Ha egy nő úgy dönt, hogy elhagyja a családját, akkor elhordják minden kurvának, szívtelennek, míg egy férfi ezt sokkal könnyebben megteheti. Nem felháborító ez a kettős mérce?
Incelkém!
Szerinted csak órabérben mérhető fizikai munka létezik, meg csak vendéglátás vagy postán/hivatalokban ülő nénikék?
Az olyan munkák, amik nem órabérben mérhetőek, pl. művészek, kutatók, szakértők, tudósok? Legalább annyi nő dolgozik ezeken a területeken, mint férfi.
A vendéglátásban én se tudnék dolgozni, de nem azért mert nő vagyok, hanem azért, mert más érdekelt, nem szeretek sok ember között lenni, inkább olyan területet választottam, amihez szellemi munkával tudom megadni a hozzáadott értéket. Ezért tanultam és jártam egyetemekre.
Esetleg arra nem gondoltál, hogy azért olyan sok a férfiak aránya a fizikai munkások közt, mert a szellemi munkával ők pont nem tudtak kitűnni? (Tisztelet a kivételnek, mert szerencsére rengeteg értelmes fizikai munkás is létezik.)
Agyatlan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!