Első szülinap, együtt??
Sziasztok, érdekelne mások véleménye:
Párommal van egy hamarosan 1 éves gyermekünk,neki az előző kapcsolatából van egy kamasz fia.
(nem velünk él).Mivel egy hónapban van a születésnapjuk szerintetek milyen az ha a babánk első születésnapját egybe tartanánk a kamaszfiú születésnapjával? Nyilván én nem szeretném,mert az első születésnap az azért naaaa!!Benne viszont felmerült a gondolt, hogy együtt kéne!
Édes testvérek esetén ez nyilván más. Rokonokkal mi is mindig egybe tartottuk a testvéremmel, mert pár nap eltérés volt csak köztünk.
De ebben az esetben a kamasz gyerekben akarva akaratlanul is van egy féltékenység, mivel az ő szemében "apa itthogyadott az új családjáért" - amiről nem tehet, ez az érzés akkor is meglesz, ha az apuka későbbi családja jóval azután jött létre, hogy elhagyta az előzőt.
Ha egyben akarnátok tartani a két születésnapot a rokonsággal, csak olajat öntenétek a kamasz ezen érzéseire. Idővel fel fogja dolgozni, és el fog múlni, de mivel a mostohatesvér még csak most lesz 1 éves, még friss szerintem a félelem, kialakuló féltékenység, hogy "apunak van egy új gyereke, akkor engem már el is felejt? én már nem is számítok?".
Nekem egy unokatestvéremmel van 2 nap eltéréssel a szülinapom. Gyerekként szinte mindig együtt tartottuk. Én szerettem így. Volt nagy családi összejövetel. Külön torta mindkettőnknek. Már gyerekként is úgy gondoltam, hogy tök felesleges lenne ezt az egészet kétszer megrendezni.
De mi mondjuk szerettük/szeretjük egymást.
Első szülinapot nem szerencsés máséval együtt tartani. Ui. akkor gyakorlatilag senki nem figyelne a másikra, akkora esemény lenne az egyéves kisgyerek.
Mondd meg a férjednek, hogy 4-5 év múlva lenne ebben ráció, de most (meg szerintem még pár évig) pont a nagyfia érdekében nem kéne együtt ünnepelni.
Nem.
És nem az 1 éves miatt, hanem a kamasz fiú miatt, aki nem biztos, hogy értékelné, hogy az 1 éves születésnapjával van összemosva az övé, és a figyelem nagy része is a kicsire irányulna.
Együtt jó. Az egyéves gyermek a "születésnap" fogalmából még nem sokat ért, de abból igen, hogy egy kis közösségbe - családba érkezett, ahol időnként összejönnek és ünnepelnek az emberek. Testvériség.
Természetes, hogy az ajándékok különböző, de ebből semmit sem fog elvenni, hogy barátságosan, befogadóan, testvériesen tartjátok meg.
Mi is csak pár éve kezdtük a 4 évvel idősebb, de egy hónapban született bátyámmal együtt ünnepelni a szülinapunkat. És nekünk nagyon jó a kapcsolatunk! Mégse merült fel sokáig, hogy egybe tartsuk. Most is csak azért, mert már elköltöztünk, dolgozunk stb és nehezebb összehozni egy napot, amikor mindenki ráér.
Plusz mivel első szülinap lesz a kicsinek úgyse fog még minden úgy menni, ahogy eltervezitek. Úgyis rá lesz figyelve, sírni fog, büfizni, kakilni stb - szal baba lesz. Kamaszfiúnak meg el lesz rontva a szülinap így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!