Külön költözünk, de furdal a lelkiismeret. Mit tegyek? (Bővebben lennt)
Nos a történet hosszú, de megpróbálom a legrövidebben leírni. Anyukámmal lakunk, én és a párom lassan másfél éve. Már egy éve tervezgetjük a külön költözést, több ok miatt, de az anyagi helyzetünk csak most engedte meg. Az egyik ok pedig az, hogy nem megy az együtt élés édesanyámmal. Mindenben megpróbálunk segíteni, de folyton veszekedés van valamin. Ha fürdünk, vagy főzünk, állandóan a kimegy utánunk hol a konyhába, hol a fürdőbe ellenőrizni és belekötni valamibe. Ha elvan mosogatva, akkor abba hogy nem jól. Ha egy kanál is ott marad, akkor abba. Vagy épp azt ordibálja miért nem főztünk kisebb edénybe, hol olyan butasággal áll elő, hogy nagy lábosba nem lehet főzni, mert mi csak tönkre tesszük. A lehető legtöbbet megteszünk azért, hogy ne legyen miért szólnia, de mindig talál valamit. Itt senkivel nem esett még meg, hogy este vacsora után olyan fáradt volt, hogy azt a pár tányért és evőeszközt másnap délelőtt mosta el? Persze megint más téma, ha ő csinál valamit. Volt, hogy a melegszendvicskrém maradéka 5 napig száradt a tálban meg a sütőben, eltört poharakat... Amit főzök, pedig nem főzök rosszul mert megeszi mindenki és általában dicsértik, soha egy kedves szót nem kapok rá. Eddig a szobába két naponta porszívóztunk és 3-4 naponta pakoltuk rendbe a polcokat, ruhákat... Bele szólt, hogy naponta porszívózzunk és pakoljunk többször, mert hogy tőlünk bűzlik a lakás. Azóta ezt tesszük, de nagyon rosszul esett amit mondott mert sem büdös, sem trehány nem vagyok. Anyagilag támogatva volt, havi 30 ezer ft-al, emellett mindig mi vásároltunk be havi kétszer tartottunk nagybevásárlást. Az ő feladata csak a kenyér lett volna, de idővel már elvárta, hogy mindent mi vegyünk. Télen elrakom a nyári és fordítva a ruháimat egy másik szekrénybe amit nem használok akkor, mert az időnek nem felel meg. Egy csomót elosztogatott. Nem olcsó ruhákat hordok, és mikor szóvá tettem, azt kaptam milyen trehány vagyok és miért tettem ki a szobából. Tudta, hogy szétválogatom, mert minden évbe ezt teszem... És még sorolhatnám. Ha valaki van itt, nem lehet kimenni sem a konyhába, sem az előszobába, hallba.. Meg is értetném, ha számára fontos személy ritkán járna ide, de a barátnői a nap felében itt ücsörögnek. Egyszer az egyik ide jött fél 3-kor, este 9-kor még itt volt. Nem birtam tovább, kimentem vacsorát csinálni. Ők bevonultak a szobába, és elejtett közben egy poharat, mert túl sokat fogott... Majdnem két hétig azt hallgattam, hogy miattam volt, mert hiába kér meg valamire, akkor is kimegyek. Anyagilag is lehúzott már nem egyszer, épp úgy a páromat mint engem. És nem 5-10 ezreket értek ezalatt, hanem 60-100-at. Néha úgy érzem teljesen kihasználna, máskor úgy, hogy zavarjuk és a maga ura szeretne lenni. De most a költözés miatt is bánt. Azt mondja, adjunk neki még több pénzt és maradjunk itt, mikor nem-el feleltem, azóta folyton azt mondja, hogy egyedül hagyom itt, menjen el csak a párom, és fizessen nekem. De miért is fizetne? Meg miért menne el? Utána azt mondta, ha külön megyünk támogassuk. Sajnos nem bírjuk mert minden forintnak megvan a helye, nem telik még erre is. És próbál engem hibáztatni azért mert elköltözök és ő egyedül marad. Pedig többszörmegbeszéltük, hogy kit mi zavar, de ő két napig bírta ki vita nélkül. Mondtam neki, hogy hozzánk bármikor jöhet, erre megkaptam, hogy ő nem fog jönni, ha valamit akarunk majd jöjjünk mi. Mert, hogy tönkre tettük az elképzeléseit, terveit, álmait, és itt hagyjuk.
