Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez még normális?

Szerintetek ez még normális?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, szüleim ragaszkodnak hozzá, hogy legyen egy nyomkövető alkalmazás a telefonomon, hogy mindig lássák hol járok. Már rengeteg appot kipróbáltunk, de mindegyikre azt mondják, hogy nem működik, nem látták, hogy merre jártam, és már kezd elegem lenni ebből, hogy a milliomodik appra kell regisztrálnom, beállítani, aztán ugyanúgy arra jövök haza, hogy "már megint nem láttam, hol jártál". Megbízható vagyok, ezt ők is tudják, és bíznak is bennem. Sosem hazudtam nekik, sosem szöktem el otthonról és nem is tervezek. Mindent elmondok nekik, mindig elmondom, hogy hova készülök menni, kb. mikorra fogok hazaérni. Közben is sokszor üzenek, hogy megérkeztem, felszálltam a buszra, stb. Nem járok bulizni, igazából szinte sehova sem járok, csak a suliból megyek haza busszal, és nagy ritkán sétálni, esetleg cukrászdába barátnőimmel. Ilyenkor is mindig mondom nekik, hogy hova megyek. Viszont ennek ellenére ragaszkodnak ehhez a lekövetéses dologhoz, amivel még nem is lenne gondom, tényleg csak oda megyek ahova mondom nekik, tehát nincs mit rejtegetnem. Viszont már kezd az őrületbe kergetni, hogy szinte minden nap felhozzák ezt, hogy ez az app sem működik, ma sem látták, merre járok. Én már mindent megpróbáltam, tele van a telefonom nyomkövető appokkal amik szívják az akkumulátort és veszik el a tárhelyet, de még ez sem zavarna, ha nem menne ez minden egyes nap, hogy már megint nem látnak. Miért nem képesek elengedni ezt a témát? Tényleg mindent megpróbáltam már, hogy működjön, de nekem már elegem van ebből, és nem értem ők miért nem unják még ezt a rituálét, amit szinte hetente eljátszunk. Amikor rákérdezek, hogy miért ilyen fontos ez nekik, sosem tudnak értelmes választ adni. Nyilván aggódnak, azt megértem, de normális, hogy ilyen szinten?

2022. márc. 29. 20:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Én a legelső appot se töltöttem volna le a telefonomra. Ha ragaszkodtak volna hozzá, akkor megmondtam volna, hogy mostantól mindig itthon lesz a telefonom, úgyhogy a hajukra kenhetik a nyomkövetőt.
2022. márc. 29. 21:43
 12/27 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy régebben előfordult egyszer-kétszer, hogy elfelejtettem felhangosítani a telefonom (a suli miatt mindig némítva van) és volt már, hogy hívtak de nem vettem fel mert nem hallottam, szerintem emiatt akarják annyira a nyomkövetőt. Azóta persze mindig próbálok figyelni erre, és nem gondolnám, hogy azért ragaszkodnak ehhez, mert nem bíznak bennem, inkább túlféltésről van szó. Főleg anyukám részéről, apukám annyira nem ragaszkodik ehhez. Volt már, hogy anya azt mondta ha nem javítom meg az appot hogy lássanak akkor nem engednek el sehova. Mondjuk náluk ezt nem kell komolyan venni, mindezek ellenére elég lazák, bárhova szeretnék menni mindig elengednek, csak valamiért ez a mániájuk van. Mostanában próbálom elviccelni a helyzetet, ha szóba hozzák, hátha egy idő után megunják és abbahagyják ezt. És eltekintve az én helyzetemből, csak normál esetben ha egy szülő olyat kér a gyerekétől, hogy lekövethesse a telefonját, az normális még? Tehát csak az én esetem nem az, vagy ez a dolog egyáltalán nem?
2022. márc. 29. 21:55
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

Egyáltalán nem normális.

Én biztos, hogy keresnék valami olyan appot, amivel be lehet kamuzni a GPSt, és elkezdeném szépen mozgatni valamerre jó messzire...

2022. márc. 29. 21:58
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod, hogy nem normális.
2022. márc. 29. 22:05
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez a dolog, hogy a szüleid így nyomon akarnak követni, ez teljesen abnormális!

Egyébként mi a fenét akart anyukád közölni veled, amikor nem volt felhangosítva a telefonod? Látatlanba lefogadom, hogy semmi olyat, ami estig nem várhatott volna.

Néha én is lehalkítom a telefonomat és néha úgy is felejtem. Évente 2-3 alkalommal meg reggel elfelejtem elvinni. Volt, hogy pont egy ilyen napon az óvodából telefonáltak, hogy vigyük haza a gyereket, mert a betegállományba került dadusról kiderült, hogy koronavírusos, és az egész óvodáscsoport szoros kontaktnak minősült. Feleségem tanár, ő eleve egész nap le van halkítva. Az én telefonom meg ugye hiába csörgött, ha otthon maradt. Hát, hazavittem a kislányomat, amikor egyébként is mentem volna érte, háromnegyed négykor. Nem dőlt össze tőle a világ.

Csak mivel én háromszor annyi idős vagyok, mint te, engem az óvónők nem b...ogattak úgy, ahogyan téged anyukád. :-)))

2022. márc. 29. 22:08
 16/27 A kérdező kommentje:

#13 Attól még, hogy ez nem normális, nem szeretném szándékosan szivatni őket. Szerintem az semmivel sem segítene, csak elérném azt, hogy még inkább erőltessék ezt a dolgot.

Most várok egy kicsit, hátha elfelejtődik ez a téma. Ha nem, és legközelebb is felhozzák, akkor mégegyszer megkérdezem őket, hogy miért akarják ezt ennyire, és megpróbálom elmagyarázni nekik, hogy nincs szükség rá.

2022. márc. 29. 22:08
 17/27 A kérdező kommentje:
#15 csak tudni akarta, hogy hol vagyok, azért azt meg tudom érteni, hogy nyugtalanító, ha nem veszem fel a telefont és nem tud elérni. De ezt a nyomkövetést kicsit túlzásnak találom, főleg így, hogy mostmár arra is figyelek, hogy hangosítva legyen a telefonom.
2022. márc. 29. 22:12
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Talán egy 10 évessel megérteném, hogy ezt teszik, de egy 16 évessel! Nagyon nem normális.

Egyébként a snapchat-en működik ez a helyzetlekövetés, de biztos van több app is, amin működik.

De egyébként ha téged nem zavar, akkor nekem aztán mindegy. Csak azért egyszer fel kell nőni...

2022. márc. 29. 22:13
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, a világon kb minden emberrel előfordult már, hogy nem vette fel a telefont és aggódtak érte. Ez kb. elkerülhetetlen. De 30 évvel ezelőtt még mobil se nagyon volt, nemhogy nyomkövető app, akkor anyukád mit csinált volna? Káros és kontrolláló amit csinál, ha drogoznál vagy öngyilkossági kísérleteid lettek volna azt mondom esetleg, de jelenleg semmi okot nem adtál erre. Állj ki magadért és a magánéletedhez való jogaidért. A szüleinkkel szemben is meg kell tudni húzni a határokat, sokszor velük a legnehezebb.
2022. márc. 29. 22:18
 20/27 anonim ***** válasza:
2022. márc. 29. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!