Nagypapám özvegye engem szid mindenkinek és folyamatosan engem okol a lakhatási problémáiért, amiből már nagyon elegem van. Hogyan fogadtassam el vele, hogy már semmi közünk sincs egymáshoz?
Nagypapám már 10 éve meghalt. A házát rám hagyta, hogy kertes házba tudjunk költözni de az özvegyének lett 50%-on haszonélvezete. Ebből adódóan mindenért engem ugráltatott, de azt nem tette lehetővé, hogy én a családommal oda beköltözhessek, mert őt zavarták volna a gyerekek. Állandóan fenyegetett, feljelentgetett, az állagmegóvásért követelőzött stb. Mindenhol az jött le, hogy én hogy megnyomorítom anyagilag a kedves idős hölgyet, mert még a saját rezsimet is vele fizettetem. Azt persze senkinek nem meséli el, hogy az az ő fogyasztása, de az én nevemen vannak az órák, mert ő nem akarta a nevére venni. Egy idő után nagyon elegem lett ebből a helyzetből.
Idén szerencsére akadt egy vevő, aki igaz, hogy lakott áron, de megvette tőlem az ingatlant. A "kedves idős hölgy" azóta még többet fenyegetőzik, hiába mondom, hogy ehhez nekem már semmi közöm sincs. Hogyan állítsam le?
Ez kizárt. A haszonélvezeti joga az egész ingatlanra vonatkozik.
Te azt az ingatlant nem tudod eladni az ő aláírása nélkül.
Pontosan azért szól így a törvény, hogy ne tudja az örökös az özvegyi jogon a lakásban maradó haszonélvezőt kirakni.
Tehát a kérdés kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!