Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házasságunk végülis milyenne...

A házasságunk végülis milyennek minősíthető?

Figyelt kérdés

Legszívesebben érvényteleníttetném....

A férjem 1994-ben elvett egy nőt feleségül, akivel együtt éltek házasságban 2014-ig, a házasságuknak a feleség halála vetett véget. Lett egy közös gyerekük.

Velem 2015-ben ismerkedett meg, rábeszélt, végülis nem láttam akadályát annak, hogy megismerkedésünk után alig egy évvel házasodjunk össze. Én szerettem és szeretem őt (sajnos a férjem 2 hónapja hirtelen meghalt).

Gyakran emlegette a férjem a volt feleségét, és persze gyakran szóba került a családján belül is. Valahol megértem, hiszen 21 évig éltek együtt, lett közös gyerekük is.

Sajnos a volt feleség egészségi állapota 1994-től fokozatosan romlott egy ritka vérképzési betegség miatt, ami miatt halála előtt (2014. év) évekkel korábban lebénult, tolószékbe került, beszélni sem tudott. A férjem elmondása szerint ez a lassú leépülése a feleségének lelkileg megviselte a férjemet (megértem). De azt már nem igazán, hogy a mi házasságkötésünk után miért kellett mindig rá hivatkozni, hogy így-úgy a Julika, bár ha annyira szerette, ahogy állította, még a halála előtt miért randizgatott más nőkkel és velem is így ismerkedett meg, igaz, a volt feleség halála (2014. év) után ismerkedtünk meg.

Amíg udvarolt nekem, semmi nyoma nem látszott letargiának, amire hivatkozott gyakran a házasságkötésünk után.

Ha annyira szerette, mint állította, még a halála előtt miért kezdett ismerkedni nőkkel, velem is megismerkedett és végül velem házasodott össze....???

Ha én nagyon szeretek valakit, nem kezdek a halála után azonnal ismerkedni és nem házasodok meg a halála után egy évvel.

Voltak régi barátok, ismerősök még az első feleség idejéből. Egyik ilyen régi barátnak és annak a lányának egy alkalommal úgy írt a férjem levelet, hogy a Juli (első feleség) halála után egyes szám első személyben írt, az eltelt évekről, rólam egy szót sem ejtett.

Most pedig a férjem családja eltemettette a volt felesége mellé a férjemet, engem meg sem kérdeztek, hogy mint a jelenlegi feleség és egyben legközelebbi hozzátartozó, mit szólok ehhez?

Szerintem egy hatalmas nagy baklövés volt a házasságom a férjemmel.

Én soha nem "siránkoztam" az exemre, mert akár házastárs volt, akár élettárs, az új kapcsolatban nem tartom helyénvalónak, hogy gyakran a volt párjával kapcsolatban "siránkozzon" aki új párkapcsolatban él.

Lehet róla beszélni, pláne egy 21 év nem kevés idő és van közös gyerek is, de tudni kellett volna, hol a határ.

Én nem fogok a férjem halála után ismerkedésbe kezdeni és én tényleg szerettem, ezért mentem feleségül hozzá.

A férjem annak ellenére, hogy gyakran emlegette a volt feleségét, a sírjához soha nem ment ki, soha virágot nem vitt neki.

2022. szept. 13. 14:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
92%

Mivel kapcsolatban pereled a férjed családját? A temetés kapcsán vagy más miatt?

A temetést neked kellett volna intézni, már a kórházban is neked kellett volna legközelebbi hozzátartozóként megjelölve lenned, így a papírokat is neked kellett volna megkapnod.

2022. szept. 13. 15:42
 22/34 anonim ***** válasza:
73%

A temetést a törvény szerint első sorban a hazastarsnak kell intéznie, hacsak nincs vegrendeletbwn máshogy meghatározva. Így érdekelne, hogy sikerült mégis másnak eltemettetnie

Úgy, hogy a család maga dönt. Nálunk pl az anyai nagyanyám három gyerekét veszítette el, és mindháromnál ragaszkodott hozzá, hogy ő intézze, fizesse, neki ez fontos volt.

A tv akkor jön képbe, ha senki nem akarja vállalni.

2022. szept. 13. 16:11
 23/34 anonim ***** válasza:
82%
Miért nem te intézted a temetést??? Nekem már ez is fura.
2022. szept. 13. 16:15
 24/34 anonim ***** válasza:
63%
A férjed úgy gyászolt, hogy barátkozott. Te meg így, hogy mocskolódsz, perelsz.
2022. szept. 13. 16:15
 25/34 anonim ***** válasza:
93%
Most nem azért, de nem sokkal inkább amellé kell temetni, akivel vannak közös gyerekek és 20+ évet együtt voltak? A gyerekek is így mehetnek meglátogatni a szülőket, nem pedig úgy, hogy itt van anya, apa meg valahol ott, majd mellé kerül az a nő, akivel csak pár évig volt együtt. Aztán netán közben újra férjhez megy a második feleség, és akkor már még kínosabb a helyzet.
2022. szept. 13. 16:52
 26/34 anonim ***** válasza:
63%

25!

Na és szerinted ennek a feleségnek milyen érzés lehet a férjéhez meg annak az ex feleségéhez mennie? Sehogy sincs ám erre igazán jó megoldás....

2022. szept. 13. 17:49
 27/34 anonim ***** válasza:
38%
26, mindenki, aki többedik feleség, tudatában van, hogy volt előtte más. Ráadásul itt ő nem is lehetett volna második egy halál nélkül, nem a férfi meg a nő döntése volt, hogy ők tovább nem egy pár.
2022. szept. 13. 18:02
 28/34 anonim ***** válasza:
38%
Megértem az érzéseidet. Szomorúan hangzik, de szerintem ez egy teljesen átlagos második házasság. Nagymamám is másodjára ment férjhez, meghalt a férje, és azért nincs a mai napig eltemetve, mert nem tudnak megegyezni hová legyen. Nagymamám a második feleség jogán nem engedi a férje családi kriptájába, mert ő akar majd mellé temetődni ha egyszer meghal. Bár nagymamám férjének első felesége még életben van. De a halott férj gyermekei és testvére a családi kriptába akarnák, nagymamám teljesen máshol akar megváltani maguknak sírt, de oda meg a férj családja nem engedi. Így marad az urna.
2022. szept. 14. 00:27
 29/34 Darius- ***** válasza:
28%

Hiteltelen ez a kérdés.

Nem temethetnek el valakit ugy, hogy az élo feleség nem egyezik bele abba.

Aki ozvegy marad kezdhet uj kapcsolatot, szerethet mast amellett, hogy a halottat is. Hozzateszem azt is, hogy aki egy halottra féltékeny, annak gond van a fejével.

2022. szept. 14. 01:01
 30/34 anonim ***** válasza:
13%

28!

Vilagositsd fel a nagymamát, hogy egyedül neki van joga dönteni, mert ő volt q halál időpontjában a felesége.

2022. szept. 14. 06:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!