A házasságunk végülis milyennek minősíthető?
Legszívesebben érvényteleníttetném....
A férjem 1994-ben elvett egy nőt feleségül, akivel együtt éltek házasságban 2014-ig, a házasságuknak a feleség halála vetett véget. Lett egy közös gyerekük.
Velem 2015-ben ismerkedett meg, rábeszélt, végülis nem láttam akadályát annak, hogy megismerkedésünk után alig egy évvel házasodjunk össze. Én szerettem és szeretem őt (sajnos a férjem 2 hónapja hirtelen meghalt).
Gyakran emlegette a férjem a volt feleségét, és persze gyakran szóba került a családján belül is. Valahol megértem, hiszen 21 évig éltek együtt, lett közös gyerekük is.
Sajnos a volt feleség egészségi állapota 1994-től fokozatosan romlott egy ritka vérképzési betegség miatt, ami miatt halála előtt (2014. év) évekkel korábban lebénult, tolószékbe került, beszélni sem tudott. A férjem elmondása szerint ez a lassú leépülése a feleségének lelkileg megviselte a férjemet (megértem). De azt már nem igazán, hogy a mi házasságkötésünk után miért kellett mindig rá hivatkozni, hogy így-úgy a Julika, bár ha annyira szerette, ahogy állította, még a halála előtt miért randizgatott más nőkkel és velem is így ismerkedett meg, igaz, a volt feleség halála (2014. év) után ismerkedtünk meg.
Amíg udvarolt nekem, semmi nyoma nem látszott letargiának, amire hivatkozott gyakran a házasságkötésünk után.
Ha annyira szerette, mint állította, még a halála előtt miért kezdett ismerkedni nőkkel, velem is megismerkedett és végül velem házasodott össze....???
Ha én nagyon szeretek valakit, nem kezdek a halála után azonnal ismerkedni és nem házasodok meg a halála után egy évvel.
Voltak régi barátok, ismerősök még az első feleség idejéből. Egyik ilyen régi barátnak és annak a lányának egy alkalommal úgy írt a férjem levelet, hogy a Juli (első feleség) halála után egyes szám első személyben írt, az eltelt évekről, rólam egy szót sem ejtett.
Most pedig a férjem családja eltemettette a volt felesége mellé a férjemet, engem meg sem kérdeztek, hogy mint a jelenlegi feleség és egyben legközelebbi hozzátartozó, mit szólok ehhez?
Szerintem egy hatalmas nagy baklövés volt a házasságom a férjemmel.
Én soha nem "siránkoztam" az exemre, mert akár házastárs volt, akár élettárs, az új kapcsolatban nem tartom helyénvalónak, hogy gyakran a volt párjával kapcsolatban "siránkozzon" aki új párkapcsolatban él.
Lehet róla beszélni, pláne egy 21 év nem kevés idő és van közös gyerek is, de tudni kellett volna, hol a határ.
Én nem fogok a férjem halála után ismerkedésbe kezdeni és én tényleg szerettem, ezért mentem feleségül hozzá.
A férjem annak ellenére, hogy gyakran emlegette a volt feleségét, a sírjához soha nem ment ki, soha virágot nem vitt neki.
☆☆ Rebeecca, ébredj Rebeecca!☆☆
A musicalt dobta fel neked véletlen a youtube, vagy a filmet nézted meg? Netán a könyvet olvastad úja? A Hithcock-féle változatot nézted? A Netflixes 💩 volt.
Érvénytelenítés?
Sok volt a romcsi film?
Most pedig a férjem családja eltemettette a volt felesége mellé a férjemet, engem meg sem kérdeztek, hogy mint a jelenlegi feleség és egyben legközelebbi hozzátartozó, mit szólok ehhez?
Azt, hogy igazuk van. Nyilván szeretnék, ha a szülők egy helyen nyugodnának.
Olyan kérdésekre keresed a válaszokat, amit a férjed tudott volna megválaszolni. Most már mindegy,lépj tovább, a múltat megváltoztatni már nem tudod.
Ha így vélekedsz róla, akkor örülj neki, hogy nem melletted fog nyugodni, a rokonok szívességet tettek neked ezzel.
A férjed talán a letargiából akart ezzel a házassággal kitörni, s noha bár szeretett téged valamilyen szinten, az előző nőt nem feledte. Sokkal több ideig volt a másik nő szerelme, mint a tiéd, a család a közös gyermek miatt is hozta azt a döntést amit hozott. El kell fogadnod a helyzetet, ne keress jelzőket, válaszokat, életed az a része már lezárult. Felesleges önmagad és az érzéseid újra és újra felülbírálni, ha ez kételyeket ébreszt benned, hogy igazán szerettek-e.
Erőt kell merítened a folytatáshoz, várhat még rád igaz érzelem.
Van valami különösebb oka annak, hogy ezeket a kérdéseket miért nem a férjednek tetted fel, amikor még lehetett?
Látom más nőknél is, és nagyon nem tudom elfogadni, hogy csak a férjük halála után, amikor ő már nem tudja megvédeni magát, kezdik el terjeszteni, mennyire rossz volt...
Valóban a volt felesége mellett van a helye. Nem elváltak, hanem meghalt, vele van közös gyereke, vele alkotott igazi családot.
Nem tudta feldolgozni a felesége halálát, és azt hitte, ha hirtelen ketít maga mellé egy új feleséget, akkor sikerüld, de nem sikerült. Te amolyan pótlék voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!