Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A saját anyám azt mondta,...

A saját anyám azt mondta, nyugodtan öljem meg magam (?)

Figyelt kérdés

... és a húgom meg örömmel követne a halálba.

Már évek óta küzdök az öngyilkosság gondolatával, de egy sikertelen próbálkozás óta nem kíséreltem meg. Ez volt majdnem 10 éve. Azóta magamban tartom, mert a családunk egy undorítóan toxikus, mindenkit gyűlölő és lenéző család.

De ma kicsúszott a számon, mert már nem bírtam magamban tartani és azt válaszolta, nyugodtan öljem meg magam.

Én szeretem őt minden hibája, rossz tette ellenére, de segítséget vártam tőle, nem ezt. Ha nincs a húgom velem, lehet, már tettem volna magammal valamit, de ő azt mondta, ha én megteszem, ő is. Ő még csak kisgyerek, ilyen nem is szabadna, hogy a fejében járjon és gyűlölöm, hogy neki is ezeket kell átélnie.

Meg akarok halni, de senkit se akarok magammal rángatni, főleg őt nem, aki jobb életet érdemel, mint a család összes tagja összesen. Velük ellentétben az ő szíve aranyból van, és mégis ő szenved a legtöbbet... és itt vagyok én, aki képtelen saját magán túllátni és cselekedni, mert annyi energiám se maradt, hogy megmozduljak. Le akarok dőlni és soha többé felkelni. Nem akarok emberek közé menni, nem akarom, hogy lássanak. Bűntudatom van, hogy létezek és ezt csak a halál gondolata tudja elűzni.

... És ebből elegem van. A húgom fontos nekem, ő érte talán még képes vagyok felkelni a mélyből, míg nem késő. Már úton voltam efelé, az utóbbi hetekben kezdtem kicsit szebben, színesebben látni a világot, végre képes voltam emberekkel beszélni anélkül, hogy pánikolnék, de ez most visszarántott oda, ahol voltam.

Nem tagadom, hogy felnőtt vagyok már és az anyámmal élek, mert arra nincs elég erőm, hogy éljek és küzdjek. Szégyellem magam, undorodok magamtól, hogy számos lehetőség állt kiskoromban előttem, de hagytam mindet elúszni és hagytam magam tönkretenni.

Segítséget akarok, hogy a húgomnak segíthetsek de félek is a segítségtől és attól, hogy még jobban lenéznének, hogy ennyi ideig semmit se tettem...

2022. márc. 7. 15:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
50%
9, gondolom, te még nem éltél vagy dolgoztál hasonló emberrel. MAjd utána gyere vissza.
2022. márc. 7. 16:30
 12/31 anonim ***** válasza:
82%
#2-es vagyok: Akkor ugye jól gondolom, hogy nincs semmi akadálya - saját akaratodon kívül - hogy boldogabb legyél..?
2022. márc. 7. 16:31
 13/31 anonim ***** válasza:
92%

10-es vagyok.

Egy pszichológus is nagyon sokat tudna segíteni. Nem szégyen az se egyáltalán, többen járnak mint gondolnád...

2022. márc. 7. 16:31
 14/31 anonim ***** válasza:
96%
Kedves Kérdező! Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségeken mész keresztül. Nagyon bonyolult és nehéz lehet neki most. Sok ember valószínűleg nem érti min mész keresztül vagy már nincs erejük/megértésük/kapacitásuk foglalkozni mások problémáival, ezért a saját frusztrációikat meggondolatlanul másokon vezetik le. Amit az anyád mondott neked, az mindenképp durva volt. Arról, hogy más emberek nem értik meg vagy nem képesek foglalkozni a nehézségeiddel (akár a szeretteid is), arról nem te tehetsz. Nem lesznek a kihívásaid ettől lenézendőek vagy a nehézségeid kevesebbek. A szövegeden is érződik hogy szeretnél tenni valamit a problémád ellen, csak egyelőre nem tudsz hogyan. Szerintem első lépésként fogadd el a nehézségeidet. Nem kell végleg beletörődnöd, de mindenképp fogadd el, hogy neked most nehezebb mint egy átlagos embernek. Az energiaszintedhez mérten próbálj magadnak apránként feladatokat kitűzni (pl megnézni a képesítéseidet) hogy lassan munkát keress (ha nincs) vagy gyűjtögess és elköltözz. Nyilvánvalóan nem tesz jót a környezeted a problémáidnak. Először magadon próbálj meg segíteni, aztán másoknak. És kérlek, ne ezeken az oldalakon, hanem inkább a hasonló nehézségekkel küzdő emberek Facebook csoportján vagy hasonlón kérj segítséget, mert sokan ítélkeznek. Minden jót kívánok neked
2022. márc. 7. 16:42
 15/31 anonim válasza:
97%
Szia. Ne tedd. Ha 10 éve volt ez, amihez elég idős lehettél, hogy megpróbáld, most már biztos nagykorú vagy. Költözz el. Munka? Albérlet? Ha így érzel feléjük, szakítsd meg velük a kapcsolatot és kezd új életet. Sajnos vannak mérgező szülők. Lehet hogy még 10 év és teljesen más emberként nézel majd rájuk. Felnőtt vagy önálló vagy. Inkább egy közeli ismerős segítségét kérd, aki kívülről látja a szüleidet és véleményt tud alkotni. Fel a fejjel.
2022. márc. 7. 16:44
 16/31 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem gondolta komolyan, csak azért mondta, mert már nem tud mit kezdeni veled. Afféle fordított pszichológia.
2022. márc. 7. 16:47
 17/31 anonim ***** válasza:
73%
Szakorvoshoz kell fordulnia, 15-ös, nyilvánvaló, hogy nem tud magán segíteni, mert súlyos beteg, orvosi kezelésre szorul. Ha tudna, akkor nem itt tartana.
2022. márc. 7. 16:49
 18/31 anonim ***** válasza:
53%
Gondolom anyád már unja,meg tudja pontosan úgy se teszed meg.
2022. márc. 7. 17:08
 19/31 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem is unja, és tudja hogy csak vagdalózol ezzel.

Nem tudom hány éves vagy, lehet elege van hogy tart mibt a lovat és nem haladsz semerre se csak sajnáltatod magad.

Ha olyan toxikus a környezeted, menj el gyárba dolgozni ahol adnak szállást is. Gondolom most takarózol aszociális fóbiával, pánikbetegséggel. Millió meg egy ember elmegy dolgozni ilyen és rosszabb betegségekkel. Ha nem lenne anyád, aki eltart, biztosan útnak tudnál indulni a munka világába, mert az élethez pénz kell.

A másik meg, gondolom szeretné ha a testvéred nem ilyen lenne mint te.

Mint nagy testvérre, felnéz rád. Nem vagy egy minta példány lássuk be. Nem azt a képet kéne látnia hogy huszon, harmicegynehány évesen otthon mereszted a segged, vársz a sült galambra, szidod a toxic anyut aki szívja a véred, néha bedobod hogy öngyi leszel, érzelmileg zsarolod a családot. Akis naív meg sír, követne a galálba.

Szedd már össze magad és kezdj valamit az életeddel. Ha ennyire szereted a tesód, akkor érte. Ne ezt lássa.

2022. márc. 7. 17:22
 20/31 anonim ***** válasza:
66%

Fel a fejjel! Van kiút csak meg kell találnod!!!

Találd meg!!!

2022. márc. 7. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!