Szerintetek ez még normális?
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, szüleim ragaszkodnak hozzá, hogy legyen egy nyomkövető alkalmazás a telefonomon, hogy mindig lássák hol járok. Már rengeteg appot kipróbáltunk, de mindegyikre azt mondják, hogy nem működik, nem látták, hogy merre jártam, és már kezd elegem lenni ebből, hogy a milliomodik appra kell regisztrálnom, beállítani, aztán ugyanúgy arra jövök haza, hogy "már megint nem láttam, hol jártál". Megbízható vagyok, ezt ők is tudják, és bíznak is bennem. Sosem hazudtam nekik, sosem szöktem el otthonról és nem is tervezek. Mindent elmondok nekik, mindig elmondom, hogy hova készülök menni, kb. mikorra fogok hazaérni. Közben is sokszor üzenek, hogy megérkeztem, felszálltam a buszra, stb. Nem járok bulizni, igazából szinte sehova sem járok, csak a suliból megyek haza busszal, és nagy ritkán sétálni, esetleg cukrászdába barátnőimmel. Ilyenkor is mindig mondom nekik, hogy hova megyek. Viszont ennek ellenére ragaszkodnak ehhez a lekövetéses dologhoz, amivel még nem is lenne gondom, tényleg csak oda megyek ahova mondom nekik, tehát nincs mit rejtegetnem. Viszont már kezd az őrületbe kergetni, hogy szinte minden nap felhozzák ezt, hogy ez az app sem működik, ma sem látták, merre járok. Én már mindent megpróbáltam, tele van a telefonom nyomkövető appokkal amik szívják az akkumulátort és veszik el a tárhelyet, de még ez sem zavarna, ha nem menne ez minden egyes nap, hogy már megint nem látnak. Miért nem képesek elengedni ezt a témát? Tényleg mindent megpróbáltam már, hogy működjön, de nekem már elegem van ebből, és nem értem ők miért nem unják még ezt a rituálét, amit szinte hetente eljátszunk. Amikor rákérdezek, hogy miért ilyen fontos ez nekik, sosem tudnak értelmes választ adni. Nyilván aggódnak, azt megértem, de normális, hogy ilyen szinten?2022. márc. 29. 20:44
2/27 anonim válasza:
Nem, ez semennyire sem normális. És van egy rossz hírem... egyáltalán nem bíznak benned. Ha bíznának, nem azt akarnák figyelni állandóan, hogy éppen merre jársz. Ennek akkor lenne értelme, ha nem reagálsz semmire, nem érnek el, és ekkor meg tudják nézni, hogy éppen hol vagy. Én törölném az összeset, ami nem működött. Keressenek ők valamit, ha nekik ez ennyire fontos.
3/27 anonim válasza:
Ez nemhogy nem normális, de adott esetben még sértheti a személyiségi jogaidat is. Állj a sarkadra és mondd meg nekik, hogy nem akarsz nyomkövető alkalmazást a telefonodra és álljanak le ezzel a szarsággal. Nagyon bízhatnak benned, ha mindennap azt lesnék merre jársz. Még ugyan kiskorú vagy, de már nem kisgyerek, húzd meg a határaidat.
6/27 anonim válasza:
Ez minden csak nem normalis. Torolj le minden nyomkovetot es ne telepits ujakat a telefonodra.
Nem biznak benned, ezert is akarjak hogy legyen...
7/27 anonim válasza:
Ne, ez nagyon nem normális. Szerintem nem bíznak meg benned eléggé, csak ezt nem mondják ki hangosan a szemedbe. Ha bíznának, akkor nem akarnám ezeket az appokat. Mond meg nekik, hogy neked ez kellemetlen, és nem akarod. Nálam is ezt csinálta anya egy időben, pedig eszembe nem jutott volna kijátszani őt soha. Megmondtam neki, hogy ez nekem rossz, elegem van az ilyen appokból ( igen, nálunk is nem egy lett kipróbálva) és egyszerűen nem bírom, szóval vagy felhagy ezzel, vagy nem viszem el a telefont. Szerencsére megértett, és ebből soha többet nem lett gond. Azóta már megbízik bennem annyira, hogy sokszor meg se kérdezi, hogy hova megyek, csak azt, hogy mikor jövök, és ha valami van, akkor kit tud elérni rajtam kívül. ( pl ha barátnőméknél vagyok, akkor a szülők számát, vagy messenger elérhetőségét). Próbáld meg, hátha nálad is beválik.
8/27 anonim válasza:
A google mapsal megoldható. Helyzet megosztása.
A fölös appokat meg töröld le a ...ába.
16 éves korodra pedig már lassan szokjanak hozzá, hogy hosszabban, messzebbre elengednek.
Egyke vagy mi? :D
9/27 anonim válasza:
Szerintem nem benned nem bíznak, hanem túlféltenek a világtól, hogy elrabolnak, hogy bajod esik, stb. Én is ismerek ugyanilyen szülőt, még a korotok is stimmel.
10/27 anonim válasza:
Nem normális, vagy benned nem bíznak, vagy túlságosan is aggodó szülők, de egyik opció sem egészséges.
Mi lenne velük, ha 15 évvel ezelőtt lenne... Akkoriban nem volt net sem mobilon, nem hogy appok, stb. Mondjuk bennem megbíztak már akkor is, tudták, hogy meg tudom védeni magamat, nem sétálgattam sokat egyedül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!