Van olyan a családotokban, aki nehezen fogja fel/fogadja el, hogy spórolni kell az árak miatt?
Nálunk a férjem ilyen, felbosszant vele :/
Sosem voltunk milliomosok, de szegények sem, sok év munkájának köszönhetően van saját családi házunk, két kisgyerekünk és mindig tudtunk félrerakni, ha keveset is, de tudtunk.
Mindemellett nem éltünk nagy lábon, de nem is nélkülöztünk. Én tudatosan vásárolok, járunk turiba, otthon főzünk, van konyhakertünk. De egy-egy mozi vagy Meki is belefért, meg normális cipő. Szóval értitek, olyan átlagosan élünk.
Na de, most úgy elszálltak az árak, hogy bárhogy igyekszem, egyre nehezebben jövünk ki a pénzből. Egy-egy rosszabb hónapban, ha több váratlan kiadás beüt, feléljük az egész bevételünket, amit nekem ijesztő, mert sosem volt ilyen, és a megtakarításunkhoz nem szeretnék nyúlni.
Szóval igyekszem jobban visszavenni, de a férjem ezen sokszor hisztizik, pedig látja, mennyi pénzünk van, mennyi megy el. Ha kicsit olcsóbb, egyszerűbb kaját csinálok, húzza a száját. Ha azt mondom, nem, most nem veszünk meg valamit (pl.most mondtam, hogy ne vegyünk égősort a házra kintre, igen, halogatjuk egy ideje, de nem fér bele -40 ezer karácsony előtt).
Folyton morog, mert vissza kell venni az életszínvonalunkból, de nem tudok mit csinálni, ennyi a bevételünk, most nem látunk lehetőséget rá, hogy többet keressünk.
A ti családotokban van ilyen?
"azt mondom, nem, most nem veszünk meg valamit"
Itt a probléma gyökere. Nincs kommunikáció, te csak megmondod. Kontrollálsz.
Mond meg a férjednek hogy jövő hónaptól kezdve ő osztja be a pénzt.
Minden fizetnivalót intézzen el, tegye el a bolti blokkokat és minden blokkot ahol csak fizettek.
Minden kiadást és bevételt írjon fel egy füzetbe vagy excel táblázatba.
Ha a saját szemével látja leírva, hogy egy hónapban mire megy el annyi pénz, akkor fog csak szembesülni vele hogy vissza kell venni a kiadásokból. Ne te írd fel ezeket, hanem ő! Legyél ott te is, és hónap végén közösen nézzétek át a tételeket. Vannak akik ilyen módszerek nélkül sosem fogják megérteni, hogy spórolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!