Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családtagot alkalmazni főállás...

Családtagot alkalmazni főállásban, itthon? Működhet?

Figyelt kérdés

Ősszel fog megszületni a kisbabánk, szeretnénk valakit, aki nem csak a takarítást vállalja, hanem mellette tudna a babával is foglalkozni, néha főzni stb.

Most egy nyugdíjas hölgy jár hozzánk takarítani, de ő nyárig tud nálunk dolgozni, utána kiköltözik külföldre a lányához. Utána már olyat vennénk fel, aki nem csak a takarítást vállalja. Ez ugye eléggé komplex, pl. másodállásként nem lehet csinálni, olyan személy kell, aki ért a kisbabákhoz is. Szóval körbekérdeztünk barátoknál, családtagoknál is ezügyben, inkább vennénk fel olyat, akivel kapcsolatban másnak már van személyes tapasztalata.

Apukám testvére hallotta ezt és mondta, hogy ő szívesen jönne. Munkanélküli, varrni szokott néha ismerősöknek, de abból azért egy rendes fizetés nem jön össze. 47 éves, egy kamaszlányuk van a férjével.

Tudom, hogy nem jó anyagi körülmények között élnek és hogy jól jönne nekik a pénz. De akkor is van bennem egy ilyen fura érzés, hogy most vele húzassam az ágyunkat, meg adjam ki a napi teendőket? Nem rabszolgahajcsár vagyok, de máshogy állok valakihez, akivel munkakapcsolat van közöttünk és máshogy olyanhoz, aki amúgy rokon, idejár vendégségbe.

A férjem azt mondja, hogy szerinte nem jó ötlet keverni a munkát a családi kapcsolatokkal, mert ha nem is rögtön, idővel biztos lesz olyan, hogy vagy nekünk nem tetszik valami és szóvá tesszük, ő meg megsértődik, vagy ő fogja úgy érezni, hogy többet engedhet meg magának, mert hát csak rokonok vagyunk. Meg szerinte nem is jó, ha ennyire belelát a mindennapi magánéletünkbe egy rokon.

Egyetértek vele valahol, de közben meg tudom, mennyire kéne nekik a pénz, nekünk meg a segítség.

2022. máj. 24. 12:59
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Az, hogy valaki “besegít” itthon, nem azt jelenti, hogy a lányunkat is ő neveli fel. Ennyi erővel ha a nagyszülők elviszik az unokát egy-egy délután játszóterezni, állatkertbe, akkor már rögtön ők azok, akik nevelik?
2022. máj. 24. 16:52
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Garantáltan megszívjátok minden tekintetben. Hogy adod ki ill. kéren számon a feladatokat? Hogy kezeled a konfliktust? Majd bocsánatot kérsz, ha szólni mersz, mert nem tetszik a minőség? Hogy küldöd el, ha nem vagy vele elégedett?

Ráadásul ez egy olyan bizalmi állás, amire ismerőst se szívesen vennénk fel, nemhogy családtagot. Nem szeretném, hogy bármelyik családtag ennyire belelásson az életembe (és adja tovább a tapasztalatait, meg a véleményét másoknak, hogy aztán az egész rokonság a dolgaimon csámcsogjon).

2022. máj. 24. 17:36
 23/36 anonim ***** válasza:
95%

Igaz nem vérrokon volt, de családtagnak tekintettük. 41 éven át járt hozzánk egy most már néni. Ennyi idő után mi sem mertük megmondani neki hogy ez a takarítás már nem olyan. És bizony ő is visszaélt a bizalmunkkal. Olyan dologgal vádolt meg amiért simán feljelenthettem volna a rendőrségen. De nem tettem, hisz 41 éven át járt hozzánk, már családtagnak tekintettük.

1 hónapja ledobta a bombát, hogy a menye utánanézett, és milyen kevés fizetést kap. Megjegyzem heti 1 napot jött, nagyon maximum másfél órát. Nem a disznóólat kellett takarítani utánunk, csak porszívózni, felmosni, konyha és fürdő takarítás. Még így is sok volt ezért a fizetése. De a menyével eldöntötték hogy nekem mennyit bír a pénztárcám. Itt már elszakadt a cérna, elküldtük.

