Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak engem zavar nagyon hogy...

Csak engem zavar nagyon hogy gyereknevelésben minden rokon mindent “jobban tud”?

Figyelt kérdés
Első babánk nem rég született meg, és akárhányszor jön valamelyik rokon látogatni, vagy mi megyünk valahova, állandóan mindenki kéretlenül adja a tanácsokat hogy így kell felöltöztetni, úgy fázni fog, nem kell neki cumi, így tartsd úgy tartsd, pólya kellene neki, így szoptasd stb…miért nem veszik már észre hogy ez nem az ő dolguk? Értem én hogy első gyerek meg minden de azért ha már finoman célzok rá hogy majd mi tudjuk mert mi vagyunk a szülei, akkor se veszik a lapot

2022. okt. 10. 10:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
16%
Oké, akkor tudod mit, nyafogj tovább. Annál jobb tanácsa szerintem nem kell, mint az, hogy légy felnőtt, és vagy nekik mondd el, hogy kussoljanak, ne nekünk. Mert ha itt nekünk rinyálsz, attól nem lesz jobb.
2022. okt. 10. 11:05
 12/28 anonim ***** válasza:
74%
A 8# válasz szerintem elég építő volt. De te már mindent meg€ltél látom. 40f
2022. okt. 10. 11:11
 13/28 anonim ***** válasza:
76%

Itt egyedül te hisztizel egy olyan dolog miatt, amit egyedül is megtudnál oldani(van nyelved, tudsz beszélni), ha tényleg annyira zavarna. A megoldás helyett viszont csak itt hisztizel, és nem az érintetteknek.

2022. okt. 10. 11:15
 14/28 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, ha itt be tudsz szólni nevtelenül, akkor legyél olyan tökös és szólj be nekik is.
2022. okt. 10. 11:18
 15/28 anonim ***** válasza:
58%

Vannak jó tanácsok ilyenkor, amit hasznosnak gondolsz mindenképp fogadd meg, lehet csak segíteni akarnak nem kioktatni, mindenkinek más a stílusa, persze van egy határ, mi azt nem tudjuk, hogyan is zajlik ez nálatok otthon.

Ha nagyon zavarnak csak illedelmesen bólints, helyeselj köszönd meg, ha tolakodóak esetleg szóva is teheted de végképp nem érdekes akkor ha csak tényleg segíteni akarnak, hiszen még friss vagy ebben, nekik meg már van benne tapasztalatuk.

Még emlékszem amikor az anyám segített nénikémnek ebben, ő sem akadt ki, sőt figyelt és megköszönte a segítséget akkor is ha már lerágott csont volt és több embertől hallotta ugyan ezt.

2022. okt. 10. 11:28
 16/28 anonim ***** válasza:
94%

"Nem kértem beleszólást." Bakker, ha magadért nem tudsz kiállni hogy fogsz a gyerekedért?

De mondok jobbat. Ha mindenki úgy menne át hozzátok, hogy le se szarná a gyereket egy pillantás erejéig akkor meg azon menne a hiszti, hogy mi az hogy nem érdekli a kis Huanita vagy Armando?

2022. okt. 10. 12:09
 17/28 A kérdező kommentje:

Mar latom hogy hulyeseg volt ide ki irni barmit is. Ha szolok erte az a baj hogy “miert nem birod elviselni meg milyen hisztis vagy” ha meg nem szolok erte akkor meg “hogy fogsz kiallni a gyerekert ha magadert sem tudsz?”

Ha van rajtad sapka az a baj, ha meg nincs akkor az. Ez az oldal is mar csak arrol szol hogy mindenkibe belekotnek…jopar kerdest elolvastam es mindenhol a cseszegetes megy ahelyett hogy ertelmes beszelgetes folyna ahol informaciocsere tortenik aminek van funkcioja is. Sajnalom hogy mar kerdezni sem lehet anelkul hogy ne lenne valaki aki mindenfele elozmeny nelkul tapossa a masikat csak mert neki rossz napja volt vagy tudom is en. Tisztelet a kivetelnek. Es a kivetelnek pedig koszonom a tanacsokat!

2022. okt. 10. 12:47
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
#17: Azt hiszem, én kivétel vagyok( 2) de most lenne mondandóm: amit nehezményezel, hogy két szélsőség jelenik meg - ez teljesen normális:“miert nem birod elviselni meg milyen hisztis vagy” versus “hogy fogsz kiallni a gyerekert ha magadert sem tudsz?” Hiszen itt senkinél nincs itt a bölcserk köve, mindenki a saját tapasztalatai, gyakorlata, mentalitása( jó vagy rossz kedve) alapján ír bármit is. És nem vagyunk egyformák, persze, hogy szórnak a tanácsok. Ennek a fórumnak szerintem pont az a lényege, hogy sok-sok szemszögből megvilágíthatja a problémát, nem csak egyből- merthogy itt nincs 'egy szemszög'. Kaptál válaszokat, ezek alapján gondold át, hogy melyik reakció passzol legjobban a Te mentalitásodhoz ill. a rokonokhoz? De azt ne várd, hogy itt valaki megmondja neked a tutit! Sok sikert, szép napot neked!
2022. okt. 10. 13:01
 19/28 A kérdező kommentje:

Na! Koszonom szepen ez peldaul egy ertelmes komment volt, valoban jo hogy tobb szemszogbol van megvilagitva ez a kerdes, nekem azzal van bajom mikor ilyen stilusban ir valaki hogy mit nyafogsz meg ne nekunk rinyalj hanem mondd nekik hogy kussoljanak stb….ezekkel nem tudok azonosulni

2022. okt. 10. 13:06
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már nagyon régen volt kicsi gyerekem. Szóval nem gyerek ügyben, de: A kéretlen tanácsok engem is baromira idegesítenek. Pl. egészségügyi dolgokban, étkezéssel kapcsolatos dolgokban, ilyenekben.
2022. okt. 10. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!