Ha egy 15 éves lány viselkedésével problémák vannak, kirúgják a suliból, az hogyan hat a családra?
A 15 éves unoka húgomat ma kirúgták a suliból,mert önvédelemből verekedett(boxert is találtak nála).Valami szigorú iskolát keresnek a szülei,ahol megtanulna viselkedni és elszakadna attól a fiútól,akinek "köszönheti a sikereit".Nagyon rossz hatással van rá,már a 3.suliból csapták ki.Vajon a szülőkre rászáll a gyámügyes?Van egy kisfiú is,ő 4 éves.Neki lehet baja,ha a gyámügy felelősségre vonja a szülőket?Tudnátok ajánlani valami szigorú iskolát,ahol erkölcsileg,lelkileg megerősödhetne és szakmát is tanulhatna az unoka húgom?A szülei kétségbe vannak esve,félő,hogy a fiú megszökteti.Akkor mi a teendő?A srác 18 éves,eljárást lehetne indíttatni ellene,milyen baja lenne a családjuknak ebből,hogy a lányuk ilyen felelőtlen?Hogyan lehetne felnyitni a szemét,hogy a fiú csak"használja minden szempontból",de nem szereti?
Kérlek adjatok tanácsot,mert nem tudják hova forduljanak!Egy hetük van,hogy a lányuk ismét suliba járjon és ráncba szedjék,ami nem lesz könnyű,titokban találkozgat a fiúval is,mert tőle most el van tiltva.
Előre is köszi a tanácsokat!
Miért itt kérsz tanácsot ilyen ügyben???
Menj be a helyi Gyermekjóléti Szolgálathoz, és ott mondd el azt, amit itt is leírtál. Ott vannak a neked kellő (pontosabban a lánynak) szakemberek, ők majd felvilágosítanak, és tanácsot is adnak.
Az öccse 4 éves.
Amikor felnő,jobb lenne,ha egy értelmes,talpraesett nővérkét látna maga előtt és nem egy tanulatlan,züllött nőt.
Talán a rossz példa is példa,de ha nem muszáj,ne ebbe nőjön fel.A gyámügyeseket pedig jobb elkerülni,tőle nagyon tartanak.Megfordult a fejünkben,hogy mi van akkor,ha őket leírják,mint rossz szülők?A 4 éves kisfiúkat elvehetik tőlük,ilyen esetben mi van?Ő ugye nincsen veszélyben?
Csaladsegito szolgalat, pszichologus, uj iskola, eddigi kornyezet, baratok torolve.
En is ilyen voltam, hiaba a jo neveltetes, a kamaszkor sok hulyeseget szul...Nekem akkor ket pofon anyamtol(elotte soha nem utott meg) kellett, hogy helyre billenjek.(:
Nem szivlelem a verest, de mai napig halas vagyok az akkoriert, anelkul most nemhogy egyetemista, de meg erettsegizett sem lennek.
Nem,nem oda jár.A Fellnerbe nem is akarják,hogy járjon.Pedig sürgeti a szüleit az idő,mert mindenképpen másik suli kell.
Tatabánya,Tata kilőve a srác miatt,mert ott könnyen találkozhatnának,a srác viszont odajárt,de abba hagyta,pedig csak pár hónapja volt hátra a suliból.Azóta teng-leng.Élősködik mindenkin.Ma felhívott az unokatesóm(a lány anyja)és elpanaszkodta,hogy most tudták meg,hogy a srác lopásokba is belevitte a lányukat.Pl.a srác nagymamájától loptak dolgokat(húst a fagyasztóból,cigit),amit eladtak utána.
Szerintem gyámügyhöz és családsegítőbe kellene menniük,legalább látnák a hivatali emberek,hogy ők próbálkoznak a lányukat a jó útra téríteni,de ő elutasító.
Nagyon kellemetlen a szitu.
A gyámügy ilyen esetekkel nem foglakozik nem is értem honnan szedték.
A helyi nevelési tanácsadóba kell menni. Ott kapnak ingyenes személyiség fejlesztő család terepiát. Tudnak iskolát ajánlani.
Sajna a fiút nem lehet feljelenteni de elszökni nem fognak mégis hova, miből élnének... pár napig romantikus lenne bujkálni de utána a sírva rohana hazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!