, nem volt jó ott élni, és persze nem is jó odamenni, szeretetet, elfogadást nem sokat kaptam ott. (Testvérem volt a tündérkirálylány, ő annál inkább).
Most neki furcsa, mert én nem járkálok a szülői házba, ő meg ezt nem érti, hát ez van.
Normál esetbe a család az lenne, ahol elfogadnak, szeretnek, meghallgatnak. És természetesen fordítva is így van, én is meghallgatom, elfogadom.
Nekem ilyen értelemben "a család" a férjem és a gyerekem.
Hát nem tudom. Én a "családomtól" felfordulhattam volna, a szomszéd előbb segített, amikor nagy bajban voltunk. Tesóm felső középosztály (külföldön), a világot bejárta, de azt tudom, hogy ha nagy sz...ban lennék, tőle egy falat zsíroskenyeret sem kapnék, alapból önző, csak ő létezik.
Érdekes a rokonságban az összetartás is: Amikor más kerül szarba, akkor megtalálnak engem is, hogy segítsünk össze miatta. Én valahogy ezt az összezárást sosem tapasztaltam, amikor velem volt nagy baj (gyerekem élet-halál között a kórházban, vagy súlyos autóbalesetünk is volt). Akkor nem volt fontos.
Család a vérszerinti rokonok? Mert akkor fájdalom, sírás, közömbösség, érzelmi manipuláció, zsarolás, lenézés (miért nem?), hazugság, stb.
Hogyha a barátomat, akivel már együtt élek lassan 10 éve: szeretet, őszinteség, komolyság, játékosság, kitartás, hűség, védelem (kölcsönösen), össztartás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!