Családtagot alkalmazni főállásban, itthon? Működhet?
Ősszel fog megszületni a kisbabánk, szeretnénk valakit, aki nem csak a takarítást vállalja, hanem mellette tudna a babával is foglalkozni, néha főzni stb.
Most egy nyugdíjas hölgy jár hozzánk takarítani, de ő nyárig tud nálunk dolgozni, utána kiköltözik külföldre a lányához. Utána már olyat vennénk fel, aki nem csak a takarítást vállalja. Ez ugye eléggé komplex, pl. másodállásként nem lehet csinálni, olyan személy kell, aki ért a kisbabákhoz is. Szóval körbekérdeztünk barátoknál, családtagoknál is ezügyben, inkább vennénk fel olyat, akivel kapcsolatban másnak már van személyes tapasztalata.
Apukám testvére hallotta ezt és mondta, hogy ő szívesen jönne. Munkanélküli, varrni szokott néha ismerősöknek, de abból azért egy rendes fizetés nem jön össze. 47 éves, egy kamaszlányuk van a férjével.
Tudom, hogy nem jó anyagi körülmények között élnek és hogy jól jönne nekik a pénz. De akkor is van bennem egy ilyen fura érzés, hogy most vele húzassam az ágyunkat, meg adjam ki a napi teendőket? Nem rabszolgahajcsár vagyok, de máshogy állok valakihez, akivel munkakapcsolat van közöttünk és máshogy olyanhoz, aki amúgy rokon, idejár vendégségbe.
A férjem azt mondja, hogy szerinte nem jó ötlet keverni a munkát a családi kapcsolatokkal, mert ha nem is rögtön, idővel biztos lesz olyan, hogy vagy nekünk nem tetszik valami és szóvá tesszük, ő meg megsértődik, vagy ő fogja úgy érezni, hogy többet engedhet meg magának, mert hát csak rokonok vagyunk. Meg szerinte nem is jó, ha ennyire belelát a mindennapi magánéletünkbe egy rokon.
Egyetértek vele valahol, de közben meg tudom, mennyire kéne nekik a pénz, nekünk meg a segítség.
Mi az, hogy "minek gyerek"?:D
Normális vagy te?
Foglalkozz a saját dolgoddal!
Terepet kellett rendezni én szereztem egy homlokrakodot de a derekam nem bírta, így O kezelte a gépet.
3 alkalommal 2-2 napot segített a két napos alkalom mindig egy százas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!