Most gondolj bele, akkor egy családtagnál mi lenne?

2022. máj. 24. 20:39
 24/36 anonim ***** válasza:
58%
Te írtad, főállásban szeretnéd alkalmazni a segítőt, ez heti 40 órát jelent. Ez nem besegítés, ahogy a 21-ben nevezed, konkrétan ő csinálja majd a házimunkát és a gyerekezés egy részét. Hiába hurrogtad le, igaza van annak, aki azt írta, hogy a "segítő" fogja nevelni a gyereket. Neked mi a terved erre az időszakra, mivel fogod a napjaidat kitölteni?
2022. máj. 24. 20:46
 25/36 anonim ***** válasza:
62%

24!

Mi közöd hozzá? A legteljesebb magánügye, egyedül rá még a férjére tartozik.

2022. máj. 24. 20:55
 26/36 A kérdező kommentje:

Igazatok van, és én pont ezektől a helyzetektől félek.

Hogy több pénzt kérne egy idő után, de silány munkát végez.

Hogy nagyon belelát az életünkbe, utána meg megy a pletyka, híresztelés. Nem feltétlenül rosszindulatú dolgokra kell itt gondolni, hanem elújságolni X-nek és Y-nak, hogy éppen mikor hová utazunk, vagy mik a hétköznapi beszédtémák, problémák nálunk.

Utolsó válaszoló, befejeznéd?:)

Nyilván nem azért veszünk fel bárkit, hogy helyettünk nevelje fel majd a lányunkat. Annyit fog vele foglalkozni, mint egy nagyszülő (mint írtam, nálunk ők kiesnek, mert szüleim még dolgoznak, anyósomék idősebbek, nem is itt élnek). Baromira nagy kaland, ha majd elviszi sétálni, vagy játszik vele, amíg nekem heti pár órában dolgom lesz, esetleg később a férjemmel lennénk kettesben is kicsit.

Igen, a házimunkát végezze el. Ezt most is megcsinálja a hölgy, aki jár hozzánk. Nem csak házimunkával és főzéssel lehet ám eltölteni az időt nekünk, nőknek.

2022. máj. 24. 20:55
 27/36 A kérdező kommentje:
24-es válaszolóra gondoltam, mint "utolsó". De szerintem így is érthető a lényeg. Nem azért leszek itthon, hogy takarítsak és főzzek, ennyi.
2022. máj. 24. 20:56
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Én azon gondolkodnék el, hogy milyen munkát fog végezni az az ember, akinek hiába kellene a pénz, ő otthon ücsörög és néha varrogat, ahelyett, hogy elmenne egy gyárba... ja és egyetlen gyereke van, aki már kamasz... ha három-négy gyerkőc lenne, akkor megérteném, hogy otthon marad, pl amíg a legkisebb 8-10 nem lesz és nem tudnak kicsit besegíteni.

Szerintem itt borítékolható a sértődés, veszekedés, elégedetlenkedés...

2022. máj. 24. 21:22
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Nálam ez volt. Ha elmeséltem valamit a néninek, visszamondta a családján belül. Egy buta, primitív nő volt, már a tökünk ki volt vele, nagyon jól jött a több pénz kérése. Még azzal próbált zsarolni hogy őt kiröhögik hogy csak ennyiért jön. Mondom akkor nem kell jönni. #23.
2022. máj. 24. 21:30
 30/36 anonim ***** válasza:
8%

te nem alkalmankėnt akarsz segitőt mert az rendben van ,te fő állásban akkarsz egyet segitőt ,de akkor neked minek gyerek ? ha ugyan azt az ėletet akarod folytatni mint gondolom most van .

első fėlévben rád van szorulva utalva az gyerek ,6 hónapos kortol meg beadhatod bölcsödėbe azt vissza mehetsz dolgozni.

2022. máj. 25. 05:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!