Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyák szállására minden...

Az anyák szállására minden gyereknek mennie kell az anyával?

Figyelt kérdés

Rosz helyzetben vagyunk itthon és már csak az az egy ki út lenne,hogyha anyák szállására mennénk mert apám nem hagyna minket békén.

Az egyetlen ok az,hogy én nem szeretnék menni az az,hogy van itthon egy 8éves csivavám,anyák szállására pedig állatot nem lehetne vinni,tudom jól,hogy a kutyusom nem bírná ki nélkülem hiába lenne aki gondoskodna róla. Azon gondolkoztam,hogy el mehetnék mamámékhoz még anyukám a két öcsémmel anyák szállására. (Anyukámnak és tesóméknak azért nem megoldható mert egyrészt kicsi a ház másrészt apám ott is keresne minket) Ha én mamámnál lennék egyedül addig be bújnák előlle a wc-be vagy bár hová. Nyilván én is szabadulni akarok abbol ami itthon van de egyszerüen képtelen vagyok magára hagyni a kutyámat (és az iskolából sem szivesen iratkoznák ki)

#család #anyaotthon #Anyákszállása
2022. ápr. 22. 21:48
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
94%

Kutyás szempontból: egy 8 éves kistestű kutya még nem öreg. A kicsik sokáig élnek.

Amit leírtál, az a szeparációs stressz azon válfajának tűnik, amikor azon aggódik a kutyus, hogy a kedvenc embere nincs vele. Tréningezhető. Könnyebben is, mint egy átlagos "mindenki eltűnt mellőlem" szeparációs stressz. Kell hozzá:

- egy-két haver, akivel gyakoroltok

- a kedvenc jutalomfalatja, amiért a betonfalon is átmegy (pl. sült máj, grillcsirke)

- a te hozzáálládod, meggyőződésed, hogy igenis jót teszel a kutyával, ha picit elengeded és hagyod, hogy másokkal is dolgozzon.

- ha minden jól megy, akkor néhány alap feladat, kikönnyített üzemmódban.

A feladat egyszerű: átadod a pórázt, haver megkínálja a kutyát jutival, eleinte földre dobálva, utána kézből. Ha ez már nagyon szépen megy, akkor alap feladatok: behívás pár lépésről, pici ültetés sűrű jutalmazással, ha van kedvenc feladata az is. Házi barkáccsal kevésbé kivitelezhető, de az is jó, ha jó élményekhez köti a kutya az új embert: izgalmas séta, új feladatok - ehhez elég ha haver csak létezik és néha jutiztat, dolgozhat veled a kutyus. Vedd észre, hogy sehol nem említettem, hogy maradjanak egyedül, azt majd csak akkor, ha a bizalom megvan és akkor is rövid időre. Szituációtól függően, akár egy pillanatra, akár néhány percre. Mint mindent, ezt is fokozatosan kell felépíteni.

A cél az, hogy több kedvenc embere is legyen, tehát több emberrel alakítson ki bizalmi kapcsolatot. És hogy megnyugtasson téged, és a kutyus se élje meg traumatikus élményként, ha esetleg - akár ideglenesen is - el kell válnotok.

No, saját tapasztalat: a 10 éves korában örökbe fogadott tacsi mixünk 4,5 évet élt velünk. A kutyus, akit nemrég fogadtunk örökbe, 7 éves. Ő 2-3 tréning alkalom után ráragadt anyukámra és a kutyás barátnőmre is. Nyilván egy zárkózottabb kutyusnál hosszabb lesz a folyamat, csak lásd, hogy nem megoldhatatlan.

2022. ápr. 23. 21:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!