Van esetleg köztetek (vagy ismertek olyat), aki feleségként később vette fel a férje nevét, akár évekkel az esküvő után? Ugye azért előfordul ilyen eset?
9!
Nem várta el tőlem, pusztán jelezte, hogy jól esne neki.
Ha nem vettem volna fel akkor sem történt volna semmi.
Szerencsére nem vagy a helyemben ;)
10!
Én sem lettem -né, meg megmaradt a saját vezetéknevem is :D
Csak eleinte a haláleset miatt semmilyen névváltoztatást nem akartam, de miután feldolgoztam a gyászt és tudtam, hogy ezzel mekkora örömöt tudnék okozni a páromnak megtettem :)
Viszont a férjem finoman azért mindig mondta, hogy neki azért jól esne meg ilyenek - na, ez nagyon gáz.
Én nem fogom felvenni, mert minek? Úgy értem, többet nem ad, a gyűrűből tudják, hogy házas vagyok, de cserébe kva sok macera minden iratomat lecserélni.
Jézusom de sötét emberek vannak itt hát eldobom az agyam 😳
13!
Oké, tedd azt, én meg nem így tettem, na bumm.
14!
Soroljam mivel lehet még nagy örömöt okozni neki, vagy magadtól is rájössz hogy ez csak egy kis apróság volt már akkor?
Sok kretén feministának nem veszi be a gyomra biztos 😄
Mindig is az volt a szokás h a nő veszi fel a férfi nevét!! :) bocsi !!
16!
Köszönöm, végre valaki :D
Én az összes választ, ami releváns volt a kérdés szempontjából hasznosnak jelöltem. De hát itt gyakorin mindenki a saját véleményét nyilvánítja ki a jelek segítségével, nem azt, hogy mi hasznos és mi nem
Én is így döntöttem: mivel a párom külföldi, a polgári esküvőt már egy év kapcsolat után megtartottuk, hogy egy helyen tudjunk élni mindenképp, a covid-helyzet alatt is. Ekkor én még nem vettem fel a nevét, (számára mindegy lenne, náluk például mindkét családnevet öröklik a gyerekek) de majd a templomi, számunkra hivatalos esküvőnk után módosítani fogom a nevem, és kötőjelesen felveszem az övét. Nálunk a polgári esküvőnkről nem is tud senki a családunkon és közeli barátokon (na meg persze a hivatalokon) kívül.
Ilyen kivételes eseteken kívül viszont nem tudom, milyen indíték lehetne arra, hogy később vegye fel a feleség a nevet, ha a polgárikor nem akarta. Beszéljetek róla, hogy neki miért fontos, hogy megtartsa a nevét, neked miért esne jól, ha felvenné a tiédet, hátha találtok egy köztes megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!