Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utálok itthon élni, de nem...

Utálok itthon élni, de nem tudok elköltözni! Más is van ilyen élethelyzetben? Reménytelen az egész, hogy lehet ebből kitörni, ez mennyire jellemző országosan? 30F

Figyelt kérdés

30 felett nem egészséges együtt élni a szülőkkel, ezt érzem, tapasztalom (30 vagyok). Nem hagyják az embert felnőni. Az idegeimre mennek, még a jóindulatukkal is, az ő életüket éli az ember a sajátja helyett, az van, amit ők diktálnak. Az ember szinte sosem lehet egyedül, csöndben. Mindig van valamilyen nyüzsgés, ha akarja az ember, ha nem... stb..

Tudom, hogy régen is így éltek még a nagyszüleink generációja is. Tehát valahol ez nem olyan nagy hoppá, én mégis nehezen viselem.

Ugyanakkor nincs semmilyen családi örökségem, nem vett nekem senki sem lakást, stb.. Plusz mivel itthon élek, ezért haza is kell adnom a közösbe, nem ingyen élek itthon. Emiatt félretenni sem tudok annyit, amennyiből vehetnék egy lakást. (Nettó 300-at keresek, hiába teszek félre havi nettó 150-et, ami a magyar viszonyokhoz képest szerintem igen jó összeg, ebből sosem fog összejönni egy kisebb lakás ára sem...kb 9 év mire egy szakadtabb 30 m2-es lakás összejönne, mindez vidéken, amire még rá lehetne költeni 2-3 M-t felújításra).

Albérletezni szerintem ostobaság, fizetek valakinek és a végén még csak az enyém sem lesz (más idegenekkel együtt élni meg szintén nem opció).

Sokáig tanultam, így nem tudtam elkezdeni gyűjtögetni 18 évesen.

"Képezd át magad" - nem megy. Ha valamihez nincs vénád akkor abba csak idegileg mész tönkre. Úgyhogy olyat ne mondjon senki hogy menjek tőzsdézni vagy menjek burkolónak - ha egyszer teljesen más karakter vagyok és önmagam lelki megcsonkítása lenne, nem mindenki alkalmas mindenféle munkára.

Hogy lehet ebből az egészből mégis kitörni? Más is van ilyen kényszerhelyzetben? Mennyire jellemző ez másokra is? Verjem magam hitelbe 30 évre?

Elsősorban olyanok véleménye érdekel, akik hasonló élethelyzetben vannak, vagy legalább megértik, átérzik ezt.

2022. aug. 28. 09:28
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
39%

"Az én diplomám ráadásul haszontalan, mert 18 évesen nem terelt senki sehova… A szüleimet nem is érdekelte soha, hogy tanulok e bármit is.Így közigazgatás szervező szakot végeztem, ami minden szak közül a legértelmetlenebb…"

Jaja, a szülők a hibásak, csak a szülők. 18 évesen nulla aggyal rendelkeztél ezek szerint, és a főiskola 3 éve se segített radobbenni.

"A nagyszüleim lakásának ára 2 és fél év alatt 40 százalékot emelkedett… Ezzel nem lehet versenyezni.A szüleim meg megmondták, hogy én ne számítsak abból a lakásból semmire…"

Megint a xemet szülők, ugye. Hogy miért nem vágják ki a nagyszuloket, ha még élnek a híd alá, hogy a drága életképtelen kisfiúknak lakasa legyen, nem is értem.

2022. aug. 28. 11:43
 42/53 anonim ***** válasza:
83%

#42.

Milyen érdekes, hogy a szüleimnek is a nagyszülőktől van háza (apám nagyszüleitől)… De az összes munkatársam is minimum kapott az örökségből valamennyit, ha nem is az egészet, akiknek van saját lakása.

Nem mondom, hogy a szüleim a hibásak amiért az NKE-n végeztem, ami egy bohócképző egyetem, viszont engem most így már 24 éves koromra bírálnak a szüleim, hogy miért nem állok a saját lábamon, meg hogy miért van értelmetlen diplomám, “amikor a szomszéd kislány is jogász és minisztériumban dolgozik”… Csak éppen egész gyerekkoromban semmit nem foglalkoztak azzal, hogy lesz e belőlem valami. Sosem kérdezték, hogy mi érdekel, miben vagyok jó, vagy bármi ilyesmi.

