Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkremehet emiatt a kapcsolat...

Tönkremehet emiatt a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés
Már sokszor próbáltam megbeszélni a párommal, hogy nekem ez rosszúl esik, de hiába. Előző kapcsolatából van egy 8 éves kislánya, aki születésétől fogva mindent megkapott és nagyon le lett kényeztetve. Én nagyon nagy szegénységben nőttem fel, és sok minden csak most (hogy van saját keresetem) adatik meg. A párom meg folyamatosan a lányához hasonlít. Pl. hogy neki milyen jól megy a lovaglás (pedig már jó ideje csinálja, én meg most kezdtem el), meg ezt meg azt milyen ügyesen csinálja, milyen tehetséges, stb. Ha én mesélek neki valamit, hogy ezt meg azt mennyi időn keresztűl tanultam (pl. egy nyelvvizsgára készülni), akkor átnéz rajtam mint egy ruhadarabon és közli, hogy azt a lánya pikk-pakk megtanulná, mert biztos nagyon nagy érzéke van hozzá. Mit tehetnék?
2010. szept. 29. 17:33
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Dehát nem én hasonlíthatok! Eleinte nagyon örültem a kislánynak! Tök jól kijöttünk, sokat játszottunk, foglalkoztam vele, vettem neki sok mindent (nem csak úgy bele a semmibe, hanem szülinap, névnap, iskola kezdés, stb.) Minden program csak a gyerekről szólt! Szinte nem is volt kettesben semmi programunk! Dicsértem én is mindenért, de pont hogy talán ez még rontott is a helyzeten. Pl. mikor elkezdtem sakkozni tanítani. Eleinte hagytam nyerni mert még fogalma sem volt semmiről. Akkor közölte velem a kislány, hogy milyen buta vagyok. Az apja pedig adta alá a lovat. Akkor pl. egy meghitt pillanatban fekszünk az ágyban beszélgetünk, tök jó a hangulat észreveszek egy repedést a plafonon, erre a párom: Jaj, ezt a lányom már 1 hete észrevette!(persze a nevét mondja) Vagy megkérdi melyik főzeléket szeretem. Erre én: a borsófőzeléket. Erre ő, ez érdekes, a lányom a babfőzeléket. Valahogy szóba kerülnek elhunyt szeretteink, mesélek róla, hogy X-et meg Y-ot milyen rettenetes volt elveszítenem, milyen nehéz volt feldolgozni, a sírás kerülget, erre ő: Jaj, ezt a lányom pillanatok alatt feldolgozná, olyan erős egyéniség! Amikor meg velünk van a gyerek, le sem sz...-ja a fejét, én foglalkozom vele reggeltől estig, csak 2 percenként mindeért megdicséri, meg ha kell neki valami akkor megveszi, Stb, stb, stb!
2010. okt. 5. 10:39
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

21:44-es vagyok...

Nos, ahogy írod, vagyis ahogy érteni lehet, ezek szerint rólad nem szól semmi ebben a kapcsolatban. vagy csak nem veszed észre. Egyébként szerintem a pasi tipikusan úgy csinál, mint általában a nők szoktak a saját gyerekeikkel egy kapcsolatban, én sokszor hallotta férfiaktól, hogy ők vannak letojva a gyerek rovására...

Szóval mérlegeld szerintem, hogy mi szól rólad ebben a kapcsolatban, és mennyire vagy fontos te ennek a hapsinak. És ha úgy érzed hogy nem igazán, akkor lépj ki. Felesleges győzködni, meg mondogatni neki hogy törődjön veled. Minek, ha nem így van :)

egyébként azért az durva, hogy azt mondja, hogy a gyereke túllépne egy közeli rokon halálán, most vagy ennyire sekélyesnek tartja a lányát, vagy nem is értem miért mond ilyen marhaságot.

Ja igen, és nem szabad megengedni, hogy a gyerek a pár bármelyik tagjával tiszteletlenül viselkedjen. Ha ezt megengedi az apja, akkor azonnal ott kell hagyni. Megáll az eszem. Te meg mi a túrónak tűröd? ki ez a hapsi neked? egy senki. keress olyat akinek tényleg fontos vagy. komolyan.

2010. okt. 5. 11:34
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

nagyon a sarkadra kellene állnod szerintem!

leoltani a kislányt, de játékból! pl direkt te nyersz, és visszaadod, hogy jé, de buta vagy! hadd durcizzon

apukához szintén ilyesmiket

simán elverem a kislányt sakkban, ja hogy te még sakkozni sem tudsz? de égő vagy!

Nyisd már ki a szád!!! Nyerjél TE szócsatákat!

és utána emelt fővel távozz, ha ki akarsz szállni ebből a kapcsolatból, ne megfutamodásnak látszódjon!

2010. okt. 5. 13:05
 24/24 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Kerek perec megmondom, hogy eddig tűrtem és kész! Ha nem hajlandó változtatni a dolgokon akkor nincs semmi értelme az egésznek. Nagyjából egy meg nem fizetett baby sitter vagyok hétvégeken, és ahelyett, hogy kikapcsolódnék, és jól érezném magam, csak stresszes órák sokaságát élem meg.
2010. okt. 5. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!