Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok egy ilyen...

Mit csinálnátok egy ilyen Sakk-Matt helyzetben?

Figyelt kérdés

Na jó, rövidre fogom.

Sokáig a nagyszüleim (is) neveltek, aztán Anyummal elköltöztünk, összeismerkedett egy palival aki sokszor megvert eléggé kiskoromban, még anyám előtt is de mivel a szerelemtől nem látott tisztán konkrétan letagadta a jelenete(ke)t ami a kis pofikája előtt zajlottak le. Régen volt. Amúgy is az a pali egy nárci jellem, nem fejtem ki. Van egy kistesóm attól a baromtól, akit amúgy szeretek és nem tudom végignézni hogy a kb. 3 éves gyereket üti mindenért. Anyám rászól, de különösebben nem lincseli meg ezért azt a... Sokszor átfutott az agyamon hogy felvételeket készítenék, és a gyámügy kezére adnám, csak az a baj hogy a nagyszüleimet szeretem (mondhatnám hogy ezekkel a marhákkal ellentétben) és ők viszont nem bocsátanák meg ha elvennék Anyámtól a gyereket miattam. Igazából most gondolkodtam azon, hogy vajon normális hogy nekem természetes hosszú évek óta gyomorideggel elindulni az iskolából?

Gy.i.k.:

-Nem, nem tudok a nagyszüleimhez költözni.

-Nem, nem vagyok 18.

-Nem, nem tinihiszti.

-Nem, nem szólhatok senkinek a környezetemben mert abból csak nagyobb baj lehet.

-Nem, Anyámat nem lehet észhez téríteni.

Ja igen, tényleg őszintén köszönöm előre is a végtelen empátiátokat, de nem sokat segítenek a sajnálkozó privátok. Igen, találkozhattatok már párszor itt ezzel a kérdéssel, mert kb. 1 éve néha kiírom ezt az emiatti pánikrohamaim után, hátha egyszer valaki ír valami olyat ami az esetemben kivitelezhető megoldás.

Bocsánat ha kicsit flegmának tűntem, tényleg senkit nem akarok ezzel a stílussal megbántani csak nem vagyok a lehető legszuperebb passzban. Egyszerűen ezt rövidre szerettem volna zárni. Ennek ellenére mindenkinek ezer puszit és boldog Húsvétot kívánok aki segítő szándékkal van itt (és annak is aki nem).

#NEM, MÉG MINDIG NEM KAMU KÉRDÉS
2022. ápr. 16. 21:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, neked mindenképp szükséged van pszichológusra, legjobb, hogy anyád is ezt ajánlja. Ő majd tudja, merre kell lépni.
2022. ápr. 16. 22:26
 12/26 A kérdező kommentje:

Na jó, itt szakadt a cérna. Jött a mostani "kamuuuu" type válaszoló ami miatt az élettől is el tud menni a kedvem. Mindegy, lesz valami... valamikor.

Mellesleg igen, bevallom egyik unalmas napomon kiírtam ide egy(!) kamukérdést. Sőt, el is mondom hogy a falfestős kérdés volt. De gyerekbántalmazással nem viccelnék sosem. Főleg hogy részese voltam.

2022. ápr. 16. 22:29
 13/26 anonim ***** válasza:
68%

Értjük. Együttérzünk.

Mást nem tudunk tenni.

2022. ápr. 16. 22:34
 14/26 anonim ***** válasza:
93%

A kistesód bántalmazása hátrébb van prioritásban mint a te jóléted a nagyszüleiddel, jól értem? Itt valakit vagy valamit biztosan be kell áldozni akkor is, ha szólsz és akkor is, ha vétkesek közt cinkos aki néma. Nyilván teljesen érthető a hozzáállásod, nem savazni akarlak, csak, hogy lásd itt nincs olyan megoldás ahol valaki nem sérül.

