Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalhatok munkanélküliként...

Vállalhatok munkanélküliként gyereket?

Figyelt kérdés
24 évesv vagyok, munanélküli, idén érettégizek estin. A vőlegényem 27, neki jó munkája van. Mindketten szeretnénk már babát (főleg a párom mert én félek) de nem merek belevágni amiatt, hogy nincs munkám. Szerintetek belevágjunk így? Nem foguk "éhenhalni" ?
2010. szept. 12. 15:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%
én csak attól tartanék, ha eddig nem dolgoztál gyerek után már hogyan fogsz elhelyezkedni?GHacsak nem elkezdesz egy fősulit/egyetemet.Amúgy vannak olyan munkák amiket otthon is lehet csinálni,gyerek mellett.Viszont arra tényleg készülj fel, h. mi van akkor ha kirugják a párodat, vagy elhagy stb.Ha nem félsz vágj bele,de a mai világban nem lehet biztosra venni semmit.Pl. mi most költöztünkk albiba és másnap kirugták a páromat, szóval most 1 fizetésből próbálunk kijönni,de ha már efogy a félretett pénz,nem tudom mi lesz.Persze saját lakásban olcsóbban kijöttök.
2010. szept. 15. 08:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, picit furcsa, hogy 24vagy és most érettségizel estin, és semmi munkád sincs.

Persze nincs jogom megítélni a helyzeted, hogy eddig miért nem tetted le, hogy miért nem keresel olyasmit amit tudsz papír nélkül is csinálni.

Pótanyám most ért, öregebb az anyámnál pár évvel, mégis dolgozik, neveli a két nagylányát. Elment gombozni, jó volt ez a lehetősége. Ő elmenekült a suliból is anno...

Szóval mindenkinek más az egyéni háttere.

Ami a gyerekvállalást illeti: vőlegényed van, ami azt jelenti, tartós a kapcsolatotok. A pasiknak jelenleg 2évig egyedül kell megkeresni a család jövedelmét, függetlenül gyed, gyes csptől.

Tőlem is szokták kérdezni, hogy nem zavarja e a párom, hogy el kell tartson, na ilyenkor eldurran az agyam, hogy gyereket neveljek 15hónapos, dec a kistesó, és velük együtt dolgozzak is AZONNAL, mert megcsinálni könnyű, de felelősen el is kell tartani, amíg meg nem olyan korúak, hogy ovit kezdhessenek addig ülnek a szoknyámon, mert más nincs. (nálunk csak ovi van, bölcsire még 4évig esélyünk sincs, magánbölcsi egy hónapra 60000Ft/gyerek...) Szóval ha belevágtok, akkor a párodnak el kell fogadni, hogy igásként kell dolgoznia hármótokra, amíg nem tudod bölcsibe/oviba adni a kicsit, és munkába állni. Szóval egy gyerekhez két ember kell és aki azzal jön, hogy jajj másra számítani benne, azt nem értem, az apának nem csak megcsinálni a dolga, hanem eltartani a családját, ez nem egy kegy felénk...

Egy fizetésből hogy éltek meg? Csinálj egy elszámolást, bevétel: x, kiadás:y egyenleg:??? Volt egy kérdés, ahol az egyik válaszoló leírta, hogy a baba előtt lenullázták magukat hó végére, átnézték, mire költenek feleslegesen, ami mehet a babára... És néha olyan apróságokon folyik el a pénz, nem is hiszed. Néha nem is a hitelek miatt nem élnek meg emberek hó végére, hanem olyan apróságokon mint pl a napi 2csoki, bagatelnek hangzik, de napi 1500ft esetenként, számolj csak, mennyi hetente, havonta.

Nálunk havonta a gyerek: 4000ft a pelenka, 700ft a popitörlő, és a fürdető, ez 3hónapra elég ára meg üzlettől függ J&Jnaturals. Ruhák: 7utcai garnitúra(nadrág, póló, pulcsi, cipő(nincs 7cipője), zokni), 3garnitúra melegítő itthonra(ehhez is külön pólók), évszaknak megfelelően. Ha turizod fillérek, ha újonnan veszed lehet olcsón. Nálunk van egy bababolt, és két kínai, nem kell sokat sétálnom: félévente költök ruhára 20-30körül de akkor már nem férnek a ruhák a szekrénybe.

Etetés: ha tápszeres akkor van gond, ezt az oldalt nem ismerem. Nálunk sikerült 13hónapos korig szoptatni, közben azt ette 10hónapos korától amit mi, 4hónapig bébiétel (heti 2000f-4000ft).

Az alap felszerelés: ha nincs rá keret, akkor elég egy olcsó babakocsi, nem kell a 2010es camra rámenni.

babaszoba, és ez már egy drága olcsó [link]

babakocsi [link]

matracok: ezek is 5000-a csillagos égig vannak. Ágynemű: tescoban nagyon édes filléres kétrészest láttam. Ruhák: rugit és bodyt ott érdemes venni(tesco), mert több darabos csomagok vannak 3-5db egy csomagban, 1000-3000ftig, akciótól is függően. Tartósak és szépek: nálunk napi két body és rugi fogyott amíg újszülött volt, 14db egy hét, van akinél nem kell ennyi, van ahol több is fogy...

