Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Nekem vagy...

Kinek van igaza? Nekem vagy unoka tesomnak.?

Figyelt kérdés
20 éves (férfi) vagyok. Unokatesóm 19 éves nő. Van neki 3 éves kisfia. 16 évesen szült.. szetmentek a baratjaval 2 éve. A barátja fizeti a gyerektartást stb. De mikor jön az apja 2 hetente kisfiuúért sír a gyerek ő nem megy nem akar menni le az apjáékhoz.. mondtam unokatesómnak ha sír majd elhallgate de hadd ismerje meg szokja az apjáékat is. Erre unokahugom mondja: " Hát én nem fogom a gyereket sírva engedni majd ő eldönti megy e vagy sem"én nem erőszakolom ha menni akar megy de ha nem ne menjen hadd döntse már el ő .. én velemenyem: ne egy 3 eves gyerek döntse mar el hogy megy e vagy sem apjahoz. En szuleim is elvaltak enis sirtam 3 evesen hovy nem akarok apamhoz menni orditottam megis vitt apam es megszoktam utanna mar nem sirtam hanem szerettem oda menni..unkja hugom meg aztmondja majd a gyerek eldonti... meg az is a gyerekkel donteti el hogy fel akarja e venni apukaja csaladi nevet mert a kisfiu az csaladi vezetek neve anyja neven van..
2022. nov. 6. 13:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
Már felnőtt vagyok, de levadásznám azt a bírónőt, aki anno láthatást adott apámnak.
2022. nov. 6. 15:26
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Ne hasonlítsuk már ezt a 2 dolgot egymáshoz....
2022. nov. 6. 15:27
 13/22 anonim ***** válasza:
37%
Az anyának van igaza,ugyanis lehet hogy nem ok nélkül sír a gyerek,lehet bàntja vagy nem foglalkozik vele az apja amikor az apánál van,ha annyira jól viselkedne az apa a gyerekkel ,akkor hidd el várná is,hogy jöjjön érte.
2022. nov. 6. 15:33
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Hát igazából teljesen mindegy kinek van igaza. Az ő gyereke és rájuk tartozik.
2022. nov. 6. 15:33
 15/22 anonim ***** válasza:
54%
Ilyen, amikor a gyereknek gyereke van.
2022. nov. 6. 15:34
 16/22 anonim ***** válasza:
64%

"Ilyen, amikor a gyereknek gyereke van."

Millió felnőtt nő van, akinek gyereke van és nem engedi az apjához. Okkal. Ma is volt egy ilyen kérdés, ahol pl a 3 éves nem akar menni.

2022. nov. 6. 15:40
 17/22 anonim ***** válasza:
2022. nov. 6. 15:41
 18/22 anonim ***** válasza:
25%

Benne van a pakliban az, hogy a gyerek csak fél az ismeretlentől, csak hisztizik. Ebben az esetben igenis igazad van, a gyereknek muszáj olyan dolgokat csinálni, ami nem tetszik neki - így fog fejlődni, felnőni. Pl bátyám gyűlölt óvodába menni, ordított, bőgött, rúgkapált és hisztizett, amíg az óvónéni ki nem tépte anyu karjából. És nem bántotta senki az óvodában, semmi rossz élménye nem volt, egyszerűen nem akart anyutól megválni. És ez nem is annyira nevelés kérdése, mert 4 év van közöttünk, de anyu szó szerint megsértődött, mikor bevitt első nap az óvodába: felkészült, hogy sírni fogok, hisztizni - ehelyett el se köszöntem tőle, hanem szaladtam befele és egyből élveztem az óvodát.

Szóval van olyan gyerek, aki ragaszkodóbb (főleg fiúgyermekek), akik anyásak és hisztisek. Nekik muszáj megtanulni minél hamarabb, hogy nem az van, amit szeretnének (legalábbis nem mindig). Muszáj az apjával is lennie, kell az apai szerep és az apa is gondolom szeretné látni a fiát.

Ez viszont egyből nem igaz, ha az apa agresszív, ellenszenves és bántja a fiút. De ez szerintem nem az általános, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Megoldás az lenne, ha az anyuka elkísérné a fiút az apához, segítene megszokni az apa otthonát és magát az apját. Szerintem pár találkozó után nem lenne már ez a helyzet.

De a leírásodból kiindulva sajnos az unokatestvéred nem elég érett ehhez, nem a gyerek igényét és életét helyezi előre, nem akar megoldást keresni.

Ezt sajnos el kell engedned, maximum a kisfiúval tudsz beszélni erről, ha kettesben lesztek anyuka nélkül. Nem hülyék alapvetően a gyerekek, csak annak nézik őket. Egy hatalmas lehetőséget vesznek el így a fiútól és az apától azért, mert azt hiszi az anyuka,hogy a gyerek tudja, hogy mit akar ilyen korban. Ha ezen múlna, akkor a gyerek nem enne zöldséget, nem lenne beoltva, nem mozogna, nem menne óvodába/suliba, nem tanulna, nem fejlődne és nem önállósodna. Ebből lesznek az elkényesztetett örök gyerekek, akik anyucika szoknyája és otthonába fognak élni 40+korukban is és nem lesz egy normális párkapcsolatuk és karrierjük sem.

2022. nov. 6. 16:02
 19/22 anonim ***** válasza:
88%

Semmit bem tudtunk meg az apáról, az apa és a gyerek viszonyáról, vagy a gyerekről. Lehet ez egy olyan sírás, ami öt perc múlva elmúlik, mikor anyját nem látja, és onnantól kezdve nagyon jól érzi magát a gyerek az apjával. De az is lehet, hogy tényleg rossz neki vele.

Az igaz, hogy a láthatás biztosítása törvény szerint kötelező. De tényleg van, amikor baromira jobb lenne, ha nem kéne a gyereknek menni, lásd pl. a 11-es válaszolót. Nem tudjuk, hogy nővéred exével mi a helyzet.

Mindenesetre ha én lennék hétvégi apuka, akinek ezt csinálja a gyereke, és nem az anyának szóló kirakatsírásról lenne szó, hanem azt látnám, hogy a gyereket tényleg megviseli hogy elviszem, akkor magamtól lenne bennem annyi, hogy nem rögtön bevágom a kocsiba, hanem kipróbálom azt, hogy inkább egy darabig ottmaradok vele, és csak akkor viszem el, ha készen áll. Vagy súlyos esetben egy ideig csak az anyjánál látogatom. Ha szeretettel fordulok hozzá és nem utál a gyerek, akkor hamarosan úgyis kinövi ezt.

2022. nov. 6. 17:35
 20/22 anonim ***** válasza:
79%
Egyik félnek sincs teljesen.
2022. nov. 6. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!