Holnapra hívtak be Covid tesztre. A hölgy a telefonban azt mondta, nyugodtan lehet enni és inni is a teszt előtt. Biztos nem ad így fals negatívat?
Eddig minden ismerősöm aki covid gyanús volt és tesztelni kellett azt mondta, hogy külön kérték őket az evés, ivás, fogmosás mellőzésére a tesztet megelőző 4 órában.
A háziorvos mondta, hogy először gyorstesztet csinálnak és ha az negatív, csak akkor kell a PCR. A gyorsteszt ezek szerint akkor a vércseppes antigén megoldás lenne? És akkor annak az eredményét nem a helyszínen kell megvárni, hogy utána rögtön le tudják venni a PCR-t ha negatív? Lényeg annyi hogy mindenképpen készülni kell a PCR tesztre mert a gyorsteszt fals negatívat sokszor ad, így még mindig nem értem, hogy a hölgy miért mondta az evés ivást.
Nálam ma voltak. Orrból vesznek csak, ehetsz. Én szóltam h ettem baj-e azt mondta nem mert orrból veszi.
Gyors negatív lett és a pcrt még levette h tuti legyen
A gyorsteszt orrból megy. A PCR meg laborfüggő. Van, ahol csak orr, van ahol orr+garat, ritkán csak garat.
Az evést-ivást ott kell mellőzni, ahol garatból (is) vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!