Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik család szinten érzelmileg...

Akik család szinten érzelmileg elérhetetlenek, azok hol és mikor engedik ki a gőzt?

Figyelt kérdés

Párom családjának nőtagjai ilyenek. Még egymás között sem merik mutatni a rosszat, csak a jót. Mindig minden tökéletes, mindenki nagy vendégszerető, mindenkinek tökéletes a házassága, a gyerekei. Mindent lenyelnek, mindent eltűrnek, minden úgy jó nekik, ahogy van, sosem panaszkodnak senkinek.

Az ilyen típusú családokban, ahol csak a jóról lehet beszélni és csak a jót, a közösségnek tetszőt szabad mondani, tenni, cselekedni, és az egész élet egy színház, ahol senkivel nem tudsz megbeszelni semmit, ott mikor engedik le a gőzt? Mikor és hogy vezetik ki a feszkót?

2022. nov. 4. 19:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
38%
Természetesen ott és akkor amikor mások nem látják. Általában egymás közt, vagy a gyerekeken vezetik le.
2022. nov. 4. 19:22
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Miért lenne kötelező a feszkó az életben?
2022. nov. 4. 19:27
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Az ilyen nőtagoknak ez a megszokott, nem is tudják, hogy nekik esetleg valami gondot jelenthetne. Vagyis nincs gőz, élnek, ahogy "kell" és ez mély belső meggyőződésük. Ebből a dobozkából ki sem kukucskálnak mert nem is értenék, mi folyik odakint.
2022. nov. 4. 19:37
 4/13 anonim ***** válasza:
50%

"Ebből a dobozkából ki sem kukucskálnak mert nem is értenék, mi folyik odakint."

Ez mondjuk pont ugyanúgy elmondható azokra is akik számára a boldogság csak látszat és mindenben kötelezősen a rosszat akarják látni.

2022. nov. 4. 19:59
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
4, így van, amúgy általános emberi tulajdonság (már csak kényelmi szempontból is), hogy vannak meggyőződéseink és a világból csak azt vagyunk hajlandóak észrevenni ami ezt igazolja. Ebből fakad az "ezt így kell" vagy az, hogy ki mit tart normálisnak. Nem is bírnánk minden egyes eseményt több szempontból megvizsgálni és nem is áll érdekünkben, még a végén összezavarodnánk. Az meg mire jó? Ezért vagyunk ítélkezők akkor is, ha szerintünk nem vagyunk azok. Talán csak a jógik nem azok. (3 voltam)
2022. nov. 4. 20:10
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem, ha az emberek eléggé kultúráltak, akkor feszkó nélkül is tudnak egymással élni. Én sem "feszültséglevezetek" már pár éve, mert megtanultam lesz"rni a dolgokat és kezelni a körülöttem élőket, meg tény, hogy a környezetem sem a legélhetetlenebb emberekből áll.

Unokatestvéremék napi szinten üvöltenek egymással, de azt a legjobb szándékkal sem lehet megbeszélésnek nevezni, mert mindenki olyan erősen ragaszkodik az igazához, de legfőképp ahhoz, hogy ő jöjjön ki mindenből győztesként, hogy ezek a "gőzkivezetések" mindig egy túldramatizált színdarabba csapnak át.

A problémákhoz meg szerintem nincs feltétlen mindenkinek köze, persze elfolytani sem kell, de bőven elég, ha a legjobb barátnőkkel kibeszélik. Valószínű, hogy te még nem vagy ennek a belső körnek a tagja.

2022. nov. 4. 20:26
 7/13 anonim ***** válasza:
69%
Nekem tesóm ilyen lett, szerintem alkoholista, úgy vezeti le a gőzt.
2022. nov. 4. 20:33
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

7, tesód valószínűbb, hogy ezzel magyarázza az alkoholizmusát. Felelősséghárításnak hívják.

Amúgy pedig vannak ilyen emberek, megnyugtatják magukat azzal, csak, hogy nagyobb baj nincs, problémák mindenhol vannak, nem kell ennek nagy feneket keríteni. És főzőcskéznek tovább a következő adag vendégnek. És tényleg nem betegszenek bele, hiszen nem is elégedetlenkednek. Semerre, senkinek, saját maguknak sem.

2022. nov. 4. 20:51
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Elmennek szórakozni sé hasonlók.
2022. nov. 4. 22:52
 10/13 anonim ***** válasza:
21%
Na lepontozott a sok pesszimista proli.
2022. nov. 4. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!