Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így normális?

Szerintetek ez így normális?

Figyelt kérdés

Párommal összeköltöztünk már egy ideje. Tudni kell, hogy a nagypapájától örökölt egy házat, amit felújítottunk, abban élünk. (félreértések elkerülése végett fizetek minden rám eső részt)

Párom apukája elég sokszor csinálja azt, hogy egyszer csak beközli hogy ő most beugrik (mindig van valami kfogás hogy miért) úgy, hogy otthon se vagyunk. Van kulcsa, általában akkor jön-megy amikor kedve van. Szerintetek ez így oké? Van, hogy otthon nem úgy van mindig kitakarítva, vagy épp fehérnemű maradt a fürdőben stb.. mert nem várunk ugyebár senkit. És tök kellemetlen amikor napközbe közli hogy ő átugrik mert ez meg az kell neki, vagy kertészkedni, vagy bármi..(Régen nem is közölte, volt hogy én szabin otthon voltam, és egyszer csak megjelent. Már szerencsére szól legalább előtte fél órával) Mégis csak mi lakunk ott, és nekem ez olyan fura, hogy ha nem vagyunk otthon, akkor is megy sokszor. De lehet én gondolom túl, és teljesen normális ez a szitu. Köszönöm ha válaszolsz!

2022. máj. 31. 14:53
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

29-es, szerintem érdektelen, hogy ő ott nőtt fel, sőt az is érdektelen lenne, ha most az ő tulajdona lenne.

A használói ti vagytok, egyedül ez számít.

Ha pl. valaki lakást bérel, a tulajdonosnak TILOS akkor bemennie a saját tulajdonú lakásába, amikor nincs otthon a bérlője. Mert az bizony a bérlő privát szférája, amit ezzel megsértene!

Igen, ahogyan te is írtad, sem az apósodnak, sem (ha bérlők lennétek) a bérbeadónak nincs joga mondjuk a ruhaszárítón levő tangáidat mustrálgatni vagy megnézni a hűtőben, hogy túrós tészta vagy borjúpaprikás lesz ma a vacsorátok.

2022. jún. 1. 11:02
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Mintha a múltamról olvastam volna. Kirázott a hideg.

Mi is spórolás címén anno nem vettünk saját ingatlant vagy mentünk albérletbe az ex-férjemmel, hanem ott volt exem néhai nagymamájának a háza, oda költözünk, elkezdtük felújítani.

Volt-anyósomék úgy mászkáltak át oda, mintha hazajárkáltak volna. Előzetes bejelentés nélkül, csak úgy jöttek. Minden nap. Az ő életük már el volt rendezve, tipp-toppra megcsinálva a saját kertjük, saját házuk, ezen a régi kecón meg kerten meg volt javítanivaló, hát minden nap ott voltak órákat, és a kertben matattak, de a házba is simán bejöttek. Volt-anyósom nevén volt a ház, jogilag nekem nem volt hozzá közöm.

Semmi magán szféránk nem volt az exemmel, de ez csak engem zavart. És még én lettem lecs.szve, mikor válásra került a sor és ezt felemlegettem, hogy de hát ez miért baj, ők csak segíteni akartak, inkább lettem volna hálás, hogy mindent megcsináltak helyettünk.

És az a durva, hogy most a saját szüleim csinálják ugyanezt a nővéremmel... Ugyanez a lemez: felújították néhai nagymamánk házát a nővéremnek meg a férjének, és állandóan oda járnak, anyám konkrét kertet rendezett be ott, ott tervez kertészkedni nyugdíjas éveiben (jövőre).

Azt hiszem, el fogok erről beszélgetni velük, vagyis inkább a nővéremmel. Ez nem szül jó vért semmiképp.

2022. jún. 2. 11:42
 33/34 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem vágyik oda, a kertbe, a szülői házba. És azért megy akkor, amikor nem vagytok otthon, hogy ne zavarjon, és neki is jobb, ha szabadnak érezheti magát ott.
2022. jún. 2. 11:45
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

#33 Egy felnőtt, meglett férfinek miért is hiányozna a szülői ház, amikor valószínűleg van saját otthona? Ehhez miféle elborult elmeállapot kell?

Ne az én otthonomban érezze már szabadnak magát apóspajtás.

Agybaj az egész, komolyan mondom.

Kérdező, menekülj vagy húzz határokat nagyon keményen, amíg nem késő. Zárcsere, apukával elbeszélgetés, távolságtartás.

2022. jún. 2. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!