Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az 1960-as, 70-es években a...

Az 1960-as, 70-es években a lányok hány éves koruktól voltak vénlányok?

Figyelt kérdés
2022. jún. 5. 13:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is kevesen tanultak tovabb. Anyám 54es születésű, 68ban végezte el az általánost. Utana még tanult 2 évet (gyors és gépíró) majd elment 16 évesen dolgozni. Érettségit már estin tette le 28 évesen, és ezt követően járt a pszf-re a nyolcvanas évek végén.

Apámmal a hetvenes évek közepén ismerkedtek meg, de már akkor nem nézték jó szemmel az apai nagyszüleim, hogy apám ez után még vagy 5 évig nem vette el anyámat. A mamám szerint vénlány volt.

Anyunak van két tesója. az egyik 18, a másik 20 évesen házasodott. Mire anyu megszült minket (engem 26, tesómat 30 évesen) már az egyik tesója el is vált.

Ezek alapján én azt gondolom a 25-30 már olyan kor amire falusi emberek simán rámondták, hogy vénlány. (amúgy mindez városi történet csak a nagyszüleim faluról költöztek be az ipar miatt a városba és ott még a szemléletváltás nem történt meg)

2022. jún. 5. 14:57
 12/29 anonim ***** válasza:
78%
2-es: akkor a Dél-Alföld eléggé elmaradott régió lehet, mert máig használják a mai 50-es, 60-as éveikben járó emberek.
2022. jún. 5. 15:11
 13/29 anonim ***** válasza:
82%
1950-es születésű nagymamámnak a környékén senki se állt meg általános iskolánál, pedig ma már falunak minősül a város, ahol született. Dolgoztak az iskola mellett mindenféle fizikailag megterhelő, alja melót, amit végzettség nélkül is csinálhattak, hogy besegíthessenek otthon, de minimum a szakközépet elvégezte az, aki nem volt menthetetlenül hülye. Így vénlánynak is olyan 30-40 között minősítettek valakit. Persze volt olyan is, aki 17-18 évesen már férjhez ment, de úgy voltak vele, van ideje mindenkinek, nem kell összeállni az első idiótával, akit felé fúj a szél, ha már egy életen át vele lesz. Inkább azt illetően volt merevebb a korszellem még, hogy válni gáz, és az első legyen az utolsó.
2022. jún. 5. 15:37
 14/29 anonim ***** válasza:
90%

12-es: a 2-es vagyok egy Dél-Alföldi kisvárosból, felénk ismeretelen volt az ilyesmi.

Én magam is a 60-as éveimben járok, még a szüleim korosztálya sem használt ilyen kifejezést.

Ami meg a továbbtanulást illeti, az általánosból 33 tanuló közül 26 ment középiskolába (szakközép vagy gimnázium), hatan meg szakmunkásképzöbe.

Középiskolában meg 32-en érettségiztünk (ebböl 24 volt lány), 31-en mentek egyetemre vagy föiskolára.

Házasságot meg talán 3 vagy 4 lány kötött a diploma megszerzése elött.

2022. jún. 5. 16:32
 15/29 anonim ***** válasza:
90%
30 körül kb.
2022. jún. 5. 16:48
 16/29 anonim ***** válasza:
66%
28 már ciki volt
2022. jún. 5. 17:29
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyire volt általános, de valami 60-as évekbeli filmben egy nő a 28-ik születésnapján berúgott bánatában, mert hogy ő most már vénlány.
2022. jún. 5. 22:05
 18/29 anonim ***** válasza:
91%
Természetesen nemcsak azok a lányok mehettek férjhez 18-19 évesen akik az általános iskola elvégzése után nem tanultak tovább hanem azok is akik leérettségiztek, legfeljebb ők 19-20-21 évesen. De aki az érettségi után sem ment férjhez évekig (pláne ha csak általános iskolát végzett...) arra már simán rá mondták, hogy vénlány. Tehát a kérdésre konkrétan válaszolva 23-25 éves korától egy lány már vénlánynak számított mindenféleképpen (és a 25 már jóindulat).
2022. jún. 6. 13:13
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
A huszas éveik közepétől.
2022. jún. 6. 14:02
 20/29 anonim ***** válasza:
86%
Annyi éves koruktól mint ma. Az a nő amelyiknek nincsen férje az vénlány. Ez ilyen egyszerű.
2022. jún. 7. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!