Szerintetek ez így normális?
Párommal összeköltöztünk már egy ideje. Tudni kell, hogy a nagypapájától örökölt egy házat, amit felújítottunk, abban élünk. (félreértések elkerülése végett fizetek minden rám eső részt)
Párom apukája elég sokszor csinálja azt, hogy egyszer csak beközli hogy ő most beugrik (mindig van valami kfogás hogy miért) úgy, hogy otthon se vagyunk. Van kulcsa, általában akkor jön-megy amikor kedve van. Szerintetek ez így oké? Van, hogy otthon nem úgy van mindig kitakarítva, vagy épp fehérnemű maradt a fürdőben stb.. mert nem várunk ugyebár senkit. És tök kellemetlen amikor napközbe közli hogy ő átugrik mert ez meg az kell neki, vagy kertészkedni, vagy bármi..(Régen nem is közölte, volt hogy én szabin otthon voltam, és egyszer csak megjelent. Már szerencsére szól legalább előtte fél órával) Mégis csak mi lakunk ott, és nekem ez olyan fura, hogy ha nem vagyunk otthon, akkor is megy sokszor. De lehet én gondolom túl, és teljesen normális ez a szitu. Köszönöm ha válaszolsz!
"Nem normális. És ha a párod ezt a közös ingatlanban is így tervezi, akkor én már most szakítanék."
Ott a pont, nincs mit hozzátenni.
Ezt az elején kellett volna megfogni. Most már évek után nem tehetsz semmit.
A párod meg nyilván lusta, örül ha az apja megcsinálja helyette.
Amúgy csak a párodé a ház? Vagy van haszonélvezet vagy a másik gyereknek is része?
És az nem opció hogy ha szól hogy jön akkor azt mondani ne mert nem vagytok otthon? De ugye akkor nem végzi el a munkát és a párodnak kell. Hülye lenne ezt bevállalni. Mindig az elején kell meghúzni a határokat.
Szerintem ő nem fogja eladni, és szólni sem a családjának. Neki ez így kényelmes.
Egyetértek az előzőekkel, ez nem normális.
De pl. az se normális, hogy após rendezi az általatok lakott ház kertjét. Ha ti rendeznétek, rögtön egy okkal kevesebb lenne, hogy odajárjon.
A párod (meg talán te is) úgy hagyja kiszolgálni magát, mint egy kisgyerek - hát annak is tekintik a szülei.
Ez már volt.
Egyébként el is lehet költözni, de nyugi, a pasid az albérlet - új lakás kucsát is odaadja majd apukának.
Itt nagyon rá mentetek a kertre :D Ez csak egy "kifogás" a sok közül. A kert rendben van nyugi, de mint minden kertben, nálunk is mindig van mit csinálni. Amit mi is megcsinálunk, csak mi dolgozunk hétköznap, így hétvégén van időnk, és van amikor "megelőz". De általában nem amiatt jön, csak példának hoztam fel, mert 10ből 2x az a kifogása hogy mehessen. Természetesen nem hagyjuk magunkat kiszolgálni, ezt magamra se veszem :)
Van amikor csak azért megy, mert van egy cicánk, akit szeret. És akkor "Kiugrok kicsit macskázni" , meg hasonlók..
Én is elfoglalt ember vagyok, én is sokszor meg vagyok csúszva a kerti munkákkal, de el nem tűrném, hogy a szüleim idejárjanak a kertembe dolgozni. A macska meg megint nevetséges: hát legyen nekik is, vagy vigyék át magukhoz (ha át lehet szoktatni más helyre), de nehogy már azért járkáljanak a mi házunkhoz, mert a macskával akarnak játszani.
Kerek-perec meg kéne mondanod apósodnak (vagy apósodnak és anyósodnak együtt), hogy téged ez zavar. Ne járkáljanak minden hülyeséggel a nyakatokra. Ill. ha párod ebben homlokegyenest ellenkezőleg vélekedik, akkor tényleg nem kéne folytatni ezt a kapcsolatot.
Egyébként nálunk is van kulcsa a szüleimnek a házunkhoz. Csak nem élnek vele vissza. Arra jó az a kulcs, hogy ha elmegyünk nyaralni, akkor nem kell külön adni nekik kulcsot. Vagy ha ők hozzák haza a gyerekeket az óvodából, iskolából (mert mi nem tudunk értük menni), akkor be tudnak jönni a házunkba. Szóval nem önmagában a kulcs adásával van a gond, hanem azzal, hogy a párod szülei nem képesek megérteni, hogy az a ti privát szférátok.
"Bár a felújításba én is beletettem nem keveset, több mint a felét"
Ez nem volt okos dolog. Sose tégy olyanba pénzt, ami nem a tied.
Amúgy a pároddal beszélj. OK, hogy neki jó így, de NEKED nem jó. Ha ez őt hidegen hagyja, akkor nincs értelme együtt terveznetek.
A faternak meg mondd meg, hogy tartsa magát távol a macskától, mert nem akarjátok, hogy Cirmi bolhás legyen :) Jó, ezt lehet, hogy inkább ne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!