Vannak még itt rajtam kívül háztartásbeli nők? Ti ezt hogy élitek meg? Jó, rossz oldalai a dolognak? Hány éve vagytok otthon?
De, a dolgozó nő férje is besokalhat. Nem is kell igazából felelőst keresni, ha nem működik egy kapcsolat, bárki hibája lehet. De a dolgozó nő eltudja akkor is tartani a gyerekeit.
Nem reagáltam volna semmit különben, ha nincsenek olyan megnyilvánulások, hogy azok a nők, akiknek munkájuk is van irigyek a háztartásbeliekre.
Én elfogadom azt, hogy valakinek tényleg az okoz boldogságot, hogy otthon lehet. De engem ez nem elégített ki. És sokkal nagyobb biztonságban érzem magam mióta én is dolgozom (pedig sose hangoztatta a férjem még otthon voltam, hogy ő hozza a pénzt).
Ezt se lehet általánosítani, hogy az a nő lestrapált aki dolgozik, még a háztartásbeli mindig ápolt és csinos, mert van ideje magára.
Nagyon sok munkahelyen elvárás a jó megjelenés. Az ápoltság mindenhol alap persze.
Lehet nem magamból kellene kiindulnom (mindig), de mikor otthon voltam nem volt "elvárás", hogy igazán csinos legyek: eszembe nem jutott reggelente sminkelni, manikűröshöz és pedikűröshöz rohanni stb. Mindig a kényelemre törekedtem, amiben jól tudtam kúszni-mászni a gyerekkel, futni utána.
Mióta dolgozom adnom kell magamra, nem járhatok farmerban és sport cipőben, hanem kell a kosztüm és a magassarkú.
De ahogy hazamegyek átvedlek kényelmesebb viseletbe.
Tehát nálam még ezen a téren is jót tett, hogy dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!