Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy családtagotok, szerette...

Ha egy családtagotok, szerettetek öngyilkosságot kísérelne meg, amit túlélne és bocsánatot kérne tőletek, meg tudnátok neki bocsátani?

Figyelt kérdés

2022. szept. 19. 23:01
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
És ha az a személy a gyereked, testvéred, párod? Őt is dobod amikor úgy tartja a gőgös kedved? Mert az vagy barátom, egy öntelt hólyag.
2022. szept. 25. 10:44
 32/41 anonim ***** válasza:
75%

Testvérem nincs, gyereket meg nem akarok. Egy öngyilkos hajlamú senkivel pedig eleve nem jönnék össze soha. Ha meg nem felel meg nekem egy párkapcsolat, akkor szakítok, ugyanis ez így normális. Ne mondd már, hogy te szánalomból együtt lennél bárkivel is.

Tudod, az öntelt hólyag egyedül te vagy itt kettőnk közül. Elvárnád másoktól, hogy olyan emberekkel nyomorítsák meg a saját életüket, akiket a hátuk közepére sem kívánnának, te magad viszont már nem akarnál így élni. Ha meg mégis, akkor az már csak a te bajod.

A saját életével mindenki azt kezd, amit akar, de másokat szerencsére nem kényszeríthetsz semmire sem te, sem pedig azok a téveszmés mentális betegek, akik azt képzelik, hogy mások kötelesek őket ápolni.

Hát, a való életben nem kötelesek. Hiába nem tetszik.

2022. szept. 25. 11:14
 33/41 A kérdező kommentje:
Tudod, jobb is hogy nincs gyereked, csak sajnálni tudlak. Szóvlal te senkit nem tudnál ápolni. Hallottál már arról, hogy szeretet? Nyilván te sem kaptál belőle ezért nem tudod, hogy mi az de létezik. És nem egy öngyilkos hajlamúval jövök össze, hanem azzal az emberrel akit szeretek és elfogadom olyannak amilyen, sőt, próbálok segíteni neki. Képzeld, van ilyen! Önzetlenségnek hívják.
2022. szept. 25. 11:20
 34/41 anonim ***** válasza:
74%

Felőlem te nyugodtan magadra vállalhatsz bármennyi felesleges terhet, az már nem az én bajom lesz.

Én is nagyon sajnállak téged azért, hogy egy kirakat életet élsz, amiben a külvilágnak próbálsz megfelelni.

Ha nekem nem jó valakivel, akkor otthagyom és nem érdekel, hogy mit gondolnak mások. Egy öngyilkos hajlamúval pedig nekem nem lenne jó és a magam kárára nem önzetlenkednék soha senkivel. Az én időm ennél többet ér. Ha pedig te ezt nem tudod elfogadni, akkor így jártál. Szerencsére nem ismerjük egymást, így eggyel kevesebb olyan személy van mindkettőnk életében, akitől meg kell szabadulni.

2022. szept. 25. 11:29
 35/41 A kérdező kommentje:
Nem másoknak akarok megfelelni, hanem magamnak. Nem azért segítek valakin mert mások látják és mit gondolnak, hanem azért, mert ő is egy ember aki rászorul a segítségemre.
2022. szept. 25. 11:39
 36/41 anonim ***** válasza:
75%

Az nem kötelessége senkinek, hogy egy olyan személynek segítsen, akinek nem akar. Egy családban élni pedig főleg nem köteles az ember senkivel.

De ha te így felesz meg magadnak, vagy bárkinek, akinek meg akarsz felelni, akkor megteheted. De én nem fogom. És a többség sem fogja megtenni, hiába nevezel mindenkit "öntelt hólyagnak". A te véleményed sem számít.

Egyébként meg ennyi erővel az utcán levő hajléktalanok is emberek, akik rászorulnának a segítségedre. Adsz mindegyiknek pénzt?

Na, látod.

2022. szept. 25. 11:45
 37/41 A kérdező kommentje:
Ahogy a te véleménye dsem számít. De ha már te ilyen vagy, legalább ne beszélj mások nevében mert nem tudhatod, ki milyen.
2022. szept. 25. 12:37
 38/41 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy ezekért a válaszokért kurvára le leszel pontozva, de gondolom téged ez sem érdekel.
2022. szept. 25. 12:37
 39/41 anonim ***** válasza:
60%

Na, és mit veszítek azzal, ha lepontozol?

Elárulom: az ég világon semmit.

Azzal viszont nagyon sokat veszítenék, ha együtt élnék egy öngyilkos hajlamú, vagy pedig egy hozzád hasonló emberrel.

Szerencsére a többség továbbra sem olyan, mint te.

2022. szept. 25. 12:40
 40/41 A kérdező kommentje:
Mondtam hogy ne beszélj mások nevében! Én sem teszem! Csak tudnám miért hiszik a magadfajták, hogy mindenki olyan mint ők? Megmondom: mert íy könnyebb elviselni saját magukat.
2022. szept. 25. 12:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!