2022. aug. 28. 11:51
 43/53 anonim ***** válasza:
29%

30as vagyok

Nem paraszt csak ez az igazsag..

egy 30as pasinak nem anyucin kene logni

Es nem, a 26ost nem en irtam, de igaza van!

2022. aug. 28. 11:55
 44/53 anonim válasza:
60%
Én ezért indultam meg külföldre. Én csak 250-et kerestem akkor ( veszprém ) viszont teljesen lehetetlen volt a szitu. Teltek a napok, évek, megdupláztam a fizetésemet 3 év alatt ( 120 ezerrel kezdtem) és azt vettem észre, hogy hó végére 30-50 ezer forintom marad. Itt nagyrészt autóval kell járkálni. A külföld nagyon jó ötlet volt, de jött 2 covid lezárás miatti elbocsájtás, a családban egy elhalálozás, így lényegében össze tettem 10.000 eurókat aztán mindig elkellett költeni. Most gondoolkodok megint hogy visszamegyek, ajánlottak munkát 280 ezer forintért, külföldön 670 ezer forintért ellátással, nem szívesen megyek ki, de úgy hogy itthon voltam is kb 220 ezer forint elment havonta. Ha fixen járok munkába ennél több. És nem igazán éltem nagylábon. Szóval tanácsolhatok valamit? Húzz külföldre, szedd össze a lakásodra a beugrot írod. Hotel takarító, mosogatóként elrakhatsz zsebbe 5 millió forintot és akkor nem voltál spórolos.
2022. aug. 28. 11:55
 45/53 anonim ***** válasza:
39%

Egyetertek azokkal akik azt irjak hogy anyuci fia vagy.

Mar reg el kellett volna koltozz. Ha van felretett penzed nincs olyan hogy nem tudsz. Akaras kerdese.

2022. aug. 28. 12:06
 46/53 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem Te legalább annyira idegesíted a szüleidet, mint ők téged.

Ja, másnak fizetsz az albérletért: és? Ez az ára annak, hogy az illető fenntartja az ingatlanát, Te pedig bármikor beköltözhetsz vagy kiköltözhetsz.

Persze fizethetsz egy banknak is hitelrészleteket, ha a rugalmasság nem szempont.

2022. aug. 28. 12:11
 47/53 anonim ***** válasza:
64%
Azt azért megsúgom a hitellel kapcsolatban, hogy egyetlen ember se tudhatja, mi lesz vele 15-20 év múlva, munkaképes lesz-e, lesz-e állása, milyen állandó és nem várt kiadásai lesznek. Senki nem mondta, hogy könnyű ez, de lehetőségek azért vannak. Egészséges magánéleted, párkapcsolatod nem is lesz, míg a szüleiddel élsz. A külföldi munkát érdemes megfontolni legalább fél-egy évre, az önerő ne vigye el az összes megtakarításod, vagy ha tudsz, vállalj valami kiegészítő munkát, de a csodára nem érdemes várni és amiatt húzni az időt.
2022. aug. 28. 12:25
 48/53 anonim ***** válasza:
32%

En is az anyucikam nyakan lógok 39 éves nőként.

El lehet átkozni, meg mondani engem mindennek!!!!

2022. aug. 28. 12:34
 49/53 anonim ***** válasza:
21%

el tudsz költözni, csak jobb neked ott a kényelmes kinyalják a fenekedet életben

menjél albérletbe, és abból spórolj mint kb. mindenki ebben az országban

2022. aug. 28. 12:35
 50/53 anonim ***** válasza:
72%

Hm latom eltűnt pár üzenet. Szóval akkor mert valaki a szuleivel el akkor mar el kell atkozni?

Eleg sok embert ismerek akik vilag eletukben együtt laktak a szulokkel.

2022. aug. 28. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!