És családok nélkül, ketten, 23éves fejjel tartjuk el magunkat. Suliba járunk, párom dolgozik, én is dolgoztam a fiunk előtt, dec jön a lányunk, és jan töltöm a 24-t... Annyi, hogy nekem sikerült leérnem időben meg szakmát szerezni, elkezdeni a főiskolát.

Javaslom: kockás füzet, számolgatás, és meglátjátok mi jön anyagilag, átnézni az érzéseket is magatokban, feladnátok e ezért a kalandért az életetek, úgy ahogy most van. Tényleg ő az, tényleg te vagy...

És még egy: vőlegényed, ez jelenthet félév, sok év múlva esküvőt. Namármost, mi hétfőn megyünk időpontért, 30nap múlva két tanúval beesünk, gyors esküvő, és megyünk órára. 2-3év múlva pedig egy össznépi egyházi és lagzi: mostani árakkal 500eFt. Elvileg idén tartottuk volna, de inkább elnapoltuk a tesó miatt, jól jön a tartalék. 50fővel Pesten, kajával,piával, tortával, díszítéssel, ruhával, zenével, meghívóval csillogósan.

Sok sikert.

2010. szept. 15. 09:33
 13/19 anonim ***** válasza:

Mielőtt döntesz, javaslom érdeklődj az anyukádnál, hogy ő tudott-e szoptatni anno téged, volt-e teje. Én ezt a részt sajnos kihagytam, mert álmomban nem gondoltam, hogy a családomban van egy ilyen genetikai probléma. A tápszer piszkosul drága. A fiam 3-4 hónapos kora körül volt a legdurvább, mert akkor már elég sokat evett egyszerre és még ugye csak tápszert. Na akkor csak ez 30ezer Ft volt egy hónapban, ezenkívül még ugye a pelus, a popsitörlő, a fürdetőcuccok, a vitaminok (esetleg gyógyszerek), stb. Összességében az elejétől kezdve havi 40-50ezer elment a gyerekre. Ezen felül volt még a ruházkodás és a játékok.

Én a helyedben úgy kalkulálnék, hogy a gyes és a családi pótlék a gyermek költségeit fogja fedezni. Tehát akkor vállaljátok be a babát, ha a párod jövedelméből ki tudjátok fizetni a rezsit és tudtok kaját, ruhát venni belőle a gyereknek, természetesen használtan. Az új gyermekruhákat esélytelen lenne, hogy megfizessétek, mikor egy nadrág 4-5ezer Ft, a pulóverek meg 2ezer Ft-nál kezdődnek. Ha megbetegszik a gyerek, akkor olyan kb. 5ezer körül kell számolni a gyógyszerekre, mert azok is marhadrágák.

Írtad, hogy tovább szeretnél tanulni. Ehhez azért jó ha tudod, hogy a főiskolákon/egyetemeken a féléves tankönyvcsomag ára 30-40ezer Ft-nál kezdődik és akkor tandíjat még nem kellett fizetned. Így erről szerintem jó eséllyel lemondhatsz, hacsak nem veszel fel súlyos összegű diákhitelt.

Én nem vágnék bele a helyetekben, de nektek kell tudni. Most is szerényen éltek, de ennél lényegesen rosszabb lesz a helyzet, ha ott lesz a baba is és nagyon tud fájni az embernek ha a gyerek látja, hogy a másik gyereknek mi mindene van és ő nem tudja megvenni neki.

2010. szept. 15. 12:37
 14/19 anonim ***** válasza:

Pest mellett Kistarcsán, új babaholmi bababoltból: tavasszal 2500ft: egy vastagabb kertész gatya hozzá h.ujjú felső és kardigán együtt szettben.

Most jön be az őszi téli kollekció, és jó minőség és nincs 4000fts gatyájuk, ennyiért komplett garnitúrát veszel, a gyerekekre bébitől az első osztályig vannak ruháik. Egyedül rugit bodyt nem éri meg náluk venni... Szóval nem igaz az az állítás, hogy csak használtan lehet a kispénzüeknek öltöztetni a gyereket...

