Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalhatok munkanélküliként...

Vállalhatok munkanélküliként gyereket?

Figyelt kérdés
24 évesv vagyok, munanélküli, idén érettégizek estin. A vőlegényem 27, neki jó munkája van. Mindketten szeretnénk már babát (főleg a párom mert én félek) de nem merek belevágni amiatt, hogy nincs munkám. Szerintetek belevágjunk így? Nem foguk "éhenhalni" ?
2010. szept. 12. 15:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
29%
Mutass nekem egyetlen embert Magyarországon, aki az utóbbi húsz évben éhenhalt!
2010. szept. 12. 15:24
 2/19 anonim ***** válasza:
61%
Nem is szeretnél a későbbiekben sem továbbtanulni? Ez a párod keresetétől függ akkor, de én nem mernék teljes mértékben másra alapozni mindent.. Te semmit nem akarsz kezdeni az életeddel?
2010. szept. 12. 15:25
 3/19 anonim ***** válasza:
55%
Miért ne vágnál bele? Ha amúgy munkád lenne, a babával otthon úgyis csak a gyedet, gyest kapnád. Ráérsz utána munkát keresni, hátha addig normalizálódnak is a viszonyok a munkaerőpiacon.
2010. szept. 12. 15:25
 4/19 anonim ***** válasza:
48%

Nem fogtok éhenhalni.Ha szeretnétek gyereket,merj belevágni!

A volt osztálytársnőmnél is ez volt a helyzet,mégis élnek.A baba születése után kapsz gyest és családi pótlékot.Addig lesz nehéz,főleg,ha a tb-t is magad után kell fizetned.De ha a párod jól keres,meg lehet oldani.Meg amúgy is,lehetetlenség nincs,csak tehetetlenség. :-))

Ezt hidd el nekem,így van.Voltam lakcím nélküli,laktam albérletben,én tudom.

Most 6 hetes terhes vagyok,saját házam,autóm van,önerőből minden.Meg lehet oldani mindent,csak AKARD NAGYON!

20/L

2010. szept. 12. 15:29
 5/19 anonim ***** válasza:
34%
Azt előtte vedd számításba, hogy a GYES és a GYed is, csak akkor jár, ha előtte meghatározott ideig , legalább 1 évig volt munkaviszonyod. Ellenkező esetben semmit nem fogsz kapni. Tavalytól él ez a szabályozás és azért vezették be, mert sokan évekig nem dolgoztak és mégis kaptak pénzt a gyerek után.
2010. szept. 12. 16:52
 6/19 anonim ***** válasza:
60%

GYES jár neki, csak GYED nem, tájékozódj, mielőtt tanácsokat osztasz! MO lehet, hogy elég szegény ország, de azért GYES nélkül nem hagyja az anyákat. 40 e fölött van családi pótlékkal együtt a havi járandóság. Ha nincs kilátásban munka, akkor tényleg nincs mire várni.

Sokan vállaltunk suli mellett is babát szülői segítség nélkül, aztán mégis élünk.

Viszont azért a párod állásának biztosnak kell lennie!

2010. szept. 12. 17:07
 7/19 anonim ***** válasza:

Számoljátok ki.A párod keresetéből félre tudtok tenni hó végén vagy minden elmegy?Ha a rezsi,esetleg albi díj/lakáshitel,ha van a kocsira kölcsön és/vagy benzin,étel,ruházkodás,háztartáshoz szükséges dolgok,ha ezeket mind kifizettétek,akkor marad valamennyi?

Anyaként 40 körül kapsz,ha nem volt munkaviszonyod,akkor gyed-et nem,ebből 30 ezer a pelenka,a gyerek még nem evett,nem volt beteg és nem öltözött fel stb.Tájékozódj a mai árakról,hogy kb. mennyibe van egy hónapban egy gyerek.

Mindemellett,soha az életben nem vállalnék úgy gyereket,hogy egyedül nem tudom eltartani.Az ilyen helyzetek miatt nem mer lelépni később az anya az agresszív férje mellöl,mert egyedül nem képes még saját magát sem eltartani,nemhogy a gyerekeit.Ez egy csapda és van akinek boldog így is az élete és van,aki emiatt szív.Ha nincs szakmád vagy felsőfokú végzettséged,akkor ez a csapda még mélyebb.

2010. szept. 12. 21:07
 8/19 A kérdező kommentje:
Látom kaptam hideget-meleget egyaránt. Megpróbálok reagálni: A párom nem keres túl jól de azért 100 fölött van mindig a fizetése. Saját lakásom van, a párom kocsija májustól tehermentes. De igen, szeretnék továbbtanulni és szerintem ez gyerek mellett sem megoldhatatlan probléma. Ha attól kellene féljek, hogy mi lesz ha egyedül maradok a gyerekkel vagy, hogy nem fogok tudni az agresszív férj mellől elmenekülni akkor nem is gondolnék gyerekvállalásra meg közös jövőre. Nem, nem maradna pénz hó végén amit félre tudnánk tenni de szerintem ma ez nem meglepő és rengetegen élnek így. Igen, szeretnék mindent megadni a gyerekemnek de nem fogok kétségbe esni ha használt ruhában vagy kiságyban tölti az első éveit. Azt hiszem nem ez számít igazán. Ráadásul mindkettőnk szülei tehetősek és valószinüleg az első sokk után felajánlanák a segítségüket de vajon akkor felelősségteljes szülők lennénk ha ezt csak az ő segítségükkel tudnánk megoldani?
2010. szept. 13. 10:28
 9/19 anonim ***** válasza:
71%

Aki azt írta, hogy 30 e a pelenka az hol vásárol?? Nekem 2 gyerekre úgy 8-10 e és Huggies, Libero, Pampersen kívül mást nem veszek meg.

Bocs az offért...

2010. szept. 14. 20:54
 10/19 anonim ***** válasza:
Elvileg ha 24 évesen még csak érettségizel,akkor már dolgoztál minimum 5-6 évet, nem? Vagy mit csináltál? Mert akkor jár a GYED, vagy nem?
2010. szept. 14. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!