De, hogy hasznossá tegyem magam, az ötletem: készíts felvételeket a bántalmazásról. Verbális, fizikai, csak hang, videó, amire lehetőséged van egy-egy éles helyzetben. Nyilván a képfelvétel a legjobb. Amikor van ebből egy pár menjetek el anyáddal kettesben valahová, kistesó és bármi nélkül, méghozzá azért, hogy ne tudjon anyád kibújni a teljes figyelem és a válaszadás(!) alól. Ott mondd meg neki, hogy kezdjen el fellépni a kistesód verése ellen, akadályozza meg, beszéljen nevelőapáddal, térítse jobb belátásra. Ha ez nem történik meg záros határidőn belül akkor a rendőrségen feljelented nevelőfatert, a gyámhatóságon eljárást kezdeményezel, a kicsi óvodájában az óvodavezetőnek és az összes óvónőnek bemutatod a felvételt. Mert eleged lett, betelt a pohár hogy üti-veri azt a pici gyereket. Mond meg anyádnak, hogy augusztus elsejéig adsz időt, addig verhetik büntetlenül a kicsit, ha másodika után bármikor kezet emel rá a csávó elindítod a lavinát. Mond meg anyádnak, hogy a családi béke miatt maradjon ez a beszélgetés köztetek, az ő kezében van mostmár a nevelőapád sorsa. Éljen a lehetőséggel, mert ezzel téged is megkímél a biliborítás terhétől.

Mert tudod, ha a nagyszüleid az igazságért, a kisgyerek testi és lelki épségéért való kiállásod miatt megtagadnának, megutálnának akkor lássuk be ilyen emberekért nem kár. Te egy nagyon jó ember lehetsz, egyenes, van egy szilárd értékrended. A magadfajta szembeköpi magát, ha cserben hagyja a gyengébbet. Ígyis-úgyis nehéz lesz, de az egyenes, tiszta, elvek szerinti út és az azzal járó nehézségnek legalább értelme is lenne.

2022. ápr. 16. 22:39
 15/26 A kérdező kommentje:

Figyu mindenki, aki itt van!

Volt egy kb. síróglrcsöm. Ilyenkor mindig kilátástalannak látom a helyzetet. Lenyugodtam. Mint ilyenkor mindig, rájöttem hogy tényleg jó szar a helyzet. Ugyanakkor arra is hogy nem megoldhatatlan. Biztos vagyok benne hogy más is kivágta már magát sokkal bonyolultabb helyzetből is anélkül hogy megvágta volna magát. Igen, ez egy kirohanás volt. De fenntartom hogy nem tinihiszti. Csak bármilyen megoldást találts

am eddig (régóta keresek) mindegyikben volt zsákutca. A zsákutca pedig a következmény.

Köszönöm mindenkinek ha foglalkozott ezzel!

2022. ápr. 16. 22:42
 16/26 A kérdező kommentje:

Na ok, ez baromi jó ötlet.

Őszintén mondom, hogy amikor a #15-ös válaszomat írni kezdtem a te válaszod még nem volt kint. Köszönöm de nagyon!

2022. ápr. 16. 22:44
 17/26 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 16. 22:52
 18/26 A kérdező kommentje:

Ezmiez?

2022. ápr. 16. 22:59
 19/26 A kérdező kommentje:

Óh láttam belinkelted ott is az én kérdésemet. Értem már.

Felőlem azt gondolsz amit akarsz, de ha ez megnyugtat küldök neked privátot és írhatsz ennek a trollnak is. Látni fogod hogy nem ugyanaz.

Akár még screenshotot is küldök, ha én lennék az akkor azt írná hogy "kérdés kiemelése".

2022. ápr. 16. 23:04
 20/26 anonim ***** válasza:
88%

kérdező. basszus. csináljál már valamit. de komolyan. végignézed, hogy vernek egy gyereket, mikor te is tudod, milyen volt????

na, az én tanácsom (mellesleg "gyámügyesként") Vedd fel videóra, menj be vele a gyámügyre, kérj zártan kezelést. Lehet, hogy a nagyszüleid most azt mondják, nem mehettek oda, de ha a gyámügy vagy rendőrség csenget és kérdezi, nem fogják elhajtani őket

2022. ápr. 16. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!