Ha egy családtagotok, szerettetek öngyilkosságot kísérelne meg, amit túlélne és bocsánatot kérne tőletek, meg tudnátok neki bocsátani?
Egyszerűen elmenekülnék a közeléből. Senki nem köteles egy mentális beteggel együtt élni- na, meg persze senki mással sem. Ez van, nem az én dolgom megoldani a problémáit.
Nekem is van elég bajom, mégsem leszek öngyilkos. Ha ő nem így van ezzel, az az ő dolga. Nem kell érte bocsánatot kérnie. Egyedül saját magával cseszett ki az illető.
#22.
Ha valakinek nem jó velem élni, akkor nyugodtan megszakíthatja velem a kapcsolatot. Én nem fogok senki után szaladni. Ha bárki is öngyilkos lesz azért, mert nem kedvel engem, az már csak az ő hülyesége.
Nehogy már én érezzem magam bőnösnek mert ő gyenge volt és könnyebb volt feladnia mint harcolni.
Nem mindenki születik erősnek és életrevalónak. ha valaki megteszi az ő döntése és egyedül az ő hibája.
"Nem arról van szó hogy kedvel e vagy nem, hanem hogyha pl megbántottad."
Ha egy megbántás miatt lesz öngyilkos, az is csak az ő hülyesége. Mindenki volt már megbántva életében, de a normális embereknek meg sem fordul a fejében az, hogy ennyi miatt kárt tegyenek magukban.
Egyébként meg ha valaki miattam akarna öngyilkos lenni, akkor jobban járnánk mind a ketten, ha végleg megszakítanánk egymással a kapcsolatot. Ezért én ezt meg is tenném.
"Nem egy megbántásról van szó, hanem pl arról ha folyamatosan elutasítottad amikor beszélni akart veled a problémáiról, amiket te okoztál."
Hát, persze. Ha azt képzeli az illető, hogy én okozom a problémáit, akkor nyugodtan kiléphet az életemből, de ezt már leírtam többször is.
Egyébként meg öngyilkosságot elkövetni a mentális betegek szoktak, ezek a betegségek pedig örökletesek. Úgyhogy az ilyen típusú problémáját biztos, hogy nem én okoztam senkinek.
"És nem igaz, amit előtte írtál, mert felelősek vagyunk egymásért, azért élünk TÁRSADALOM-ban, és nem magányosan."
Akkor fogadd be az összes olyan embert, akivel nem akarsz együtt élni. Végülis, felelősek vagyunk egymásért. :DD
"Szerintem költözz ki oda és ne rontsd el mások életét az érzéketlenségeddel."
Én nem rontom el senkinek az életét. Akinek nem vagyok szimpatikus, az bármikor otthagyhat engem. Visszafelé pedig pont ugyanez a helyzet.
Nem fogom hagyni, hogy egy öngyilkos hajlamú személy tegye tönkre a bűntudatkeltésével és az egyéb játszmázásaival az én életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!