Miért ilyenek a szüleim?
Ne menj el otthonrol sokszor, inkabb nalatok legyetek. Mondd meg a szuleidnek, hogy muszaj hogy legyenek barataid, ez teljesen normalis dolog. Nagyon rosszul teszik, ha tiltanak a barataidtol. De ezt a kabitos dolgot kicsit nem ertem, van neki barmilyen alapja?????
Legyetek nalatok, es talan ugy jobban elfogadjak oket. Ha ez is problema nekik, mondd, hogy talan jobb, ha itthon vagyunk, mint az utcat roljuk, nem???? Anyukad keszithet szendvicset es uditot is, hogy a barataid jol erezzek nalatok magukat.
Persze igy par mondatbol nem lehet megallapitani, hogy milyen haverjaid vannak.
Mindenképpen ülj le velük beszélni de ne csak azt mondd el hogy mi nem jó, min kéne változtatni hanem nyugtasd meg őket arról amikkel kapcsolatban kétségeik vannak! Pl: Valóban lett volna alkalmad kipróbálni tiltott szereket mert manapság könnyű ilyesmihez hozzájutni de eszed ágában sincs.
Tudniuk kell hogy érett felnőtt vagy és azzal hogy ezekről nyíltan beszél már azt jelzi.
Ha kerülöd ezt a kényes témát akkor az feltűnőbb és gyanút kelthet bennük.
A hangnem végig legyen higgadt és ha ők kioktató stílust használnak vigyáz hogy ne menj át gyermek-be mert gyorsan győzhetnek.
Ne engedd alárendelni magad egy beszélgetés során, ész érvekkel támaszd alá kéréseidet!
Sok sikert! V.
már próbáltam velük beszélni, mindig azt mondja anyám, hogy én is kábítós vok, nem fogja fel h nem próbálnám ki. :S
am nem járok discoba, egyszer elmentem régen de nem tetszett
Azert anyukadat allitsad le arrol, hogy ilyet mondjon rolad, hogy kabitos vagy. Ha tenyleg semmi de semmi alapja nincs, (ezt csak te tudhatod, mert ide azt irsz, amit akarsz, de miert tenned??!!)azert ne sertegessen mar teged az ilyen egyaltalan de nem jatekos dolgokkal!!! Beszelj faterral, kerd allitsa mar le anyukadat, mert igy csak megjobban ellene fogsz fordulni, nem eri el a tiltasaval es a beszolasaival azt, amit szeretne. Epp az ellenkezojet.
Csodalom hogy tanar letere ilyet mond neked, es tilt a barataidtol, pedig ok aztan tanulnak a gyerekek lelki vilagarol is a fosulin,egyetemen. Talan azert felthet ennyire, mert latja, hogy mennyire feje tetejere all a vilag, es mennyi rossz dolog tortenik a mai fiatalokkal. De mashogy kellene szigorunak lennie, es en biztosan ha ekkora lesz a fiam mint te vagy, akkor leszek a legboldogabb, es legnyugodtabb, ha nalam lesznek a baratokkal egyutt.
Lehet dumalni, filmet nezni, szamitogepezni, tanulni, bohockodni. Hol legyen a gyerek, ha nem az otthonaba? Hol erezze magat a legjobban, ha nem otthon? Mondd meg anyukadnak, hogy mindenhol jo, de legjobb otthon. De a baratokkal, mivel az ember tarsas leny.
Mindenesetre ne veszekedjel, hanem tanulj, es menj egyetemre, fosulira, majd ott tobb idot tudsz a haverokkal tolteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!