Nem túlzás egy étteremben ünnepelni azt, hogy a gyerek első áldozó lett?
Akinek elsőáldozó a gyereke, annak ez ünnep, és megünnepli.
Az étteremről meg annyit, hogy én is úgy tartanám (és tartottam a fiamnak, csak neki konfirmáció volt).
Jobb, ha nem otthon van a rumli.
"az igaz keresztény hitre"
Itt kezdődnek a bajok, amikor valaki saját maga akarja definiálni, hogy mi is az igaz keresztény hit...
- Valószínű, hogy nagyobb hely van, mint az ünnepelt szüleinek lakásában,
- az ünnepelt anyjának biztosan nincs olyan konyhai felszerelése/felszereltsége, mint az adott étteremnek,
- egy családi konyhában 10-15 emberre főzni nem egyszerű,
- főzés közben az anya nem tud foglalkozni vendégeivel, ha psdig napokkal előtte megfőz, nem biztos, hogy minden vendég ünnepi hangulatban les a 3-5 napja készült 'frissensülttől',
- vendéglőben nagyobb a választék, mint az otthoni konyhában készül ételekből, nem nevezhető szivélyes vendéglátásnak az "eszi-nem eszi, nem kap mást!" módszer.
.
Milyen alapon ítéled túlzásnak, hogy más vendéglőben, nem otthonában fogadja vendégeit, esetleg annyit, amennyien otthon csak szűken férnének el?
Túlzásnak azt tartom, ha valaki "rongyrázós" helyen ünnepli , nagyon elit étteremben, 320 vendéggel, és 8 kimondhatatlan nevű, elképesztően egzotikus fogással.
Ha valaki szűk körben, anya,apa,testvérek (ha élnek, akkor a nagyszülők) körében leül és megünnepli ( és ezt a mai viszonyok, árak, rezsi mellett meg is engedheti magának - azaz ez nem megy a család megélhetésének rovására - értsd: utána csakis és kizárólag emiatt nem kell 2 hétig kenyéren és vizen élni), abban én semmi kivetnivalót nem látok.
Ne őrjíts meg! Csinálok neked egy kondérral, mi volt abban a különleges, amit manapság nem lehet előállítani?
Mondom ezt úgy, hogy én is az a korosztály vagyok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!