Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez még normális?

Szerintetek ez még normális?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, szüleim ragaszkodnak hozzá, hogy legyen egy nyomkövető alkalmazás a telefonomon, hogy mindig lássák hol járok. Már rengeteg appot kipróbáltunk, de mindegyikre azt mondják, hogy nem működik, nem látták, hogy merre jártam, és már kezd elegem lenni ebből, hogy a milliomodik appra kell regisztrálnom, beállítani, aztán ugyanúgy arra jövök haza, hogy "már megint nem láttam, hol jártál". Megbízható vagyok, ezt ők is tudják, és bíznak is bennem. Sosem hazudtam nekik, sosem szöktem el otthonról és nem is tervezek. Mindent elmondok nekik, mindig elmondom, hogy hova készülök menni, kb. mikorra fogok hazaérni. Közben is sokszor üzenek, hogy megérkeztem, felszálltam a buszra, stb. Nem járok bulizni, igazából szinte sehova sem járok, csak a suliból megyek haza busszal, és nagy ritkán sétálni, esetleg cukrászdába barátnőimmel. Ilyenkor is mindig mondom nekik, hogy hova megyek. Viszont ennek ellenére ragaszkodnak ehhez a lekövetéses dologhoz, amivel még nem is lenne gondom, tényleg csak oda megyek ahova mondom nekik, tehát nincs mit rejtegetnem. Viszont már kezd az őrületbe kergetni, hogy szinte minden nap felhozzák ezt, hogy ez az app sem működik, ma sem látták, merre járok. Én már mindent megpróbáltam, tele van a telefonom nyomkövető appokkal amik szívják az akkumulátort és veszik el a tárhelyet, de még ez sem zavarna, ha nem menne ez minden egyes nap, hogy már megint nem látnak. Miért nem képesek elengedni ezt a témát? Tényleg mindent megpróbáltam már, hogy működjön, de nekem már elegem van ebből, és nem értem ők miért nem unják még ezt a rituálét, amit szinte hetente eljátszunk. Amikor rákérdezek, hogy miért ilyen fontos ez nekik, sosem tudnak értelmes választ adni. Nyilván aggódnak, azt megértem, de normális, hogy ilyen szinten?

2022. márc. 29. 20:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Én csak erre reagálnék :

“ Megbízható vagyok, ezt ők is tudják, és bíznak is bennem. ”

NEM , NEM BÍZNAK BENNED EGYÁLTALÁN !

És nem, nem normális amit művelnek !

2022. márc. 29. 22:26
 22/27 A kérdező kommentje:

#18 a legutóbbi alkalmazás pont a snapchat volt, és elvileg az sem működött... A google maps működik nekik egyedül, viszont még anno rosszul állítottuk be az évszámot a gmail fiókomhoz, és ezért az alkalmazás nem engedi, hogy láthassák a helyem, mert kiskorúnak számítok. Van a Google Maps-nek egy másik alkalmazása, pont ilyen családi verzió a gyerekek nyomkövetésére, de az meg már minden mást is lekövet, a böngészési előzményeket, alkalmazás használati adatokat is, erre pedig én mondtam azt, hogy ezt már biztosan nem, így ha eszükbe jutott volna, hogy ezt az alkalmazást töltsem le, mindig mondtam másikat helyette, ami nem követi le az adataimat ilyen szinten. Igazából most jöttem rá, hogy a Google Maps-es problémát meg tudnám oldani úgy, ha egy másik gmail fiókkal jelentkeznék be, aminél magasabbnak állítanám be az életkorom, és akkor azt tudnák nézni. Viszont most már kezdem azt érezni, hogy csak azért sem csinálom ezt meg, hiszen szerintem sem normális, hogy ezt kérik tőlem, főleg, hogy 2 év múlva konkrétan felnőtt leszek már, akkor pedig már végképp semmi joguk nem lesz ilyet kérni tőlem. Szerintem egyébként meg tudnám velük beszélni ezt a problémát, csak eddig félresiklott a kommunikáció ezen része. Ha legközelebb is felhozzák, akkor megbeszélem velük a dolgot, előbb-utóbb engedni fognak, ezt biztosan tudom.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2022. márc. 29. 22:31
 23/27 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként ha ellopnak vagy valami, akkor sem mennek sokra vele, mert egy emberrablónak lesz annyi esze, hogy eldob minden tárgyadat és mire észreveszik, hogy elloptak, addigra már hetedhét országon is túlra visznek... Ha elütnek stb, akkor meg a mentő/rendőrség úgyis értesíti őket. Szóval ha nagy baj történne veled egy nyomkövető app nem fogja őket megsegíteni...

Nem értem mivel lesznek ezzel előrébb.

Ha meg lemerül a telód, akkor mi lesz? Egyből hívják a rendőrséget? Ez túlzott aggódás és értelmetlen is.

2022. márc. 29. 22:33
 24/27 A kérdező kommentje:
#20 nem, de jó tudni, hogy nem csak nálunk van ez a probléma...
2022. márc. 29. 22:34
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
nem
2022. márc. 29. 23:48
 26/27 Dzsoki ***** válasza:
82%
Szerintem,nem normális. Mi van a kompromisszummal? Nincs nyomkövető,de megbeszélt időben,hívod őket. Akár óránként,illetve a beszélgetés végén,megmondod,hogy mikor jelentkezel újra. Az lehet,hogy megbízhatónak érzed magad,de a leírtak alapján a szüleid,nem így látják.
2022. márc. 30. 00:18
 27/27 kovpet ***** válasza:
100%
Ez nem hogy nem normális, hanem konkrétan beteges és szerintem se teljesen legális.
2022. márc. 30. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!