2010. szept. 15. 13:04
 15/19 A kérdező kommentje:
Elgondolkodtató dolgokat írtatok az biztos. Igen dolgoztam idáig de nem bejentett munka volt. Most, hogy már nincs munka,van időm tanulni és leérettségizni. Ruhákat,kiságyat,babakocsit kapnánk a rokonoktól. Köszönöm a konkrét példákat,sokat segítettek. Számolgattunk és arra jutottunk,hogy belevágunk. Tudjuk,hogy nem lesz egyszerű és sok lemondással meg munkával jár de végülis ez a módja,hogy család lehessünk...
2010. szept. 15. 17:35
 16/19 anonim ***** válasza:
Csak akkor vágj bele, ha úgy érzed, hogy fel tudod nevelni és kitaníttatni. Te fogsz érte felelni, neked kell biztosítani a megfelelő hátteret. Azért én belegondolnék, mi van, ha egy pár év múlva szétmentek és még mindig nem lesz állandó munkád rendes fizetéssel?
2010. szept. 15. 18:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Amit leirtal, szerintem nem keves. Van lakas, tehat nem az utcara szulod. Van parod, aki tamogasson, tehat nem egyedul kell nevelned, eltartnod. Azt irod, hogy kapnatok rokonoktol sok mindent. Szoval ilyen szempontbol szerintem nem akadaly, csak abban legyel biztos, hogy nem anyagi szempontokat nezve akartok-e mindketten babat mar. Ez a fontosabb szempont hosszutavon. Mert ha mar meg van a gyerek, erte orokre felelosseggel tartoztok. Ha csak anyagiak miatt hezitalsz, szerintem nem erdemes hezitalni ezen, mert nincs tokeletes pillanat a gyerekvallalasra. Sosem lesz egyszeru es azt nem lehet kikalkulalni, hogy 5-10 ev mulva jobb lesz-e a mai vilagban es akkor ott lesz az, hogy mar idosebb is vagy. A havi 30 ezer Ft-os pelenka szerintem is eleg nagy tulzas. Szerintem par ezernel sehogy sem tobb. Egy gyerekre kb. havi 4-6 ezer (nekunk a vilagos lila Tescos valt be, minden markasbol kisebb koraban mindig kifolyt a pisi, szoval egy szallal nem jobbak, sot).
2010. szept. 15. 20:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Persze,senki sem tudja,hogy mit hoz a jövő,pont ezért a felnőttek gondoskodnak arról,ha beüt a baj,akkor legyen mihez nyúlni. pl. életbiztosítás,balesetbiztosítás,házassági szerződés stb.

"Ha attól kellene féljek, hogy mi lesz ha egyedül maradok a gyerekkel vagy, hogy nem fogok tudni az agresszív férj mellől elmenekülni akkor nem is gondolnék gyerekvállalásra meg közös jövőre."

Ha az ember gyereket vállal,akkor igenis gondolkodnia kell azon,hogy mi lesz ha..... A jövőt nem tudjuk,de azt igen,hogy most,a jelenben kell enni,rezsit fizetni,ruházkodni stb.Jóval könnyebb homokba dugni a fejünket,hogy majd csak megoldjuk és élni máról holnapra,de egy igazi szülő nem tud úgy nyugodtan aludni,hogy nem látja biztosítva a gyereke jövőjét.Manapság már az is kevés,ha egy ember csak egy lábon áll,rengetegen vállalnak másodállást is.Nálatok egy kenyérkereső van. Ha vele valami történik,akkor éhenhaltok.Se végzettséged,se munkád,se tapasztalatod mindezt megfejelve,hogy nő vagy és van gyereked.Nem ez a munkáltatok álma.

2010. szept. 15. 21:15
 19/19 anonim ***** válasza:

9:33vagyok: Sajna a saját hülyeségem miatt lettem fizetős, kényelemből diákhitelből finanszírozzuk.

Ha minden jól megy, és eddig nem volt olyan, hogy ne ment volna... 2év alatt előtörlesztünk, lehet előbb. Tényleg csak kényelem, ha valamiért csúszik a páromnál bevétel akkor ne legyen gond...

A tankönyvcsomag tényleg 30ezer ft/félév...:D:D:D Szerinted mennyit vettem 2,5év alatt? Qvára felesleges pénzkidobás. Jegyzeteket lehet felsőbb évesektől elkérni, használtan is betudod szerezni 1000-2000ft. Van erre nálunk külön hirdetőtábla. És nem a könyveken csúsztam el:P:S

Ha nem főiskolát csinálsz, nem 3éves képzést, indítanak a főiskolák egyetemek felsőfokú OKJ képzéseket államin, amikre ugyan úgy felvételizel, mint a normálra, csak 1-2év alatt megcsinálod. Az, hogy államira bekerülj, egy nagyon jó 3.év végi 4.féléves egy érettségi és egy év végi elég. Ha van popókád hozzá, és mindenből hozol egy 4-5szintet, akkor fel is vehetnek államira. Akarni kell, és megvan. Ha nem főiskola keretében tanulsz tovább, akkor ugyan van tandíj, de pl középiskolák is indítanak levelezős felnőtt képzéseket töredék árért, de persze lehet a drágább továbbképző központokat is nézegetni...

Nálunk is ott van folyton, mi lesz, ha apa munkahelye fuccs, akkor apa SOS keres munkát máshol, hála épülgetnek a kapcsolatai, ha nagyon nem megy, akkor anya anyatejraktárat csinál a hűtőből, és Ő megy dolgozni...

Egy dolog viszont igaz, nekem 8éves szakmai tapasztalatom van, és piszok nehéz kisgyerekkel munkát találni. Az előző munkahelyem megszűnik, gyed lejárt, gyes alatt nem jár gyed. Na gondoltam megyek dolgozok a szülésig... sajna nem jött össze, úgyhogy egy gyes és két egyedülálló csp lesz két gyerekre, ami 55ezer havonta, és sajna nem egy nettó160 arányos gyede... De ezzel a picivel is jól lehet boldogulni, pláne ha megtanultál/tanulsz spórolni...

2010. szept. 16. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!