Családtagot alkalmazni főállásban, itthon? Működhet?
Ősszel fog megszületni a kisbabánk, szeretnénk valakit, aki nem csak a takarítást vállalja, hanem mellette tudna a babával is foglalkozni, néha főzni stb.
Most egy nyugdíjas hölgy jár hozzánk takarítani, de ő nyárig tud nálunk dolgozni, utána kiköltözik külföldre a lányához. Utána már olyat vennénk fel, aki nem csak a takarítást vállalja. Ez ugye eléggé komplex, pl. másodállásként nem lehet csinálni, olyan személy kell, aki ért a kisbabákhoz is. Szóval körbekérdeztünk barátoknál, családtagoknál is ezügyben, inkább vennénk fel olyat, akivel kapcsolatban másnak már van személyes tapasztalata.
Apukám testvére hallotta ezt és mondta, hogy ő szívesen jönne. Munkanélküli, varrni szokott néha ismerősöknek, de abból azért egy rendes fizetés nem jön össze. 47 éves, egy kamaszlányuk van a férjével.
Tudom, hogy nem jó anyagi körülmények között élnek és hogy jól jönne nekik a pénz. De akkor is van bennem egy ilyen fura érzés, hogy most vele húzassam az ágyunkat, meg adjam ki a napi teendőket? Nem rabszolgahajcsár vagyok, de máshogy állok valakihez, akivel munkakapcsolat van közöttünk és máshogy olyanhoz, aki amúgy rokon, idejár vendégségbe.
A férjem azt mondja, hogy szerinte nem jó ötlet keverni a munkát a családi kapcsolatokkal, mert ha nem is rögtön, idővel biztos lesz olyan, hogy vagy nekünk nem tetszik valami és szóvá tesszük, ő meg megsértődik, vagy ő fogja úgy érezni, hogy többet engedhet meg magának, mert hát csak rokonok vagyunk. Meg szerinte nem is jó, ha ennyire belelát a mindennapi magánéletünkbe egy rokon.
Egyetértek vele valahol, de közben meg tudom, mennyire kéne nekik a pénz, nekünk meg a segítség.
11!
Segít az anyának. Tudod, anyukának nem kell 7/24ben a gyereken lógnia, esetleg pihenhet is, vagy intézheti egyéb dolgait, esetleg dolgozhat is mellette.
Igen, a felmerülő kérdések/problémák miatt tartok én is ettől...
Hogy a személyes viszony miatt "többet enged meg magának", nem úgy csinálja a dolgokat akár itthon, akár a pici körül, ahogy mi kérjük.
Én meg családtaggal, barátokkal inkább konfliktuskerülő vagyok, vagyis igyekszem nem megbántani senkit, nem összeveszni senkivel.
Igen, én is itthon leszek nyilván. De nem azért, hogy főzzek, takarítsak egész nap. Az én anyukám még dolgozik, hétközben ő sem nagyon tudna majd a babával foglalkozni. A párom szülei idősek már, nem is itt élnek, rájuk sem számíthatunk ilyen szempontból. Meg amúgy sem szeretnék mindig valakinek a jóindulatra támaszkodni, ha dolgom lenne vagy pihennék kicsit, vagy a párommal csinálnánk kettesben programot. Jó lesz ez így, hogy lesz egy állandó segítségünk.
Nem csak az a jó anyuka, aki segítség nélkül csinál mindent, de cserébe hullafáradt, kialvatlan! :)
Ha eddig nem volt konfliktus a családotokban akkor nagyon valószínű hogy lesz.
Az a kérdés milyen ember a rokonod? Hogy viselnéd ha megszakadna a kapcsolat?
Mit éreznél ha esetleg kibeszélne a családnak? Ezeket mérlegeld.
A fő állás mit takar? Az átlag napi 8 órát? Mert ezt még te is meg fogod unni. Már mint azt,hogy sosem vagy egyedül a családoddal. Nem vagyunk egyformák,de pl én nem tudnék úgy lepihenni,hogy tudom,egy idegen van a házunkban.
A rokonnak szerintem elég lenne néha egy nagyobb feladat,pl hétvégente segít a nagyttakarításban,ablakot pucol,vagy ilyesmi. Csak pár óra,de lehet neki anyagilag az is sokat számít. Idegen meg mehetne hétköznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!