Nagyon lelkisen veszek dolgokat, főleg tőle... de én már nem bírom tovább. Nem vagyok nyugodt itt és nem tudok neki megfelelni, annyira, amennyire ő szeretné. Azt vallom embereke vagyunk vagy elfogadjuk egymást a hibákkal együtt, vagy sehogy...
Mit tegyek, hogy kevésbé érezze rosszul magát? Én boldog szeretnék lenni a párommal, nem folyton azon tépelődni, hogy talán azért nem tudta anám kifizetni a számlát mert eljöttünk stb.
Bocsi a hosszúság miatt. A válaszokat pedig előre is köszönöm.
Elozo vagyok!
Nem az Apukad halala utan lett ilyen?
Lehet, hogy Neked nem tunt fel, de az Apukaddal lehet, hogy igy viselkedett,
s mivel mar O nincs, igy Veled teszi ezt.
Neki kell valtoztatni, s mint irod is, hogy nem lehet Vele beszelgetni, Neki szeretet hianya van, de a baj az,hogy O ugyan szeret Teged, de a "maga" modjan, es ez a szeretet mar nem az, hogy onzetlen, oszinte, mert ha az lenne, akkor segitene es megprobalna alkalmazkodni hozzad, tehat elfogadja azt, hogy felnott vagy, s nem kritizal, hanem lelkileg tamogatni fog.
A masik, hogy fel az egyedul lettol es az oregsegtol, de gyava ahhoz, hogy megelje a sajat eletet es elfogadja a sajat korat.
Ez derul ki abbol, hogy szinte utanoz Teged, es igen ezert feltekeny is, es irigyli a fiatalsagodat azt az elet lehetoseget, ami elotted van.
Ha elfogadna a korat, es merne elni, es valtoztatni, akkor egy tunder Anya lehetne, es baratkent elhetnetek,
de ehhez az kell, hogy O valtozzon.
Sok ember eli ezt meg, amikor elerik a 40-50 eves kort, a gyermekek felnottek, s ugy erzik, hogy Ok "feleslegesek", es egyszeruen "megoregszenek", ahelyett, hogy boldogan elveznek azt, hogy Ok szabadok, s felfedeznek ujra az ezzel jaro szabadsag oromeit.
Probald meg megvaltoztatni, kezeld ugy, mint baratnodet,
Te vezesd ra arra, hogy meg O fiatal es "ujisd" meg az erzelmeit!
Ajandekozz Neki fiatalosabb es modernebb darabokat, talan
kozmetikumokat is lehet, es figyeld meg, hogy reagal!
Én mást fogok írni.
Tudom, h nehéz, de anyukádnak is nehéz, te felnőttél van párod, ő pedig elvesztette a férjét, el is hiszem, h meg van zavarodva.
Fél, h elveszíti a kislányát, ezért próbál téged abba kényszeríteni, h kislányként élj, nála.
Anyu is ilyen volt, belekötött mindenbe, a mosogatás nálunk is állandó herce-hurca volt, igaz a vendéges dolgot sosem csinálta meg, de sokszor volt, h láttam, h zavarja, h nálam vannak vendégek, sőt volt, h mi szépen beszélgettünk,, a saját szobámban, anyu bejött, barátomat, barátnőmet, pedig akkor már felnőtt voltam én is.Akkor nagyon rosszul esett...Sokat veszekedtünk, de imádtuk egymást.
Szerintem költözz el, de sűrűn látogasd, hadd lássa, h szereted, csinálj vele programokat.
Én végig anyuval laktam, a párom is, és ide született a kisfiunk is, és örülök, h vele lehettem, együtt élhettünk.
Költözetek akkor nyugisabb leszel, bármit mond egyik füleden be másikon ki nem szabad eegyire kiborulni.
Elköltöztök ő meg összehuzza a nadrágszijat nem fog éhen hallni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!