Mozaik probléma: az egyik gyereknek “jobb” nyári szünet adatik meg?
Férjem elvált, van egy kisiskolás fia, aki az édesanyjával él, de sokat van nálunk is.
Nekünk van egy kislányunk, aki most lesz iskolás. A két gyerek jól kijön szerencsére.
Az a helyzet, hogy a szüleimnek van egy nyaralója a Balaton közelében. Ház, nagy kert, közel a strand, sok a gyerek a környéken, ismeri egymást mindenki, így a nyarak jól telnek. Kislányunk a nyár nagy részét lent tölti a Balatonon a szüleimmel (már nyugdíjasok).
A probléma az, hogy a kisfiú édesanyja leült velünk a hétvégén, hogy a fiának rosszul esik, hogy a húga egész nyáron a Balatonon lehet, ő pedig nem, és hallgathatja az élménybeszámolót. Azt is mondta, hogy neki is könnyebb lenne, ha a szüleim vigyáznának a két gyerekre, de hozzájárulást (anyagi) csak minimálisan tudna adni.
Az egészből hatalmas vita lett… Ragaszkodott hozzá, hogy helyben hívjuk fel a szüleimet, mert biztosan nem lenne baj ezzel. A szüleim nagyon meglepődtek az egészen, és hogy hirtelen mondjanak valamit, nem is értették a helyzetet, és mondták, hogy nem az anyagiak miatt, de csak a lányunkat vállalnák. Szó szót követett, el lettünk hordva mindennek, hogy a férjem fia nem érdekel senkit, ő hadd szívjon, míg a húga a Balatonon van.
A férjem érti a szüleimet, ugyanakkor azt mondta, őt is bántja, hogy a fia ettől rosszul érzi magát.
A vége (egy esti telefon után a volt feleség részéről) az lett, hogy biztos én nem akarom, én tiltom meg… Szó sincs erről.
Nem tudom, mit tegyek. Én örülök, hogy a kislányom lent lehet a nagyszüleivel, imádják egymást. Az fel lett ajánlva szüleim részéről, hogy 1-2 hétre lejöhet a kisfiú is, de az nem volt jó, mert milyen szomorú lenne, hogy neki haza kell jönnie, míg a testvére maradhat.
Van egyáltalán megoldás erre a helyzetre?
A te szüleidnek nem kötelessége nyaraltatni egy idegen gyereket. Lehet, hogy ez csúnyán hangzik, de nem az unokájuk, nem is értem, hogy merülhetett fel egy ilyen pofátlan kérés. Annak a gyereknek bizonyára vannak anyai és apai nagyszülei, miért a te szüleidre akarják rálőcsölni? Sajnálom a helyzetedet, főleg, mert még a férjed is rátett egy lapáttal.
N
Annak a kisfiúnak nincs anyai és apai nagyszülője? Ők miért nem viszik el nyaralni? Esetleg idén nyáron a ti közös kislányotok is mehetne velük :)
Jah, hogy azt nem..
És mi az, hogy csak minimális anyagi hozzájárulás? Esetleg a napi fagyit/lángost/főtt kukoricát is a nagyszülők állják, mert milyen rosszul jönne ki, hogy a kislány kap, ez a fiú meg nem kap?
Eszem megáll.
Egyetertek az egyessel.
Ez a pofatlansag magasfoka
Mit kepzelnek ezek az emberek magukrol? Az anyukat a ferjednek kellene leallitania, ha mar ennyi gogyija magatol nincs.
Szivesseget akar, kovetelozve?
Eszem megall.
"En a ferjed helyeben nem is kuldenem anyadhoz, mindket gyereket befizetnem ugyanazokba a nyari taborokba es senkivel se kiveteleznek. Igy lenne igazsagos."
Abban hol az igazság, hogy a kislány nem láthatja a nagyszüleit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!