Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy nő úgy dönt, hogy...

Ha egy nő úgy dönt, hogy elhagyja a családját, akkor elhordják minden kurvának, szívtelennek, míg egy férfi ezt sokkal könnyebben megteheti. Nem felháborító ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés
Akár új családot is alapíthat, vagy kezdhet teljesen új életet, senkit nem fog érdekelni, míg egy nőn örökre ott fog maradni ez a “billog”.

2022. máj. 2. 17:38
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/124 anonim ***** válasza:
26%
100.: Maximálisan igazat adok neked, de ugyanazért a munkáért nem jár nemi alapon kevesebb fizu, ez így egy mítosz. Brutális büntetést kapna az a munkahely, ami ilyen alapon diszkriminálna.
2022. máj. 3. 00:26
 102/124 anonim ***** válasza:
80%
Nem kapnak, mert van ilyen bőven.
2022. máj. 3. 00:42
 103/124 anonim ***** válasza:
56%
Dehogynem kapnak... Nőként melóhelyen ugyanannyit keresek, mint a férfi kolléga, pedig ő régebb óta dolgozott ott, mint én. Konkrétan perelhető a munkahely, ha nemi alapon fizet kevesebbet. A fizetésbeli különbségek a két nem közti általános karrierválasztási döntésekből adódik (zömmel a nők végeznek olyan munkát, ami kevesebbet fizet), nem pedig úgy, ahogy a mítosz alapján azt sokan gondolják tévesen. Ha bárhol ilyen történik az perre vihető.
2022. máj. 3. 01:32
 104/124 A kérdező kommentje:

Valóban így van. Sokkal több nő végez szociális jellegű, ápolói vagy egyéb empátiát igénylő, de bérezésben alulprezentált munkát. Emiatt van ez a statisztika, hogy a nők roszabbul keresnek.

De egy férfi ápoló/szociális munkás/tanár is ugyanúgy rosszul keres, mint egy női és egy női ügyvéd/jogász/orvos/programozó stb. is ugyanúgy jól keres, mint egy férfi.

2022. máj. 3. 01:48
 105/124 anonim ***** válasza:
75%
Így-így, köszi, kérdező!
2022. máj. 3. 01:52
 106/124 anonim ***** válasza:
95%

Ez az egész, amiről itt most szó van, baromi összetett téma.

Alapból úgy gondolom, senkinek se, se férfinak se nőnek nem lenne szabad a gyermekeit hátrahagyni.

Egy gyereknek elképesztő trauma a szülők válása, inkább jó lenne ha a párok "megválogatnák" egymást, nem szabadna csak szenvedélyből, szerelemből gyereket vállalni, olyan felelőtlenül vállalnak a legtöbben gyereket, aztán elbasszák a gyerekkorát, majd lehetséges ő is elfogja baszni a saját gyereke életét.

Ha most kifejezetten a férfiakat kritizáljuk, ott is szerintem leginkább a szülők cseszik el a nevelést. A kisfiúnak tiniként is kinyalja az anyja a seggét, azt látja otthon (nyilván tisztelet a kivételnek) hogy anya hazaér a munkából, aztán kinyalja apa seggét is, mindent ő csinál, elvárható tőle. Így felnőttként talán ezt a mintát viszi tovább.

Ezt ugyanúgy lányokra is le lehet vezetni.

Az én szüleim 45-éve házasok. Összesen 4-gyermekük van, én vagyok a legkisebb és 3-báttyám van. Tök jól áttudom így látni, hogy a szülői minták hogy alakították az ők, és az én életem és ezt sokszor át is szoktuk beszélni.

Az én apám a világ leggondoskodóbb apukája volt, és az anyám is. Megfelezték a házimunkát, mindketten keményen dolgoztak, nem tettek különbséget nemi alapokon.

Nálunk a fiúknak is ugyanúgy takarítani kellett, mint nekem.

Pedig ők "régi" emberek, mostanára már mindketten elmúltak 70-évesek.

És látom, hogy a tesoim viszik hozzák a gyereket, hogy normális nőt választottak, aki okos és nem a szépségével hódít, nem a külsejébe szerettek bele csak, hanem a lelkébe, elméjébe.

Tehát, én azt gondolom a szülői minta a legfontosabb.

Az, hogy a nőket jobban elítélik, ha elhagyja a családját azért van, mert automatikusan azt gondolják, hogy a gyerek kizárólag az anyához tartozik, összenőtt vele. Mivel sokkal gyakoribb, hogy az apa elhagyja a családot, mert ő benne lehet nincs annyi apai"ösztön".

Én viszont nem teszek ebben különbséget, értem miért tesznek annyian, viszont számomra ugyanúgy gusztustalan ha az apa hagyja el a gyerekét, mintha az anyja tenné.

Nem szabadna bárkivel gyereket vállalni, mert egy egész életet ellehet kúrni a szülők felelőtlensége okán.

2022. máj. 3. 11:11
 107/124 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm az értelmes választ! A majdnem 100 válaszból csak néhány reagált érdemben a kérdésemre...
2022. máj. 4. 13:10
 108/124 anonim ***** válasza:
86%

Eleve nem kellett volna reagálni a troll provokatív válaszaira mert csak veszekedés lett belőle. Én is válaszolni akartam eredetileg az elején, de azért nem válaszoltam mert nem láttam értelmét.

Nem vagyok híve annak hogy mindenáron fenntartani egy rossz házasságot (amire lelkileg mindenki átmehet még a gyerek is) de kíváncsi lennék egy statisztikára hogy a gyerekelhelyezéseknél a férfiak hány %-a akarja hogy nála éljenek a gyerekek. Biztos hogy vannak sokan, de szerintem a nő aki kihordta, megszülte és szoptattam a gyereket tehát napi 24 órában vele volt az nehezebben mond le róla legalábbis amíg kicsik a gyerekek. Ha a férfi nem is szereti az anyját vagy nem is akarta a gyereket akkor is a nő szenvedett vele. Persze vannak akikneknígy se kell a gyerek és elhanyagolják, de az átlag nem ez. Ezért is lehet hogy jobban eltelik a nőt ha elhagyja a családját.

2022. máj. 5. 07:29
 109/124 anonim ***** válasza:
0%

"sajnos az eredeti kérdéstől eléggé elkanyarodott a beszélgetés...:("

Ja a nyalizás irányába, pedig szerintem itt bérmelyik nyallert megvenném kilóra a családjával együtt!

:D

2022. máj. 6. 11:22
 110/124 anonim ***** válasza:
0%

Ha meg már Putinnál tartunk, egy személyben több esze van mint az egész EU vezetőségnek!

Bármikor kiiktatna egy ilyen Ursulát, de kb annyit se ér az a nő mint a fing. További jó álmodozást.

2022. máj. 6. 11:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!