Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek az érzelmi zsarolás...

Mit tegyek az érzelmi zsarolás ellen?

Figyelt kérdés
Van másodállásom, az ebből befolyó pénz egyre inkább nélkülözhetetlen a költségek fedezésére. De a párom mégsem nézi jó szemmel, hogy heti egy, max.2 alkalommal megyek. Utóbb olyan trükkel jött amikor mentem volna, hogy rosszul érzi magát. Így otthon is maradtam vele inkább. Rájött, hogy ezzel a trükkel otthon tud tartani, és akárhányszor mennék, mindig "rosszul érzi magát" hirtelen. Mondtam neki, hogy én sem táncolok örömömben, hogy még délután is dolgoznom kell, de kell a pénz. Mégis ezt csinálja, érzelmileg zsarol. Ha mégis elmegyek dolgozni, utána azt hallgatom, hogy én már nem szeretem őt, mert úgy, olyan állapotban otthon hagytam őt. A munkaadóm pedig egyre nyűgösebb, nemsokára elvesztem a munkámat. Ti mit tennétek az érzelmi zsarolás ellen?
2010. szept. 27. 15:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet velem a három éves kisfiam tett, de ő négyéves korára kinőtte:)
2010. szept. 27. 16:19
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Mondd meg neki, hogy valaki a főállásában is dolgozik annyit, hogy nem szabad a délutánja...

(De jó neked.)

2010. szept. 27. 16:22
 13/15 A kérdező kommentje:
... ok, de van bennem azért némi kettősség: dühít ez az egész, hogy érte, magunkért csinálom ezt az egészet, és ilyen gyerekesen reagál erre. Legszivesebben tényleg letojnám, és mennék dolgozni akármit is próbál ez ellen tenni. Másrészt ott van bennem az érzés (amit nyilván el szeretne érni, és kihasználni), hogy eltávolodik tőlem, azt érezheti, hogy nem érdekelnek a gondjai ha így cselekszek.
2010. szept. 27. 16:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én mérlegelnék a helyedben.

Nálunk nem kérdés, ha valamelyikünknek munka adódik, azonnal ugrik, mert olyan helyzetben vagyunk és olyanok a közös céljaink, amihez nagyon is kell a pénz.

Hiteleink vannak, amiket fizetni kell, lakásfelújítást tervezünk, de elfogytak a tartalékaink, mert a válság mélyen érintett minket, így elsőbbsége van a munkának mindenek felett. Túl szeretnénk jutni a válság okozta sokkon. Mi is alig tudunk együtt lenni, de mindketten tudjuk, egyikünk se azért vállalja a pluszmunkákat, mert annyira élvezi, vagy mert valami luxus célt szeretne vele elérni.

Nálatok azt kell megnézni, szükség van-e, szükség lehet-e arra a pénzre, amit így megkeresel?

Mennyire biztonságos a megélhetésetek a plusz bevétel nélkül?

Van-e megfelelő tartalékotok arra, ha pl valamelyikőtök elveszti az állását, megbetegszik, vagy ha valamit meg kell javíttatni, cserélni kell?

A nagyobb céljaitok elérésére van e lehetőség a pluszpénz nélkül?

Ha csak egy is hibádzik ebből, nem kérdés, hogy a munkát kell választani, a gyerekes nyafogást pedig beszüntetni.

Egy párkapcsolat akkor igazán jó, ha inspirálják egymást a benne élők és nem visszahúzzák...

2010. szept. 27. 18:08
 15/15 A kérdező kommentje:
Sajnos egy fillér félrettett pénzünk nincsen, és így, a plusz munkával épp kihúzzuk hó végéig. Igazából nem is merek belegondolni, hogy mi lesz télen. Nem lesz plusz munka, a rezsi viszont duplája lesz a mostaninak... De köszönöm mindenkinek a megerősítést, azt hiszem tényleg csak egy út van. Figyelmen kívül hagyni a zsarolását, és menni amíg lehet. Ha nem érti meg, hogy miatta csinálom, nem magam miatt, az csak az ő baja. Nem luxus dolgokra költjük azt a pénzt, hanem leginkább a kocsi fenntartására szokott menni (tankolás, karbantartás), meg hó vége felé élelmiszerre is...
2010. szept. 28. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!