Akik család szinten érzelmileg elérhetetlenek, azok hol és mikor engedik ki a gőzt?
Párom családjának nőtagjai ilyenek. Még egymás között sem merik mutatni a rosszat, csak a jót. Mindig minden tökéletes, mindenki nagy vendégszerető, mindenkinek tökéletes a házassága, a gyerekei. Mindent lenyelnek, mindent eltűrnek, minden úgy jó nekik, ahogy van, sosem panaszkodnak senkinek.
Az ilyen típusú családokban, ahol csak a jóról lehet beszélni és csak a jót, a közösségnek tetszőt szabad mondani, tenni, cselekedni, és az egész élet egy színház, ahol senkivel nem tudsz megbeszelni semmit, ott mikor engedik le a gőzt? Mikor és hogy vezetik ki a feszkót?
Az ilyen családok tagjai valójában mind lelki nyomorékok. Vegyük alapul az én családomat. Szüleimnek megromlott a kapcsolatuk mikor megszülettem, és az emiatt keletkező feszkót házon belül rajtam vezették le. Erről persze a rokonságban senki nem tudott és mai napig nem tud. Mert akármennyire is utálják egymást, meg többször el akartak válni, a családi összejöveteleken mindig tökéletes párnak adták elő magukat.
Otthon előttünk soha nem veszekedtek, inkább passzivitást mutattak egymással szemben. Nálunk soha senkinek nem lehetett rossz kedve, anyum mindig magába folytotta és emiatt eü. problémái lettek, rengeteget fogyott. Apám azért cigizik, mert utálja magát, és évek óta hetekre eltűnik, senki nem tudja mikor hova megy és visszajön-e még.
Ha én vagy a tesóim bármikor rossz kedvűek voltunk, abból a szüleim mindig balhét csaptak, így egy idő után megtanultuk felvenni egymás előtt az álarcot, eljátszottunk, hogy senkinek nincs semmi baja, mindig jó minden. Problémákat megbeszélni soha nem lehetett senkivel. Én és a húgom titokban vagdostuk magunkat, öcsém pedig kést tartogatott a párnája alatt, hogy egyszer álmomban belém szúrja, de erről sem volt soha szó. Ez persze egyszer nagyon durván kibukott, mert mikor párom szakított velem, nem mondtam el senkineky de nehéz volt titkolnom, hogy baj van. Elbújtam a szobámba, de a szüleim végül kirángattak, mert nálunk tilos bánatunkban elvonulni egyedül lenni, aztán addig vertek, míg kórházba nem kerültem. Erről sem tud a rokonságban senki. Most már külön élek tőlük, éppen egy krízishelyzetben vagyok, a hétvégén hazamentem, de nagyon kivoltam lelkileg, hazafelé úton többször elgondolkodtam, hogy nekimegyek valaminek, aztán hazaérve felvettem az álarcot, eljátszottam, hogy minden rendben van. Mert ha megtudták volna, hogy most is baj van, hatalmas feneket kerekítettek volna neki.
De amíg mindenki hordja az álarcot és eljátssza, hogy mindig minden rendben van, addig viszonylag nyugalom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!